Steaua a început pregătirea noului sezon de Liga 2. Printre noutăți se află și un fost căpital al echipei, purtător al tricoului cu numărul 7. Daniel Oprița are în staff un nou antrenor cu portarii

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 22:07 Liga 2

Imediat după meciul de debut al naționalei României la EURO 2024, succesul istoric cu 3-0 contra Ucrainei, în Germania, în țară, Steaua a început pregătirea sezonului de Liga 2, ediția 2024-2025, în care vor participa 22 de echipe în loc de 20.

Prima ședință de pregătire condusă de Daniel Oprița și Fănel Nofitovici a avut loc pe terenul 6 din cadrul Complexului Sportiv Steaua, ”pe o căldură toridă”, a ținut să transmită clubul.

În comunicatul Stelei privind reunirea au fost enumerați doar 20 jucători în lot, șapte fiind noutăți, dintre care doar doi au fost prezentați oficial de club până la acest moment. Totuși, din fotografiile publicate de club se pot remarca cel puțin 29 de jucători prezenți la antrenament. ”Daniel Oprița are în probe mai mulți jucători tineri, pe care-i va testa zilele acestea”, anunță Steaua.

Cei doi jucători de la Dej, alții doi de la Farul, tot doi din Academie și… Florin Răsdan, noutățile Stelei la reunire

În perioada de vacanță, Steaua a anunțat oficial două achiziții, fundașul Mihai Kereki (27 de ani) și mijlocașul Adrian Pop (25 de ani), ambii luați de la retrogradata în Liga 3 Unirea Dej.

La reunire au fost prezenți, printre cei enumerați de club, alți cinci jucători noi: portarul Rafael Munteanu (18 ani) și atacantul David Păduraru (18 ani), amândoi de la Farul Constanța, mijlocașul Alexandru Iordan (17 ani) și fundașul Nicolas Bornescu (17 ani), fiul fostului portar Mircea Bornescu, aduși de la Academia Stelei, și… mijlocașul Florin Răsdan (29 de ani), liber de contract după retrogradarea în Liga 3 cu CSM Alexandria.

Răsdan este un jucător important din istoria recentă a Stelei, fost jucător inclusiv în Liga 4 pentru echipă din Ghencea, căpitan și purtător al tricoului cu numărul 7, înainte de decizia clubului de a retrage acest număr, el fiind chiar unul dintre participanții la evenimentul ”Magicul 7”, alături de Marius Lăcătuș, Marcel Răducanu, Ion Vlădoiu și Toni Sedecaru.

  • Răsdan, fost fotbalist la Concordia și FC Brașov, a jucat pentru Steaua ultima dată în sezonul 2021-2022, primul de Liga 2 pentru club, în care a prins 27 de meciuri și a înscris 3 goluri. Apoi a jucat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CSM Slatina și CSM Alexandria, deci a continuat tot în Liga 2.
  • La reunire, Răsdan a purtat echipamentul de antrenament cu numărul 20.

Corneliu Fulga îi ia locul lui Sorin Bobariu la Steaua, ca antrenor cu portarii!

O altă noutate la Steaua este schimbarea antrenorului cu portarii.

În locul lui Sorin Bobariu, cu care Oprița a lucrat de fiecare dată până acum, pe unde a antrenat, a fost adus Corneliu Fulga (foto jos, în centru), ultima dată la CS Tunari.

Fulga este un fost portar, care nu a reușit să se remarce în mod expres ca sportiv, are 36 de ani, vârstă la care alți goalkeeperi apără inclusiv la nivel ridicat. În cariera sa a reușit să joace cel mai sus în Liga 2, în 86 de meciuri pentru CS Balotești în acest campionat, timp de cinci sezoane. Ultima dată a jucat la CS Tunari, unde s-a și apucat de meseria de antrenor.

  • La un moment dat, Oprița spunea despre cooptarea în stafful tehnic a jucătorilor Walace da Silva (34 de ani) și Valentin Bărbulescu (38 de ani), însă clubul nu a comunicat nimic oficial până acum despre acest lucru.

Doar doi jucători străini mai are Steaua dintre cei cu care a încheiat sezonul recent de Liga 2

Dintre jucătorii străini care au fost la Steaua în sezonul recent încheiat, la reunire a fost prezent doar Nacho Heras. Clubul transmite că Rober Sierra se va alătura echipei de săptămâna viitoare, până când a fost învoit.

Analizând lotul pe care Daniel Oprița l-a avut la dispoziție, conform anunțului clubului, dintre cei care au încheiat sezonul și care acum nu mai sunt se numără: Costel Frănculescu (împrumutat de la CFR Cluj), Walace da Silva (retras), Kevin Ceceri, Mihai Dobrescu, David Maftei (împrumutat de la Farul), Valentin Bărbulescu (retras), Gianluca Mancuso, Alexandru Boiciuc, Tsvetelin Chunchukov și Paulino Miguelez.

Steaua se va pregăti pe plan local în această săptămână, urmând ca de luni să înceapă cantonamentul de la Cheile Grădiștei. Ulterior, bucureștenii vor merge și într-un stagiu de pregătire în Bulgaria, la Bansko.

”Primul antrenament pentru steliști
Roș-albaștrii s-au reunit în această seară, la doar câteva minute după superbul succes al României, scor 3-0 cu Ucraina, la EURO 2024.
Pe o căldură toridă, elevii lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici au efectuat primul antrenament pe terenul 6 din Complexul Sportiv Steaua, acolo unde se vor pregăti toată săptămâna.
Lotul prezent la reunire:
Portari: Horia Iancu, Ianis Pletea, Rafael Munteanu (de la Farul);
Jucători de câmp: David Păcuraru (de la Farul), Adrian Pop, Mihai Kereki (ambii de la Unirea Dej), Alexandru Iordan, Nicolas Bornescu (ambii de la Academia Stelei), Florin Răsdan (CSM Alexandria), David Matei, Răzvan Florea, Alin Raicu, Daniel Vîrtej, Dean Beța, Adrian Ilie, Adrian Popa, Remus Chipirliu, Rareș Enceanu, Stephan Drăghici, Nacho Heras.
Rober Sierra a fost învoit până săptămâna viitoare.
Cornel Fulga este noul antrenor cu portarii al formației noastre, în locul lui Sorin Bobariu.
Totodată, Daniel Oprița are în probe mai mulți jucători tineri, pe care-i va testa zilele acestea.
Roș-albaștrii au programate în această vară două cantonamente, la Cheile Grădiștei (24 iunie – 5 iulie) și Bansko (10-22 iulie)”, sună comunicatul clubului Steaua.

Foto: Steaua București 

Marius ANGHEL 17 Jun. 2024, 22:07 Liga 2
Pe aceeași temă