FK Miercurea Ciuc s-a reunit! Anunțul lui Robert Ilyeș în privința achizițiilor și unde organizează cantonamentul de vară

Andrei PASCU 25 Jun. 2024, 17:12 Liga 2
FK Miercurea Ciuc s-a reunit! Anunțul lui Robert Ilyeș în privința achizițiilor și unde organizează cantonamentul de vară

S-a reunit și FK Miercurea Ciuc! Luni seară, 24 iunie, Robert Ilyeș a organizat prima ședință de pregătire a sezonului următor de Liga 2, care va debuta în primele zile din luna august.

Deocamdată, ciucanii nu au făcut vreo achiziție, ci doar la nivelul plecărilor au anunțat despărțirile produse, patru la număr.

FK Miercurea Ciuc s-a reunit și va organiza un cantonament în Austria

FK Miercurea Ciuc a început antrenamentele, iar pentru câteva zile se va pregăti pe plan local. Apoi, la fel ca toate echipele din Liga 2 de altfel, va efectua și un cantonament, dar nu pe plan intern, ci în afară, în Austria mai exact, după cum a anunțat chiar clubul ciucan în comunicatul în care a făcut publică informația reunirii.

Până la startul Ligii 2, FK Miercurea Ciuc va disputa șase meciuri de verificare, atât pe plan intern, cât și în stagiul de pregătire care va debuta curând. Referitor la veniri, echipa a transmis că vor urma anunțurile cu privire la jucătorii care vor îmbrăca tricoul ciucanilor în stagiunea următoare.

După pauza de vară, echipa s-a întâlnit din nou, luni. Băieții și-au început pregătirea cu același staff de antrenori, iar în program este inclus un cantonament austriac.

Sub îndrumarea antrenorului principal Robert Ilyeș, echipa a început pregătirea pentru sezonul 2024/ 2025, care va începe în august, cu participarea a 22 de echipe. În primele două săptămâni de pregătire, băieții se vor antrena acasă, cu două antrenamente pe zi incluse în program. După aceea, echipa se va deplasa într-un cantonament în Austria, unde ne așteaptă câteva meciuri de pregătire. Stafful plănuiește în total șase meciuri amicale până la începerea campionatului programat pe 3 august.

După cum am raportat în perioada anterioară, în această vară au avut loc modificări minore la nivelul lotului. Au plecat Gyenge Szilard , precum și Akos Nistor, Apro Claudiu și Dominik Dezamits. Desigur, vor și veni jucători, despre care vom face anunțuri în curând!”, se arată pe FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

Patru plecări de la FK Miercurea Ciuc până acum

Așadar, FK Miercurea Ciuc schimbă și ea la nivelul lotului în această vară, la finalul unui sezon trecut în care a ratat promovarea în prima diviziei, în urma barajului cu Dinamo. Alte trei plecări au fost consemnate recent de ciucani, care au ajuns, astfel, la un total de patru! Este vorba, mai nou, de Claudiu Apro, Akos Nistor și Dominik Dezamits.

În total, sunt patru plecări de la FK Miercurea Ciuc în această vară, anterior celor trei fiind comunicată și cedarea portarului Szilard Gyenge, care a semnat cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

De la FK Miercurea Ciuc, dar de la echipele ”under” mai exact, a plecat și Eric Balint, fiul antrenorului brașovean Laszlo Balint, el urmând să se prezinte la reunirea echipei Concordia Chiajna.

Vom avea cantonamentul în Austria, dar înainte vrem să jucăm un meci amical. În Austria vom avea un cantonament de două săptămâni și vom juca trei meciuri amicale.

Cred că am încheiat un sezon destul de bun, am fost aproape de promovare. În campionatul următor, primul nostru obiectiv este să intrăm în play-off, iar de acolo vom putea continua să construim.

Sunt jucători care pleacă, dar vor fi și sosiri, plănuim să transferăm patru-cinci fotbaliști. Vrem să semnăm jucători care pot contribui și pot crește puterea echipei”, a declarat Robert Ilyeș pentru Szekely Sport.

Foto: FK Miercurea Ciuc și Szekely Sport

Andrei PASCU 25 Jun. 2024, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă