Pentru portari izolarea e și mai dificilă! Florin Matache, antrenor la Turris Oltul: ”Nu mai avem 8 ani să facem plonjoane prin casă” | EXCLUSIV

Andreea VISU 31 Mar. 2020, 21:00 Liga 2
Pentru portari izolarea e și mai dificilă! Florin Matache, antrenor la Turris Oltul: ”Nu mai avem 8 ani să facem plonjoane prin casă” | EXCLUSIV

Florin Matache (37 de ani), fost jucător la Dinamo, ”U” Cluj sau Concordia Chiajna, acum antrenor de portari la Turris Oltul Turnu Măgurele, își pregătește de la distanță elevii aflați în izolare din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu am cum să îi pregătesc propriu-zis. Nu pot decât să am încredere în ei. Avem grupul nostru de WhatsApp pe care vorbim, ne folosim și noi de tehnologie așa cum putem. E bine că doi dintre ei stau la curte și pot face și alergare. Fac posturi acasă, abdomene, lucrează pentru tonus, genuflexiuni. Încercăm să ne menținem tonusul, ca atunci când vom începe, să vedem când vom începe, să nu pierdem absolut tot ce am acumulat, cu toate că a trecut cam o lună. Orice am face va trebui să o luăm de la zero iar.

Toți sunt în aceeași situație. Și portarii și jucătorii de câmp. Le lipsește foarte mult mingea, în primul rând. Nu poți face un antrenament specific, pentru că nu ai unde, dacă nu ai posibilitate. Nici plonjoane în pat nu mai poți să faci, le făceam pe la 7-8 ani. Nu avem ce să facem, trebuie să stăm izolați, să rămânem în case, să încercăm să lucrăm acolo unde putem”, a spus Florin Matache pentru ProSport.

Florin Matache, mândru de portarii săi de la Turris

David Duțu (19 ani), Dragoș Petrișor (20 de ani) și Sebastian Păun (18 ani) sunt cei trei tineri portari pe care Florin Matache îi are în grijă la Turris Oltul Turnu Măgurele și se mândrește cu ei.

În ceea ce îl privește, fostul portar își găsește mereu câte ceva de făcut.

„Eu ce să fac, mai dau cu sapa prin curte. Îmi găsesc de treaba. Mă mai uit la un film, mai vorbesc cu băieții, îi întreb mereu ce fac. Sunt în legătură cu ei zi de zi. Trebuie să îi bagi în seamă că sunt acasă și nu știi ce fac. Îi întreb: «Bă, ți-ai făcut posturile?» și îmi răspund: «Da, domn profesor, cum să nu?». «Băi, nu mă minți, ia dă-mi imagini să te văd». Sunt băieți ok. Am noroc de băieți buni, chiar dacă sunt toți under. Sunt conștiincioși. E o meserie pe care o iubesc. Că dacă te bate la cap un nebun de două mii de ori îi zici «Ia mai lasă-mă că știu». Dar ei sunt ok”, a mai spus Florin Matache.

„Nu se va anula campionatul”

Florin Matache este de părere că nu ar fi cea mai înțeleaptă decizie ca acest sezon să fie anulat. Turris Oltul, cu Erik Lincar antrenor principal, se află pe un călduț loc 3, loc de baraj, la egalitate de puncte cu CS Mioveni, echipa de pe poziția a 2-a, direct promovabilă. Teleormănenii au însă un meci în minus disputat, deci pot urca pe locul 2.

„Nu cred că se va anula, pentru că sunt niște investiții făcute. Fiecare club a dat niște bani pentru unele obiective, nu știu dacă ar fi chiar normal să se anuleze. Nu știu, vom trăi și vom vedea. Trebuie să treacă nebunia asta, pentru că fotbalul cade pe locul doi. Se întâmplă atâtea lucruri, încât numai la fotbal nu ne stă gândul”, a spus Florin Matache pentru ProSport.

Întrebat despre posibilitatea introducerii sistemului play-off / play-out și în Liga 2, Florin Matache a răspuns, pe aceeași linie: „Nu știu ce e mai bine. Important e ca acest campionat să se termine. E păcat de munca fiecăruia dintre noi, de banii investiți de fiecare club. Vedem sub ce formă se va termina, asta este singura întrebare”.

Andreea VISU 31 Mar. 2020, 21:00 Liga 2
Pe aceeași temă