Decizii drastice luate de FCU Craiova FC, la nici 48 de ore de la retrogradare. Oltenii s-au despărțit de șapte jucători de bază și de doi antrenori

Andrei PASCU 14 May. 2024, 15:19 Liga 2
Decizii drastice luate de FCU Craiova FC, la nici 48 de ore de la retrogradare. Oltenii s-au despărțit de șapte jucători de bază și de doi antrenori

FCU Craiova FC anunță pe bandă rulantă plecări de jucători și de la nivelul staffului tehnic, după ce a retrogradat în Liga 2. Oltenii au comunicat, deja, la nici 48 de ore de la ultima partidă din play-out-ul SuperLigii României (1-3 cu FC Hermannstadt), care a dus-o în divizia secundă, multe despărțiri.

E vorba de încetarea sau terminarea colaborărilor cu șapte jucători, dar și cu doi angajați din stafful tehnic.

Plecări în masă de la FCU Craiova FC, după retrogradarea în Liga 2

FCU Craiova FC va juca din nou în Liga 2, după trei ani în prima divizie. Astfel, în urma disputei cu trupa din Sibiu, oamenii care decid soarta clubului, printre care și Adrian Mititelu și fiul său, au hotărât că e momentul să se despartă de o parte din lot și nu numai.

Au fost comunicate, pe pagina de Facebook a clubului, șapte plecări din rândul jucătorilor, a unui antrenor secund și a antrenorului cu portarii.

În privința fotbaliștilor, este vorba de Vlad Achim (35 de ani, mijlocaș), Yassine Bahassa (31 de ani, extremă), Benjamin Van Durmen (27 de ani, mijlocaș), Gabriel Compagnucci (32 de ani, fundaș lateral), Leo Lacroix (32 de ani, fundaș central), Matheus Mascarenhas (25 de ani, fundaș lateral) și Aurelian Chițu (33 de ani, atacant).

Șapte jucători și doi oameni din stafful tehnic, primele plecări de la FCU Craiova FC

Așadar, plecări de fotbaliști care au dus greul în sezonul abia încheiat pentru olteni, care au fost titulari și oameni de bază în lotul condus de Eugen Trică, dar FCU Craiova FC a comunicat și despărțirile de antrenorul secund Florin Drăgan și antrenorul cu portarii Gabriele Aldegani.

Referitor la parcursul din campionat, sezonul regular l-a încheiat FCU Craiova FC pe locul 13 în SuperLiga României, cu 31 de puncte, iar la acel moment avea un avans de 10 puncte peste ultima clasată FC Botoșani, care va juca baraj de menținere în divizie în cele din urmă, contra CS Mioveni.

Apoi, în play-out, FCU Craiova FC a ajuns, după înjumătățirea punctelor din întrecerea regulară, la numai 22 de puncte, obținând doar șase puncte și înregistrând doar o victorie în grupa pentru evitarea retrogradării.

A picat direct, la fel ca FC Voluntari, care va juca și ea în Liga 2.

Foto: Remus Badea / Sport Pictures

Andrei PASCU 14 May. 2024, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă