Ceahlăul n-a avut emoții în a trece de Șomuz Fălticeni în Turul 2 al Cupei României. Robert Ciobanu a înscris din nou pentru nemțeni

Marius ANGHEL 10 Aug. 2023, 13:26 Cupa României
Ceahlăul n-a avut emoții în a trece de Șomuz Fălticeni în Turul 2 al Cupei României. Robert Ciobanu a înscris din nou pentru nemțeni

Delegată de Federația Română de Fotbal să joace în Turul 2 al Cupei României, la fel ca CSM Reșița, altă echipă care evoluează în noul sezon al Ligii 2, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a trecut fără probleme de adversara pe criteriu geografic pe care i-a determinat-o federația.

Cu 3-0 s-au impus jucătorii lui Cristian Pustai în fața fostei colege din Liga 3 Șomuz Fălticeni și au obținut calificarea în Turul 3, în care vor intra și celelalte 18 din Liga 2.

Ceahlăul a trecut de Șomuz Fălticeni în Turul 2 al Cupei României

În jocul disputat miercuri seară pe stadionul Municipal ”Constantin Jamaischi” din Fălticeni, Cristian Pustai a trimis în primul ”11” al Ceahlăului doar doi jucători care au evoluat duminica trecută în partida de la Hunedoara, 1-2 cu Corvinul, din prima rundă a campionatului Ligii 2. Intrați din postura de rezervă împotriva Corvinului, Cătălin Ștefănescu și Robert Ciobanu au fost de această dată pe teren din primul minut, contra Șomuzului.

Dintre cei care au fost în lotul pentru primul meci din Liga 2, dar nu au jucat, iar acum au intrat titulari s-au numărat portarul Wynney și jucătorii Savu, Forizs, Petkov și Fărăgău. În schimb, utilizați cu Corvinul și rezerve contra Șomuzului au fost Bacalu, Onișa, Josemar Agostinho, Pedro Albino și Joao Jaquite.

Ceahlăul a reușit să deschidă scorul în minutul 15, prin Robert Ciobanu, cel care a și reușit egalarea pentru nemțeni la Hunedoara. A fost 1-0 la pauză pentru noua divizionară secundă, iar în partea a doua au mai înscris, relativ repede, în minutele 50 și 55, Bogdan Forizs, care a purtat și banderola de căpitan, și Marius Savu.

Ceahlăul se pregătește de primul meci de acasă în Liga 2

Cu 3-0 a câștigat echipa din Piatra Neamț și s-a calificat în faza următoare a Cupei României, Turul 3, care este programat miercurea următoare, 16 august. Până atunci, Ceahlăul are primul meci acasă din Liga 2, duminică, 13 august, de la ora 12:00, cu altă nou-promovată, CSM Reșița, pierzătoare acasă cu 0-1 în fața Unirii Slobozia, în prima etapă, respectiv câștigătoare cu 3-1 în deplasare la Voinţa Lupac în acest Tur 2 al Cupei României.

De partea cealaltă, Șomuz Fălticeni a fost eliminată după ce în Turul 1 trecuse pe teren propriu de Știința Miroslava (scor 2-1), iar acum nu-i rămâne decât să se pregătească pentru startul noului sezon al Ligii 3, care va avea loc în data de 26 august. Până atunci, vineri își află programul în campionat, după ce ieri și-a aflat colegele din Seria 1.

Șomuz Fălticeni: Tomache – Lăcustă, Pîntea, Coajă, Asibey, Mih. Savin, I. Stoian, I. Plămadă (cpt.), Ungurianu, G. Cîrstean, Nwodu
Rezerve: Prisecăreanu – Amihăesei, Maganu, Săhlean, Julei, Em. Pașcu, Istrati, Obleșniuc
Antrenor: Daniel Stoica

Ceahlăul: Wynney – Petkov, Fărăgău, Forizs (cpt.), Moroșanu, Copoț-Barb, Petra, M. Savu, Ștefănescu, Mat. Moraru, Rob. Ciobanu
Rezerve: Barna – Onișa, Bacalu, Coroi, Josemar Agostinho, Moisii, Pedro Albino, Joao Jaquite, Canea
Antrenor: Cristian Pustai

La Fălticeni, Ceahlăul a evoluat într-un echipament din două nuanțe de galben, iar pe tricou a avut afișat cel mai recent sponsor cu care a semnat, SSAB-AG Bacău.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/liga-3/componenta-seriilor-de-liga-3-pentru-sezonul-2023-2024-tragerea-la-sorti-a-programului-va-fi-efectuata-in-curand-19279632

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

Marius ANGHEL 10 Aug. 2023, 13:26 Cupa României
Pe aceeași temă