Ripensiștii nu se culcă pe o ureche înaintea meciului cu ”FC U”: ”Cea mai mare greșeală ar fi să ne gândim la ce se întâmplă la Craiova. De altfel, în zona respectivă este o stare de spirit”

Anda DELIU 27 Aug. 2020, 13:49 Liga 2
Ripensiștii nu se culcă pe o ureche înaintea meciului cu ”FC U”: ”Cea mai mare greșeală ar fi să ne gândim la ce se întâmplă la Craiova. De altfel, în zona respectivă este o stare de spirit”

Ripensia va debuta în noul sezon la Drobeta Turnu Severin, acolo unde își desfășoară meciurile de pe teren propriu nou-promovata U Craiova 1948 SA. Oltenii au avut o săptămână nebună, în care antrenorul Eugen Trică a fost înlocuit cu Nicolo Napoli. Cosmin Petruescu, antrenorul echipei timișorene, își sfătuiește elevii să nu se culce pe o ureche înaintea meciului cu echipa lui Adrian Mititelu, deoarece în Oltenia scandalurile ar fi la ordinea zilei.

Cosmin Petruescu: ”Craiova nu și-a ascuns intenția de promova, dovadă și transferurile făcute”

Antrenorul Ripensiei spune că debutul de campionat e greu pentru echipa sa. ”Suntem nerăbdători să începem noul campionat după o pauză destul de lungă. Trei meciuri din primele cinci etape sunt deplasări la echipe cu pretenții la play-off, poate chiar la promovare. Craiova nu și-a ascuns intenția de promova, dovadă și transferurile făcute. Sunt foarte mulți jucători cu experiență pentru un obiectiv imediat. Amicalul pe care l-am disputat cu ei este istorie. Ei au jucat doar cu adversari de Liga 2 și au pierdut un singur meci. Cu toate acestea sunt optimist în ceea ce privește șansele noastre. Mizez pe dorința de afimare a tinerilor jucători, nu avem presiunea rezultatului. Va trebui să mergem să jucăm fotbal, un fotbal plăcut, cu atât mai mult cu cât partida va fi televizată”, spune Petruescu.

Crede că Nicolo Napli nu va schimba prea multe

Petruescu e convins că echipa olteană nu e deloc destabilizată în urma mutărilor neașteptate făcute de patronul Adrian Mititelu și a protestelor fanilor.

”Cea mai mare greșeală pe care putem să o facem este să ne gândim la ce se întâmplă la Craiova. De altfel, în zona respectivă este o stare de spirit. Se știe că oamenii sunt mai fierbinți, ar tebui să fim precauți și să ne gândim doar la noi. Nu cred că îi va afecta lucrul acesta. Nicolo Napoli este la al șaselea mandat, cunoaște foarte bine zona, campionatul, clubul, pretențiile, suporterii și din acest punct de vedere nu are nevoie de nicio adaptare. Eugen Trică a format un lot competitiv, a promovat fără înfrângere, a făcut o selecție foarte bună, dovadă meciurile de pregătire și de verificare. Este puțin probabil ca în două-trei zile Nicolo Napoli să schimbe ceva”, a mai spus Petruescu.

Jucătorii Ripensiei, optimiști

Alexandru Neagu a rămas unul dintre cei mai experimentați ripensiști. Mijlocașul e fericit să că se reia campionatul. ”Mă bucur să vorbim din nou despre fotbal, că ne aflăm aici și suntem în formula asta. Mergem să câștigăm, suntem pe un drum bun și avem un lot echilibrat. Sper să facem o figură frumoasă”, a spus Neagu.

Deși pe Coulibaly, Lalic și Sokovic nu i-au prezentat în fața presei, cei de la Ripensia au făcut asta cu Neacșu și Ene, ultimii doi nou-sosiți.

”Sunt fericit că am ajuns la Ripensia, un club de mare tradiție. Îmi doresc foarte mult să-mi ajut echipa, colegii. Îmi doresc să terminăm cât mai sus cu putință și să rămânem serioși. Am dat de un colectiv foarte profesionist, oameni dedicați care își doresc cu adevărat performanță și asta e cel mai important”, a spus Adrian Neacșu.

Mihai Ene va lucra din nou cu Cosmin Petruescu, după ce a făcut-o la ASU Poli, iar ultima dată a fost la satelitul Astrei. ”Am venit la Timișoara pentru proiectul patronului. Vreau să ajut echipa prin toate mijloacele și echipa să mă ajute și pe mine să cresc. Nu sunt străin de oraș, am mai fost la ASU. Nu sunt străin nici de antrenor. A trebuit doar să mă integrez în grup și am făcut-o cu succes”, a spus Ene.

Meciul dintre U Craiova 1948 SA și Ripensia are loc sâmbătă, de la ora 15:30, pe Municipalul din Drobeta Turnu Severin și va fi televizat.

Foto: Sebastian Tătaru / Ripensia Timișoara

Anda DELIU 27 Aug. 2020, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă