Încă o plecare certă de la Ripensia, în rândul jucătorilor. Patronul Dumitru Mihu caută un manager sportiv: ”Vom face și un anunț de angajare. E nevoie de o persoană cu mai multă vizibilitate în fotbal”

Anda DELIU 19 May. 2021, 22:26 Liga 2
Încă o plecare certă de la Ripensia, în rândul jucătorilor. Patronul Dumitru Mihu caută un manager sportiv: ”Vom face și un anunț de angajare. E nevoie de o persoană cu mai multă vizibilitate în fotbal”

Ripensia Timișoara a intrat în vacanță după ce s-a salvat de la retrogradare. Deocamdată, au apărut și primele plecări de la echipa de seniori. După Alexandru Popovici, de la formația roș-galbenă va pleca și Alexandru Neagu. În ceea ce privește partea administrativă a clubului, patronul dorește neapărat să aducă și un manager sportiv, mai ales că sezonul viitor vrea o clasare mai bună decât în acest campionat recent încheiat al Ligii 2.

Alexandru Neagu se desparte și el de Ripensia, după Alexandru Popovici

Reunirea echipei e programată în data de 28 iunie, astfel că acum este vacanță la Ripensia. Alexandru Popovici (32 de ani) și Alexandru Neagu (28 de ani)(foto, cu numărul 10) își vor termina contractele cu clubul la 30 iunie și nu sunt singurii în această situație.

”Va pleca sigur și Neagu. Mai sunt jucători care termină contractul, cum sunt frații Macrițchii. Cu ei voi avea o discuție, ei sunt acum plecați. Le-am dat răgaz două săptămâni să se hotărască ce vor să facă. Dacă nu rămân, va trebui să ne reorientăm. Mai sunt și alți jucători în situația asta, dar nu e nimic sigur. Sunt vechi jucători de-ai noștri. Le-am spus să încerce să-și caute echipe, iar dacă nu vor găsi, probabil vor rămâne la noi. Mai sunt și unii jucători de 2002, care nu vor prinde echipa și cărora va trebuie să le găsim variante la Liga 3 cel mai probabil, ca împrumuturi”, a declarat președintele-finanțator al Ripensiei, Dumitru Mihu, pentru Liga2.ro.

  • Popovici a evoluat în 17 meciuri (859 minute) de Liga 2 pentru Ripensia în acest sezon, fără să înscrie, în timp ce Neagu a prins 20 de meciuri (1005 minute), în care a dat trei goluri.

La Ripensia se caută manager sportiv

Ripensia s-a despărțit de curând de managerul Radu Suciu, ajuns la CSC Dumbrăvița. Suciu se ocupa oricum mai degrabă de chestiuni pe partea administrativă.

Mihu e conștient că trebuie să aducă un manager la club, în sensul adevărat al conceptului de manager sportiv. ”Da, vreau să aduc un manager. Am și prezentat acest aspect Consiliului Director. Am deja unele discuții, sunt și variante locale. Vom face și un anunț pe Facebookului clubui, un anunț de angajare, pentru că nu e neapărat să fie o variantă locală. E nevoie de o persoană cu mai multă vizibilitate în fotbal, care să preia ceea ce acum fac eu. Dacă vrem să ducem lucrurile la un alt nivel e nevoie de cineva cu mai multe preocupare, energie, care se pricepe mai mult decât mine”, a mărturisit Dumitru Mihu.

În viitorul sezon, clubul vrea să crească tot organic

Ripensia și-a îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare, iar în sezonul viitor se vrea mai mult la seniori. Bugetul va fi mai mare, dacă încă nu se știe cu cât.

”Pentru sezonul viitor, clubul trebuie să crească. Vrem să obținem o clasare în prima jumătate. Nici acum nu am fost departe, după numărul de puncte eram pe locul 12. Vrem să ne axăm mult și pe Academie, să creștem calitativ și cantitativ. Vreau să atrag mai mulți copi, să facem un parteneriat cu un liceu din oraș. Bugetul vreau să fie puțin mai mare, și din ceea ce aduc eu, dar și din surse externe, sponsori și poate reușim să înduplecăm autoritățile locale, măcar pentru partea de juniori. La primărie există acel Centru de proiecte, dar deocamdată nu se știe cum se vor acorda finanțările. La consilul județean pentru prima parte a anului nu există fonduri, vedem pentru a doua, poate printr-o rectificare”, a mai spus Mihu.

  • Ripensia a încheiat în această vară a patra prezență consecutiv în Liga 2. Până acum a terminat pe locurile 11 din 20 (2017/2018, 38 etape), 12 din 20 (2018/2019, 38 etape), 13 din 19 (2019/2020, înghețat de pandemie după 24 de etape) și 4 din 7 în Grupa A a play-out-ului (2020/2021, locul 15 din 20 după sezonul regular, cu 21 de etape, doar tur, în play-out s-au jucat încă șase meciuri în șapte etape).

În continuare, clubul așteaptă și să rezolve probleme de infrastructură, deoarece este tot mai greu cu Arena Ciarda Roșie ca bază principală pentru juniori.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-plecare-de-la-ripensia-chiar-cea-a-capitanului-alexandru-popovici-am-avut-o-discutie-cu-conducerea-19184411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-pe-banca-s-a-tasnit-pe-teren-ripensia-a-scapat-de-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-cu-un-plan-bine-pus-la-punct-conferentiarul-cosmin-petruescu-rasufla-usurat-trebu-19183578

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-ramas-fara-manager-radu-suciu-merge-ca-director-la-alt-club-din-judetul-timis-19176123

Anda DELIU 19 May. 2021, 22:26 Liga 2
Pe aceeași temă