CSM Slatina, prima achiziție a iernii! Oltenii au convins un mijlocaș cu trecut bogat să vină în Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 27 Jan. 2022, 17:37 Liga 3
CSM Slatina, prima achiziție a iernii! Oltenii au convins un mijlocaș cu trecut bogat să vină în Liga 3

La două săptămâni de la reunire, CSM Slatina a făcut și prima achiziție. Oltenii, pe locul 2 în Seria 6 a Ligii a 3-a, și-au adus un mijlocaș experimentat, pe Alexandru Neagu (29 de ani), care ultima dată a jucat în Liga 2, la Ripensia. Problema e că fotbalistul era fără echipă de jumătate de an.

CSM Slatina l-a transferat pe Alexandru Neagu, mijlocaș cu peste 100 de meciuri în Liga 2 

Antrenorul Ovidiu Burcă trebuie să îl pună pe picioare pe Alexandru Neagu, pentru că aventura acestuia la echipa de pe Bega s-a încheiat la finalul sezonului trecut. Nu și-a găsit echipă de atunci, astfel că va urma o perioadă de pregătire intensă pentru mijlocașul născut la Pitești.

Alexandru Neagu are și câteva prezențe în Liga 1, dar cele mai multe meciuri le are la nivelul Ligii 2, peste 100. În timp, a jucat pentru Academica Clinceni, CS Mioveni, CFR Cluj, Metaloglobus, Pandurii sau UTA.

Echipa noastră a obţinut semnătura mijlocaşului central, în vârstă de 29 de ani, Alexandru Neagu.  Acesta vine de la Ripensia Timişoara, iar în decursul carierei a mai evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu, UTA Arad, CSM Râmnicu Vâlcea, Academica Clinceni, CFR Cluj, ASA Târgu Mureş, CS Mioveni şi Metaloglobus Bucureşti.

Născut în Piteşti la 26 ianuarie, 1993, Alexandru Neagu şi-a făcut junioratul la FC Argeş, dar şi în Spania, la Real Murcia, club pentru care a evoluat timp de doi ani, în divizia a doua spaniolă.

Bun venit, Alexandru Neagu!”, a anunțat CSM Slatina pe pagina de Facebook.

CSM Slatina are primul amical la jumătatea lui februarie 

CSM Slatina s-a reunit la 12 ianuarie, a făcut apoi vizita medicală, iar la 31 ianuarie va intra într-un cantonament de două săptămâni pe plan local. Primul meci amical va avea însă loc la 16 februarie, cu Viitorul Pandurii.

Vor urma apoi și alte meciuri de verificare, după cum urmează: Viitorul Pandurii (19 februarie), Universitatea Craiova 2 (23 februarie), Petrolul Potcoava (25 februarie), Universitatea Craiova 2 (26 februarie), CSM Alexandria (2 martie), Unirea Bascov (4 martie) și Campionii FC Argeș 2 (5 martie).

CSM Slatina, un singur eșec în prima partea a Ligii a 3-a 

În 15 etape din Liga 3, CSM Slatina a înregistrat 11 victorii, trei egaluri și o înfrângere. Singurul eșec a venit în partida din etapa a 9-a, cu Universitatea Craiova 2, de acasă, scor 0-2. În total, a adunat 36 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul seriei, Viitorul Dăești.

Ovidiu Burcă a preluat echipa olteană înaintea meciului din etapa a 4-a, luându-i locul lui Cristian Stănculețu. Cu Burcă, oltenii au înregistrat în campionat zece victorii, un egal și o înfrângere.

Ovidiu Burcă: ”Întotdeauna îţi doreşti să joci în play-off cu echipe mai slab cotate, dar nu e cazul” 

În chiar prima rundă din 2022, CSM Slatina va întâlni liderul Viitorul Dăești, în deplasare (12 martie). În tur, slătinenii s-au impus cu 2-0. Ulterior, în ultimele două etape ale sezonului regular, echipa din Slatina va mai avea meciuri cu Vediţa Coloneşti (locul 4, acasă, 19 martie) și Universitatea Craiova 2 (locul 8, deplasare, 26 martie).

Întotdeauna îţi doreşti să joci în play-off cu echipe mai slab cotate, dar nu e cazul. Toate echipele au jucători buni pentru liga aceasta, sunt echipe pe care le-am analizat foarte bine şi am văzut că au calitate.

N-aş putea să spun pe cine aş vrea în play-off, cert este că e un sistem foarte periculos. Trebuie să fim foarte atenţi, să ajungem la momentul de play-off  într-o condiţie extraordinară, atât din punct de vedere mental, cât şi fizic. Mergi pe sârmă, orice pas greşit te poate costa o muncă de un an întreg”, a precizat Ovidiu Burcă, despre lupta din play-off.

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intariri-serioase-pentru-claudiu-niculescu-concordia-chiajna-a-transferat-un-fost-fundas-de-la-u-cluj-si-a-adus-in-teste-doi-jucatori-printre-care-paul-batin-atacantul-a-reusit-du-19217687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-trecut-usor-si-de-csm-fetesti-doi-dintre-jucatorii-sositi-in-aceasta-iarna-printre-marcatori-19217633

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-rosu-spera-la-a-doua-promovare-consecutiva-in-liga-2-sub-comanda-antrenorului-florin-maxim-nu-am-stat-mult-pe-ganduri-a-contat-foarte-mult-si-faptul-ca-e-mister-aici-19217631

https://liga2.prosport.ro/liga-3/la-resita-se-asteapta-in-continuare-aprobarea-constructiei-unui-nou-stadion-cristian-bobar-planul-e-facut-e-depus-la-cni-este-gandit-dupa-modelele-din-anglia-video-19217626

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Jan. 2022, 17:37 Liga 3
Pe aceeași temă