Corvinul a sunat adunarea cu jucători foști la Petrolul, UTA sau Metaloglobus. Echipa din Hunedoara a ajuns la zece despărțiri după ratarea promovării în Liga 2

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 15:07 Liga 3

Corvinul Hunedoara, fosta CS Hunedoara până săptămâna trecută, continuă să fie una dintre cele mai active echipe pe piața transferurilor în această perioadă, nu numai din Liga 3, ci poate și din Liga 2, unde a ratat promovarea în această vară, în detrimentul celor de la Minaur Baia Mare.

Reconfirmat în funcție chiar dacă și-a ratat obiectivul, accederea în Liga 2, antrenorul Florin Maxim a condus deja primul antrenament în vederea pregătirii noului sezon și a avut la dispoziție cele opt achiziții făcute de club până acum. Totodată, trupa din Hunedoara a anunțat și despărțirile de Robert Cristian și Ovidiu Trăşcan, ajungând, astfel, la zece plecări.

  • Noul Corvinul încă mai speră să fie invitată de FRF în noul sezon de Liga 2, iar pentru asta are nevoie de un abandon sau o necertificare a uneia din cele cinci nou-promovate.

Corvinul, opt achiziții după ratarea promovării în Liga 2

21 de jucători au fost la dispoziția lui Florin Maxim la primul antrenament pentru pregătirea noului sezon de Liga 3, desfășurat luni, 4 iulie, pe stadionul ”Michael Klein”. Printre aceștia s-au numărat şi cei opt fotbalişti achiziționați în această perioadă.

Este vorba despre Marius Coman (atacant, Petrolul), Marius Chindriş (mijlocaș, Petrolul), Marius Lupu (atacant, Metalurgistul Cugir), Claudiu Borţoneanu (mijlocaș, Metaloglobus), Paul Mercioiu (mijlocaș, UTA), Adrian Mar (fundaș, UTA), Adrian Neacşu (fundaș, CSM Alexandria) şi Ionuţ Pop (fundaș, Gloria Lunca Teuz Cermei).

Noile achiziții au fost prezentate în fața celor aproximativ 100 de suporteri care au fost prezenți la reunirea echipei.

Zece despărțiri de jucători pentru echipa din Hunedoara. Cristian și Trășcan rămân în cadrul clubului

Echipa din Hunedoara s-a despărțit de Laurențiu Buș, Sergiu Arnăutu, Jairo Rodrigues, Matheus Da Motta, în chiar a doua zi după ratarea promovării, Adrian Bedea, Claudiu Giura, Alexandru Mogoş, Petre Simon, Robert Cristian şi Ovidiu Trăşcan.

Cristian și Trășcan, cei care erau cei mai vechi componenți ai lotului, vor rămâne în cadrul Centrului de Copii şi Juniori al clubului, ca antrenori.

”Robert Cristian și Ovidiu Trășcan nu vor mai face parte din lotul echipei noastre și pentru stagiunea care urmează.
Cei mai vechi componenți ai lotului nostru, cei doi au evoluat în mai multe rânduri pentru gruparea hunedoreană, indiferent de denumirea purtată în timp. În vârstă de 34 de ani, Robert Cristian a bifat, sezonul trecut, 15 meciuri în campionat, timp în care a reușit să marcheze și două goluri, în vreme ce “Mielu’” (31 de ani) a jucat în 24 de rânduri, marcând și un gol, stagiunea precedentă.
Totuși, cei doi rămân parte integrantă a clubului nostru, fiind antrenori în cadrul Centrului de Copii și Juniori al Corvinului. Robert îi pregătește pe micuții de la Under 11 (rezultatele lor recente fiind prezentate în urmă cu câteva zile), în vreme ce Ovidiu se ocupă de o grupă Under 7.
Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut, din teren, în tricoul alb-albastru și vă urăm succes în modelarea celor mici în spiritul corvinist!”, a anunțat Corvinul.

Interesant este și faptul că în știrea reunirii, Corvinul anunță despărțirea de opt jucători, fără să-i mai includă și pe Laurențiu Buș și Sergiu Arnăutu, cele mai importante nume la care a renunțat încă de a doua zi după returul cu Minaur.

Florin Maxim: ”Am făcut transferuri peste media ligii a treia”

Corvinul va merge într-un cantonament la Curtea de Argeş, acolo unde va disputa și mai multe partide de verificare.

Până atunci, primul amical al echipei antrenate de Florin Maxim va fi cu divizionara secundă Ripensia, în data de 14 iulie.

”În primul rând, mă bucur că ne-am reunit în sfârşit, eram nerăbdător şi sper că şi băieţii au gândit la fel, să începem munca pentru noua stagiune. Am avut vreme să analizăm tot ceea ce s-a întâmplat la finele stagiunii trecute, lucruri pe care nu mai are rost să le dezvoltăm acum, aşa că ne rămâne să fim concentraţi pe ceea ce avem în faţă. Mă bucur că am putut întări lotul în această perioadă, cred că sunt transferuri peste media ligii a treia, ceea ce nu poate decât să mă bucure, ca antrenor. Sincer, poate o să mai căutăm un fundaş central, posibil tot under, ca să fim acoperiţi… în rest cred că stăm bine pe toate posturile. Până la urmă, am renunţat la nouă jucători, am adus opt, cred că am acoperit şi locurile unde poate am suferit în sezonul precedent. Mergem pe experienţă, cei nou-veniţi sunt jucători pe care îi cunosc, am mare încredere în ei”, a declarat Florin Maxim, citat de Corvinul.

Lotul de jucători prezent la reunirea echipei Corvinul Hunedoara:

portari: Ştefan Lefter, Roberto Rusu (Atletico Arad);
fundaşi: Flavius Iacob, Rafael Garutti, Antonio Vlad, Adrian Neacşu (CSM Alexandria), Ionuţ Pop (Gloria Lunca Teuz Cermei), Adrian Mar (UTA);
mijlocaşi: Alexandru Neacşa, Paul Mercioiu (UTA), Marius Chindriş (Petrolul), Claudiu Borţoneanu (FC Voluntari, ultima dată la Metaloglobus), Antonio Bradu, Rafael Pocioian, Sebastian Lupuşor (revenit după împrumutul la Aurul Brad);
atacanţi: Marius Lupu (Metalurgistul Cugir), Andrei Roşu, Sergiu Arnăutu, Timotei Mitran, Andrei Hergheligiu, Marius Coman (Petrolul).

Foto: Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 15:07 Liga 3
Pe aceeași temă