Se luară de la niște poze, muică! Culisele rupturii dintre Adrian Mititelu și Eugen Trică

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Aug. 2020, 10:48 Liga 2
Se luară de la niște poze, muică! Culisele rupturii dintre Adrian Mititelu și Eugen Trică

Oltenii au sângele fierbinte și, pe cale de consecință, iau de multe ori decizii imprevizibile. U Craiova 1948 SA și-a schimbat antrenorul chiar cu câteva zile înainte de debutul în Liga 2. Așa cum era de așteptat. Între finanțatorul Adrian Mititelu și antrenorul Eugen Trică au apărut discuții. Liga2.ro a aflat însă și de unde a pornit ”scânteia” rupturii, iar motivul este unul incredibil.

Săptămâna trecută, ”FC U” Craiova urma să aibă un amical cu CSM Reșița. Meciul a fost anulat cu o zi înainte, spre surprinderea cărășenilor, fără explicații prea multe.

Motivul este unul ce ar putea stârni zâmbete. Fatalitate, meciul se suprapunea cu ședința foto programată a echipei, pe stadionul ”Ion Oblemenco”, acolo unde ”FC U” are interzis să își joace meciurile de pe teren propriu din Liga 2! Iar Mititelu a spus că echipa va face pozele așa cum e stabilit. Aici a intervenit cearta cu antrenorul Trică.

”Cum să reziliez contractul? Zic ei că am fost dat afară, că a încetat contractul? Întrebaţi-i pe ei! Eu nu ştiu nimic! Eu mă pregătesc de antrenament, la ora 17 mă prezint la şedinţă. Să vedem dacă mă dau afară… Eu mă duc la echipă. Nu vreau să comentez dacă au existat divergenţe, ce vă spun sigur este că eu nu am semnat nimic ca să plec. Nu am discutat cu patronul Mititelu despre asta, nu ştiu ce are de gând. Acum mă gândesc la ce o să fac la antrenament”, spunea, pentru Liga2.ro, Eugen Trică imediat după ce ”FC U” Craiova anunța pe pagina sa de Facebook încheierea contractului cu antrenorul.

Eugen Trică a promovat-o pe ”FC U” Craiova în Liga 2 după ce echipa avea un avans de 13 puncte față de Șoimii Lipova după doar 16 etape dintr-un total de 30 desfășurate în sezonul ”înghețat” din cauza pandemiei. Foto: editie.ro

Eugen Trică a spus că el face programul echipei

Antrenorul nu a vrut să audă de anularea amicalului și a spus că el este cel care face programul echipei. În stilu-i binecunoscut, Adrian Mititelu a spus că ba el face programul echipei!

Iar pozele, știm bine, s-au făcut. De la ședința foto a lipsit chiar Eugen Trică, cel care ar fi trebuit să fie în mijlocul jucătorilor pe care i-a promovat la Liga 2 ori i-a transferat în această vară pentru noul sezon.

Doar jucătorii ”FC U” Craiova au făcut fotografia de grup pentru noul sezon al Ligii 2, stafful tehnic neluând parte la ea din cauza faptul că antrenorul principal Eugen Trică nu a participat în urma conflictului cu patronul Adrian Mititelu. Foto: editie.ro

Amicalul cu Reșița, tot așa, a fost anulat. De altfel, de aici a fost o întreagă schimbare de program de amical în sud-vestul și vestul țării. Reșița a înlocuit amicalul cu formația lui Mititelu cu un joc cu Pandurii Târgu Jiu. Care Panduri nu a mai jucat la Timișoara, cu Ripensia, așa cum era programat. ”FC U” Craiova a rămas fără ultimul test pe care îl avea programat înainte de debutul în Liga 2.

După câteva zile, Eugen Trică a ajuns, brusc, la final de contract. Spiritele se încinseseră de la intervenția lui Mititelu, cu ședința foto. Iar la echipă a venit deja Nicolo Napoli, care este contestat dur de către galeria Peluza Sud 1997.

În iarnă, Mititelu și Trică au avut alt conflict, pe tema cantonamentului. Antrenorul nici nu a fost prezent la petrecerea finalului de primă parte a sezonului de Liga 3 din acest motiv, însă atunci s-a trecut peste și s-a mers mai departe împreună. Acum, Trică este susținut de suporteri și cerut înapoi pe banca tehnică, în timp ce finanțatorului Mititelu i s-a dat ultimatum.

În această vară, la finalul lunii iulie, ”FC U” Craiova s-a despărțit și de președintele Marcel Pușcaș.

Fotografia de prezentare a lotului ”FC U” Craiova. De obicei, în această fotografie apar și antrenorul principal și stafful său.
Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Aug. 2020, 10:48 Liga 2
Pe aceeași temă