Încă două plecări și șapte noutăți ”incerte” la reunirea Ripensiei. Cosmin Petruescu: ”Suntem nerăbdători, încrezători, optimiști”

Anda DELIU 11 Jan. 2021, 17:10 Liga 2

Ripensia a reluat antrenamentele luni la prânz, chiar după prima ninsoare așternută în Timișoara iarna aceasta. Numărul plecărilor a ajuns la cinci la roș-galbeni, în timp ce noutățile sunt în număr de șapte, doar că, deocamdată, nu e clar dacă cei șapte vor și semna toți cu clubul.

Antrenorul Cosmin Petruescu preferă să lase o scurtă perioadă de acomodare, astfel încât ambele părți să vadă ce își pot oferi una alteia.

Adrian Neacșu și Cosmin Sârbu nu mai continuă cu Ripensia

Pe lângă plecările deja anunțate ale George Păduraru, Haralambie Mociu și Alin Burdeț, a mai părăsit Ripensia și fundașul central Adrian Neacșu (21 de ani, 1 meci jucat în acest sezon), adus în vară, cu care clubul a ajuns la o înțelegere de despărțire. De asemenea, ulterior primului antrenament, s-a reziliat și contractul cu mijlocașul Cosmin Sârbu (24 de ani, 5 meciuri în acest sezon).

Au mai lipsit de la primul antrenament și alți doi jucători. Stephane Coulibaly este învoit, iar Ivan Urvanțev este în carantină în Republica Moldova, deoarece a fost de sărbători la familie, în Anglia, și, la întoarcere, țara sa i-a impus izolarea timp de 14 zile.

”Suntem nerăbdători, încrezători, optimiști. E normal să fim așa la început de an. O pauză scurtă pentru noi, dar în același timp binemeritată, în care am avut timp să ne încărcăm din toate punctele de vedere. Urmează o a doua parte a campionatului extrem de grea. Practic, toate meciurile pe care le vom juca în 2021 vor fi considerate de către noi adevărate finale”, a declarat Cosmin Petruescu.

Ripensia mizează în continuare pe tineri

Cei șapte nou-veniți sunt: Flavius Apetrei, mijlocaș dreapta de 18 ani de la FC Botoșani; Dragoș Trașcă, portar de 20 de ani de la Viitorul Dej; Patrick Peter, mijlocaș lateral de 20 de ani de la ACS Poli; Cristian Pădurariu, atacant de 23 de ani de la CSC Ghiroda; Marius Simedru, mijlocaș central de 17 ani de la CFR Cluj; Octavian Moșoarcă, portar de 19 ani de la CSC Ghiroda; și Salhi Ouadie, mijlocaș defensiv de 23 de ani de la ACS Poli.

Iată lotul Ripensiei prezent la reunire: Ștefan Dobre, Valentin Velcea – Andrei Macrițchii, Valerii Macrițchii, Mădălin Sturzu, Darius Țieranu, Radu Rogac, Cosmin Gladun, Marjan Maric, Harald Fridrich, Nenad Lalic – Gabriel Stoi, Tudor Călin, Vlad Tudorache, Cosmin Sârbu, Alexandru Neagu, Mihai Ene, Ion Vasluian – Nemanja Sokovic, Denis Golda, Alexandru Popovici.

Cosmin Petruescu: ”Nu neapărat sunt jucători în probe. Este o perioadă de cunoaștere sau de recunoaștere reciprocă”

Cosmin Petruescu spune că jucătorii noi din lot nu sunt veniți tocmai în probe.

”Sunt jucători tineri. Rămâne să vedem în perioada imediat următoare în ce măsură vom reuși să ajungem la un numitor comun sau la o colaborare cu ei. N-aș putea spune neapărat că sunt jucători în probe. Mie nu-mi prea place să folosesc cuvântul acesta. Mai degrabă aș putea spune că este o perioadă de cunoaștere sau de recunoaștere reciprocă în care să vedem și noi potențialul lor, dar să vadă și ei condițiile pe care poate să le ofere Ripensia. Din punct de vedere fotbalistic avem informații despre ei. Cu unii dintre ei am mai și colaborat. În perioada următoare, într-un timp cât mai scurt încercăm să definitivăm lotul pentru că în șase săptămâni e prima etapă și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere Cu siguranță ne dorim cel puțin câte un jucător în fiecare compartiment, care să aducă un plus valoare și de ce nu, experiență”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Ripensia nu se antrenează încă la baza de la Electrica

Ripensia se antrenează săptămâna aceasta la Baza Sportivă 2 a Politehnicii, unde există acel teren sintetic făcut pe banii FRF.

De obicei, ripensișii se vor antrena după poliști, pentru a nu distruge terenurile deja greu încercate de la baza Electrica.

”Le mulțumesc colegilor și prietenilor de la Politehnica Timișoara pentru faptul că ne-au permis să folosim terenul sintetic. Din cauza condițiilor atmosferice, pe terenurile de iarbă este aproape imposibil să îți poți desfășura activitatea în acest moment. Am găsit înțelegere din partea lor, bineînțeles, în măsura posibilităților, în orele și zilele când nu-l folosesc ei”, a mai spus Petruescu.

Primul meci de verificare al ripensiștilor va fi în data de 19 ianuarie, cu Fortuna Becicherecu Mic (Liga 3). Ulterior, echipa va pleca într-un stagiu de pregătire la Buziaș.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 11 Jan. 2021, 17:10 Liga 2
Pe aceeași temă