Primele puncte și cam atât pentru Ripensia! Timișorenii o țin pe Aerostar la cota zero după două goluri marcate din lovituri de pedeapsă

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 13:59 Liga 2

Ripensia a reușit să ”spargă gheața” în noul sezon al Ligii 2 cu victoria cu 2-0 pe teren propriu, cu ambele reușite marcate de la punctul cu var contra celor de la Aerostar Bacău, o nou-promovată. Partida desfășurată pe ”Dan Păltinișanu” nu a strălucit deloc din punct de vedere tehnic sau al ocaziilor. Un meci tipic de 0-0, în care probabil că nu s-ar fi marcat niciodată dată nu se acordau cele două penalty-uri, relativ discutabile, acordate după contacte nu neapărat tocmai evidente, după un arbitraj foarte slab și din perspectiva cartonașelor acordate prost. Alexandru Neagu nu a avut însă probleme de la punctul cu var și, astfel, roș-galbenii au obținut primele lor puncte abia în etapa a 4-a.

Pozițiile din clasament ale celor două formații de dinainte de meci s-au reflectat perfect în cum a decurs jocul. Prima repriză a fost foarte slabă, cu ambele formații mai degrabă chinuindu-se pe teren să ajungă în careul advers. Ripensia a început ceva mai bine și a fost în controlul jocului în prima parte a reprizei. Ocaziile au fost însă puține. De cele mai multe ori, mingile nu s-au expediat puternic spre poarta lui Anca-Trip, care nu a putut fi păcălit nici la o fază la care Urvanțev a reluat pe spate.

Spre finalul reprizei, Bacăul a ținut echipa gazdă mai mult în propria jumătate. Însă nici Aerostar nu a putut fructifica cornele, dar a avut cea mai mare ocazie, în minutul 35. Vraciu a reluat bine cu capul o centrate din dreapta, dar Păduraru a fost pe fază și a scos de sub transversală.

Lovituri de la 11 metri acordate ușor și fructificate de Ripensia

Tot moldovenii au fost în controlul posesiei și în debutul reprizei a doua. Aerostar a avut o altă ocazie, dintr-o lovitură liberă, dar Patrick Popescu a trimis în forță puțin pe lângă poartă. Până la urmă, pe tipicul unui meci cu ocazii puține, Ripensia a deschis scorul dintr-un 11 metri, după ce un apărător al moldovenilor l-a călcat pe Tudorache, căzut în careu. În ciuda protestelor moldovenilor, pentru o lovitură de pedeapsă acordată într-adevăr destul de ușor, Alexandru Neagu a deschis scorul după ce a marcat de la punctul cu var, în minutul 55.

Peste 13 minute, arbitrul Țiții a acordat un alt penalty parcă și mai ușor ca prima dată, după ce Yabre l-a acroșat pe Tudor Călin. Neagu nu a avut emoții și a marcat din nou.

Alexandru Neagu a marcat ambele goluri în meciul Ripensia – Aerostar 2-0, pe amândouă din lovituri de pedeapsă

Final liniștitor pentru timișoreni

Aerostar nu prea a mai contat pe finalul de meci. Ripensia a reușit să fie periculoasă la un șut al lui Mihai Ene, scos de Anca-Trip de sub transversală.

O victorie care dă o gură de oxigen importantă bănățenilor, însă care nu trebuie să se amăgească prea mult, deoarece jocul a avut și în acest prim meci pe teren propriu multe erori și arată că antrenorul Cosmin Petruescu mai are mult de lucru pentru a salva echipa.

RIPENSIA TIMIȘOARA – AEROSTAR BACĂU 2-0

Alexandru Neagu 55′ – penalty, 68′ – penalty

Ripensia: Păduraru – Andr. Macrițchii, Val. Macrițchii, Rogac, Gladun – C. Tudor, Al. Neagu (Stoi 82′) – Al. Popovici (cpt.)(Vasluian 82′), Urvanțev (Mih. Ene 56′), Tudorache (Coulibaly 75′) – Sokovic (Golda 56′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Al. Neacșu, Țieranu, Maric
Antrenor: Cosmin Petruescu

Aerostar: Anca-Trip – Alecsandru, Yabre, Moisi, D. Mureșan – I. Chirilă (M. Chelaru 72′), D. Burlacu (H. Ilie 16′), Oteliță, Ct. Vraciu (cpt.) – Andr. Gavrilă (Mir. Manole 62′), P. Popescu (Al. Iul. Zaharia 72′)
Rezerve neutilizate: L. Cebotari – C. Ardei, Danale, Bobaru, Al. Cr. Zaharia
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Dan Păltinişanu (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Lucian Țiţii (Şura Mică – Sibiu); Asistenți: Alina Mihoc (Arad) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Vasile Rad (Arad).

Ripensia a rămas tot ”sub linie”, pe locul 18, cu 3 puncte. Pentru ripensiștii urmează derby-ul cu ASU Poli, sâmbăta viitoare, cu clubul alb-violet organizator. Aerostar Bacău e pe locul 19, cu 0 puncte în continuare. Moldovenii vor primi peste o săptămâna vizita celor de la FK Csikszereda.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conferentiarul-linistit-dupa-primele-puncte-obtinute-de-ripensia-in-acest-sezon-o-victorie-muncita-pentru-care-am-alergat-si-transpirat-foarte-mult-luput-in-sil-19148661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă