Un jucător de la FK Miercurea Ciuc și altul plecat în această iarnă de la CSC Dumbrăvița au semnat cu UTA, ca variante ”under”

Călin MNERIE 25 Jan. 2023, 12:59 Liga 2
Un jucător de la FK Miercurea Ciuc și altul plecat în această iarnă de la CSC Dumbrăvița au semnat cu UTA, ca variante ”under”

UPDATE: Patrick Pășcalău și Salvatore Marrone, ultima dată la CSC Dumbărvița, respectiv FC Voluntari, au semnat cu UTA, așa cum Liga2.ro a anunțat.

”Patrick Pășcălău și Salvatore Marrone sunt noii jucători ai UTA-ei. 

Pășcălău este născut pe 10 decembrie 2005 și a fost component al generației U17 care în anul 2021 a obținut medalia de argint în Liga Elitelor. În finala de la București, atacantul arădean a marcat singurul gol al echipei sale în înfrângere cu 1-4 în fața celor de la Viitorul Constanța. În vârstă de 17 ani, Pășcălău este atacant, iar în sezonul precedent a evoluat pentru Crișul Chișineu Criș. La UTA se întoarce de la divizionara secundă Dumbrăvița pentru care a evoluat în acest sezon. 

Salvatore Marrone este născut pe data de 5 mai 2001, la Pforzheim, în Germania. Jucătorul cu dublă cetățenie, româno-italiană, poate evolua atâ ca fundaș, cât și ca mijlocaș stânga, dar și în partea dreaptă a liniei de mijloc. În acest sezon a jucat patru meciuri pentru FC Voluntari în Superligă, iar în carieră a mai trecut pe la Academica Clinceni, Dunărea Călărași, Csikszereda Miercurea Ciuc și FCSB în România, dar și la juniorii celor de la Nürnberg și Sandhaussen în Germania. 

A fost selecționat și în tricoul echipei naționale a României U21, pentru care nu a apucat să debuteze însă. 

Le urăm bun venit și la cât mai multe reușite în tricoul UTA-ei!”, sună comunicatul clubului UTA de prezentare a celor doi jucători.


Textul inițial:

În așteptarea perfectării schimbului dintre Philip Otele și Roger Junior, prim-divizionara UTA mută la capitolul de jucători sub vârstă.

Laszlo Balint nu putea rămâne doar în Rareș Pop și Haralambie Mociu (Bota e considerat prea fraged) după accidentarea de lungă durată a lui Damian Isac, dar și pubalgia pe care o acuză Raul Șteau, astfel că i-a mai solicitat conducerii clubului un jucător ”under” pregătit de bătăliile SuperLigii.

Totodată, în ”alb-roșu” revine după doar un an de zile și unul dintre vârfurile generației de 2005, din care face parte și Pop.

Salvatore Marrone, împrumutat de FK Miercurea Ciuc la UTA

De astăzi, 25 ianuarie, e așteptat să-și înceapă antrenamentele cu UTA Salvatore Gioacchino Marrone (21 de ani). Născut la Pforzheim, în Germania, în data de 5 mai 2001, din tată italian și mamă româncă, mijlocașul de bandă a trecut pe la mai multe academii din ţara natală: SV Schwarzerberg, Karlsruhe, VfB Stuttgart, Sandhausen și Nurnberg. În 2018 a ajuns la academia FCSB-ului, iar un an mai târziu a pleacat sub formă de împrumut în Liga 2, mai întâi la Academica Clinceni și apoi la Dunărea Călărași.

În ianuarie 2020 a semnat cu FK Miercurea Ciuc, unde a petrecut două sezoane și jumătate, însă în această perioadă a suferit și o accidentare gravă la genunchi, care l-a ținut departe de gazon aproape un an de zile. În total, a jucat în 42 de partide în liga secundă, marcând 5 goluri.

În vara anului trecut, a fost împrumutat la FC Voluntari, iar în actualul sezon din SuperLigă a fost pe teren în 4 meciuri, fiind integralist în două dintre ele. A fost accidentat pe finalul anului trecut și nici nu a efectuat cantonamentul din Antalya cu echipa lui Liviu Ciobotariu. Postul său de bază este cel de mijlocaș stânga, dar poate evolua și în partea opusă, acolo unde e o variantă de înlocuire a lui Rareș Pop, titularul UTA-ei la capitolul underi.

Marrone a reprezentat România la nivel U17, U18 și U19, iar anul trecut a fost convocat la o acțiune a naționalei U21, însă a rămas pe bancă la ambele partide amicale.

Ca un detaliu, Marrone s-a aflat pe teren la debutul oficial al lui Laszlo Balint la UTA, o victorie cu 3-0 pe ”Motorul” împotriva Dunării Călărași în runda inaugurală a sezonului 2019-2020 a Ligii 2. Jucătorul va fi împrumutat de FK Miercurea Ciuc până în vară la Arad.

Patrick Pașcalău revine la UTA după aventurile de la Crișul și Dumbrăvița

De luat în calcule ca și jucător sub vârstă va fi de astăzi și Patrick Pașcalău (17 ani).

Chiar în iarna anului trecut, atacantul arădean care a împlinit în luna decembrie 17 ani s-a despărțit de UTA, plătindu-și singur grila de formare. De atunci, a jucat o jumătate de an în Liga a 3-a, la Crișul Chișineu Criș, iar prima parte a acestui sezon l-a găsit în Liga a 2-a, la CSC Dumbrăvița, pentru care a marcat două goluri (unul în campionat și celălalt în Cupă), dar a și obținut două penalty-uri.

În această iarnă, fostul golgheter al UTA-ei U17 (singurul marcator al arădenilor în finala campionatului național pierdută, 1-5, de „roș-albi” cu Viitorul în vara lui 2021) și-a demarat pregătirile cu Poli Timișoara, apoi a trecut în curtea Ripensiei, dar de astăzi se va prezenta la antrenamentele conduse de Laszlo Balint.

Fiind cel mai fraged dintre atacanți, Pașcalău va avea de tras tare să debuteze în SuperLigă pentru ”Bătrâna Doamnă”, dar are și posibilitatea să-și aducă aportul la un parcurs cât mai bun al liderului seriei de Vest a Ligii de Tineret. Fără doar și poate, Patrick Pașcalău este unul dintre vârfurile generației de 2005, alături de Rareș Pop.

Călin MNERIE 25 Jan. 2023, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă