La Ripensia s-a instalat tristețea după ce s-a retrogradat matematic: ”Moralul e la pământ la toți!” Dorința tinerilor jucători ai echipei timișorene pentru ultimul meci acasă în Liga 2

Anda DELIU 20 Apr. 2023, 22:22 Liga 2
La Ripensia s-a instalat tristețea după ce s-a retrogradat matematic: ”Moralul e la pământ la toți!” Dorința tinerilor jucători ai echipei timișorene pentru ultimul meci acasă în Liga 2

Ripensia Timișoara e nevoită să treacă printr-un final de sezon foarte dificil și să joace ultimele sale două jocuri știind că e retrogradată și că doar dispariția mai multor echipe ar mai face ca în campionatul viitor să continue în Liga 2. Ultimul meci de acasă e cel cu FC Brașov, formația timișoreanului Dan Alexa, iar jucătorii recunosc că sunt foarte triști, pe cât sunt de tineri.

Nimeni de la Ripensia nu știe ce le rezervă viitorul. Pentru moment, se dorește o victorie acasă la ultimul meci în Liga 2

De la retrogradare, înregistrată matematic vinerea trecută, după eșecul de la Buftea cu Progresul Spartac, singurul care a discutat cu patronul-președinte este ”antrenorul” Iulian Muntean, dar nimic despre viitor, așa că acesta a preferat să nu dea declarații premergătoare partidei cu FC Brașov.

Tinerii săi fotbaliști nu și-au ascuns sentimentele de tristețe pentru ceea ce se întâmplă la club. David Ciurel spune că doar o victorie în fața liderului Grupei B a play-out-ului ar mai șterge starea echipei. ”În primul rând, ne dorim să câștigăm. E ultimul meci acasă. Vrem să lăsăm o impresie bună și… să fie bine. A fost o săptămână neplăcută pentru toți. Moralul e la pământ pentru toți. Dar așteptăm meciul de sâmbătă”, a punctat jucătorul de 17 ani, născut la Lugoj și care în acest sezon are 12 meciuri în care a evoluat pentru Ripensia.

Nu este doar percepția lui Ciurel, ci și a tânărului timișorean Patrick Andreaș (18 ani). ”E o situație dificilă pentru noi, dar jucăm pentru viitorul nostru, până la urmă. Trebuie să demonstrăm în ultimul meci de acasă din sezonul acesta. Atmosfera este urâtă și în vestiar, și pe teren, dar nu avem ce să facem. Asta e situația”, a precizat atacantul care este încă elev de liceu și pentru Ripensia a debutat în acest an 2023, în care a evoluat în șase din cele șapte meciuri.

Stafful Ripensiei e dezamăgit, viitorul sezon e incert

David Ciurel a spus că ”antrenorul” Iulian Muntean nu i-a certat, dar îi simt deziluzia. ”Nu ne-a spus nimic. Este și el dezamăgit de noi, de prestația noastră și așteaptă și el meciul de sâmbătă să câștigăm și să facem o impresie bună”, a punctat jucătorul adus de Iosif Rotariu la Ripensia.

Chiar dacă e printre mezinii lotului, și Andreaș vede starea staffului. ”Antrenorii sunt dezamăgiți. Nu ai cum să fii altcumva”, a punctat atacantul.

Niciunul dintre jucători nu a discutat încă ce va face de la vară. ”Nu știu, nu am vorbit nimic. Nu am vorbit cu nimeni de contract sau plecarea mea. Mai am contract un an”, a precizat Ciurel. Andreaș nu exclude să rămână roș-galbeni și în Liga 3. ”O să văd în vară oferte și voi lua o decizie. Nu mai am nicio treabă cu UTA. Posibil să rămân în Liga 3 dacă nu am altă ofertă mai bună”, a punctat tânărul timișorean venit de la juniorii UTA-ei înapoi acasă.

Ripensia întâlnește FC Brașov la ultimul ei meci pe teren propriu în Liga 2

Meciul dintre Ripensia și FC Brașov este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara, în etapa a 5-a a play-out-ului, Grupa B.

Pentru Ripensia, acesta este ultimul meci pe care îl mai are de disputat acasă în acest sezon, următorul fiind runda viitoare, în deplasare la Clinceni, cu ultima clasată Unirea Constanța. În etapa a 7-a, ultima, va sta.

Ripensia ocupă locul 6, penultimul, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 17 puncte, fiind retrogradată matematic, la fel ca Unirea Constanța. FC Brașov este lider în această serie, cu 37 de puncte și are și un meci mai puțin disputat.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-murit-in-vinerea-mare-esecul-cu-progresul-spartac-i-a-adus-retrogradarea-din-liga-2-iulian-muntean-a-fost-extrem-de-suparat-si-a-avut-critici-in-mai-multe-directii-19266829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

Anda DELIU 20 Apr. 2023, 22:22 Liga 2
Pe aceeași temă