Ripensia se pregătește de retragerea în Liga 3! A remizat într-un amical cu Șoimii Lipova, însă noul ”principal” susține că cele două echipe se vor întâlni în noul sezon în Liga 2!

Călin MNERIE 25 Mar. 2022, 17:56 Liga 2
Ripensia se pregătește de retragerea în Liga 3! A remizat într-un amical cu Șoimii Lipova, însă noul ”principal” susține că cele două echipe se vor întâlni în noul sezon în Liga 2!

Dacă Poli inaugurează noua arenă a ”fraților” din Giulești, Rapid, cealaltă divizionară secundă a Timișoarei, Ripensia, s-a deplasat la Arad pentru amicalul din weekendul liber la nivelul primelor două eșaloane. Acolo a așteptat-o Șoimii Lipova, formație ce stă în ultima rundă a sezonului regular din Liga 3.

A rezultat un meci destul de închis, cele două formații creându-și ceva ocazii după execuții de la distanță sau erori ale fundașilor adverși. Totuși, tabela a rămas albă până la ultimul fluier, scor 0-0.

  • Putem spune că Ripensia se pregătește și pentru următorul sezon, de Liga 3, acolo unde conducerea a anunțat în această săptămână că va retrage echipa.

Șoimii Lipova a ținut-o în șah pe ”Banatul” pe Ripensia

Ușoara dominare teritorială a Ripensiei nu s-a concretizat și prin situații de poartă. Un șut deviat al lui Călin parat de Buta la mijlocul primei părți a fost prea puțin pentru echipa ce s-a despărțit la începutul săptămânii de Florin Fabian și a apelat la soluția internă Călin Mada. Lipova a reacționat prin două pase în gura porții ale lui Brad, la care Modan a ratat de puțin devierile spre poartă.

Repriza a doua s-a reluat la scorul de 0-0, cu Ripensia operând opt schimbări, marea lor parte în compartimentul de atac. În schimb, ”șoimii” au mers pe aceeași formulă, iar meciul a rămas echilibrat. Totuși, în minutul 56, Modan a ratat o ocazie mare pentru ”alb-albaștri”. Salhi a pasat în careu, iar ”nouarul” lui Sabău a tras pe lângă din poziție centrală. Proaspăt intrat pe gazon, Capătă a încercat un șut de la 25 de metri lateral dreapta, dar Dobre a reținut în doi timpi. Același tânăr goalkeeper al Ripensiei, care gafase cu UTA în toamnă în tricoul Clinceniului, a respins peste bară și șutul de pe 16 al lui Prună, în minutul 70.

Timp de 25 de minute, Lipova a fost echipa mai prezentă în atac, dar Ripensia a avut o ocazie importantă cu 13 minute înainte de final. Fridrich a prins un șiret curat de la 35 de metri și doar transversala l-a salvat pe Iliescu. Capătă a avut golul victorie în bocanc, după ce a recuperat un balon din picioarele lui Rogac, dar a tras exact în Dobre din 14 metri. Căpitanul Stoi, de altfel foarte nervos și arțăgos pe tot parcursul meciului, și-a certat colegul cu voce tare, după ce a avut conflicte și cu câțiva lipovani.

Amicalul de pe ”Banatul” din Sânnicolau Mic s-a terminat fără goluri, dar cu un antrenament bun, în special din punct de vedere defensiv, pentru cele două combatante. Lipova își va începe aventura în play-off-ul din Seria a 8-a a Ligii 3 contra unei alte timișene, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în timp ce Ripensia joacă la Giurgiu, contra Astrei, echipă ca și retrogradată matematic.

Șoimii Lipova: Buta (Iliescu 65) – Suslak (Nagy 75), Nicolescu, Giosu, Aldan (Stoin 79) – Brad (Prună 60), Dobrean (Simion 60), Salhi, Gavrilă (Hațegan 75) – Filimon (D. Ciubăncan 60), Modan (Capătă 60)
Antrenor: Flavius Sabău

Ripensia Timișoara: I. Rus (Șt. Dobre 46) – Sturzu (Țieranu 46), Rogac, Lalic (M. Mircea 46), Fridrich – Stoi, Călin (Val. Macrițchii 46) – Piftor (Rob. Stoica 46), Mih. Ene (Mitrov 46), Mihart (Ivancevic 46) – Golda (Matiș 46)
Antrenor: Călin Mada

Arbitri: Daniel Tal – Gabriel Hărduț, Andreea Șușcă

Flavius Sabău: ”Ne-am ridicat la nivelul Ripensiei, ne va ajuta ca joc, ritm și  mentalitate în play-off”

La final, Flavius Sabău a explicat care au fost obiectivele sale în amicalul ce precede intrarea în play-off și care au fost, în mare, atinse.

”În primul și în primul rând, am încercat să alcătuiesc un prim 11 mai matur, pentru că eu știu ce mă așteaptă în play-off. Poate de aceea cred am avut și o consistență mai bună pe faza defensivă. În principiu a fost un test reușit în ideea în care am întâlnit o echipă solidă și am făcut față. Am avut și ocazii, a fost un joc destul de echilibrat, ceea ce e ok pentru jucătorii mei care s-au ridicat la nivelul unei echipe legate. Iar asta nu poate decât să ne ajute pentru play-off ca joc, ca ritm și ca mentalitate. Stăm în etapa din weekend, dar nu ne stresăm, locul 4 este asigurat. Mai știu că Ghiroda nu va mai pierde locul întâi, știu că jucăm cu ei în prima etapă, mă concentrez pe meciul ăsta”, a spus antrenorul echipei Șoimii Lipova, care, după ce l-a pierdut pe apărătorul Abel Popa pentru cel puțin lună de zile, a apelat la  Denis Giosu (22 de ani). Giosu e obligat, forțat să îl înlocuiască pe Popa și cred că azi și-a făcut treaba foarte bine. E un jucător disciplinat care vine din Italia, face faza defensivă foarte bine și ăsta e un plus pentru noi. Odată ce faci bine faza defensivă poți să joci bine și să faci bine și faza ofensivă.”

Șoimii Lipova a stat în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 3 și încheie pe locul 4 în Seria a 8-a, ultimul care duce în play-off.

Călin Mada: ”La anul o să jucăm cu Lipova în Liga a 2-a”

În decurs de o săptămână, Ripensia și-a pierdut antrenorul, pe Florin Fabian, dar și liniștea, din moment ce patronul Dumitru Mihu (prezent la testul cu Lipova) a anunțat că echipa va începe sezonul următor în Liga 3.

A fost un meci de pregătire în care am urmărit să introducem tot lotul, am avut și unele absențe. Rezultatul de 0-0 este echitabil, sperăm acum pentru următorul meci să ne atingem obiectivul, chiar dacă astăzi nu am dat gol. Într-adevăr, pe faza ofensivă stăm un pic mai prost, dar sperăm să terminăm cât mai bine acest campionat și din vară să ne putem face o altă strategie.
Este un șoc și pentru jucători plecarea antrenorului, noi încercăm să facem să fie cât mai ușor pentru ei, ca să putem trece peste această schimbare. În săptămâna ce urmează, până la meciul de la Giurgiu, vrem să-i aducem pe băieți pe linia de plutire. Sperăm să aducem un rezultat bun de la Astra și atunci poate se vor schimba mai multe date ale problemei. La anul o să jucăm cu Lipova în Liga a 2-a”,
a punctat Călin Mada, noul ”principal” al echipei, având ajutor de la preparatorul sportiv Iulian Muntean și antrenorul cu portarii Călin Frunză.

Ripensia ocupă locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 25 de puncte, este aproape salvată de la retrogradare, însă în noul sezon ar putea să joace în Liga 3, conform celor afirmate de conducere, dacă se vor ține de cuvânt.

Foto: Costel Șerban / Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-3-primele-noua-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1500-19224612

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-numit-un-nou-antrenor-principal-dupa-despartirea-de-florin-fabian-de-aceasta-data-clubul-n-a-mai-mers-pe-mana-preparatorului-fizic-iulian-muntean-19224376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-ripensiei-a-anuntat-ca-in-acest-moment-planul-este-de-a-inscrie-echipa-in-liga-3-in-noul-sezon-dumitru-mihu-din-nou-agresiv-cu-presa-19224364

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-jucator-al-echipei-soimii-lipova-a-trecut-prin-momente-cumplite-in-meciul-de-la-pecica-a-ramas-insconstient-dupa-o-lovitura-incasata-si-a-fost-transportat-de-urgenta-la-spital-diagnosticul-primit-19224417

Călin MNERIE 25 Mar. 2022, 17:56 Liga 2
Pe aceeași temă