Un jucător al echipei Șoimii Lipova a trecut prin momente cumplite în meciul de la Pecica. A rămas insconștient după o lovitură încasată și a fost transportat de urgență la spital. Diagnosticul primit

Călin MNERIE 23 Mar. 2022, 16:39 Liga 3
Un jucător al echipei Șoimii Lipova a trecut prin momente cumplite în meciul de la Pecica. A rămas insconștient după o lovitură încasată și a fost transportat de urgență la spital. Diagnosticul primit

Clipe cumplite pentru jucătorul Abel Popa, de la echipa Șoimii Lipova, în debutul reprizei secunde a meciului de la Pecica, desfășurat sâmbăta trecută și încheiat la egalitate, scor 2-2.

Fundașul de 20 de ani al ”șoimilor” s-a lovit cap în cap cu Bogdan Bozian, antrenorul-jucător al Progresului și a fost transportat de urgență cu Ambulanța la Spitalul Clinic Județean Arad. Aici i s-a făcut un CT, dar și alte investigații, iar diagnosticul a fost unul destul de grav: fractură a boltei craniene parientală stânga.

Medicii i-au recomandat din start tânărului fotbalist cel puțin o lună de zile de repaos total, după care revenirea pe gazon ar trebui să aibă loc treptat și numai cu o cască de protecție.

Abel Popa, inconștient pentru câteva secunde: ”Ciocnire involuntară. Acum am o stare generală bună”

De ieri, Abel Popa a părăsit spitalul și se recuperează acasă.

”Sunt mai bine acum, dar nu au fost zile ușoare pentru mine. Îmi amintesc acea fază, am vrut să dau cu capul în minge, să o prelungesc, era la semi-înălțime și apoi mi s-a rupt filmul câteva secunde. Nu am avut aer și nu am mai văzut nimic. Nu am știut că a fost Bozi (n.a. Bogdan Bozian, care i-a fost coechipier lui Popa în sezonul de toamnă la Lipova) cel care s-a ciocnit de mine, abia pe filmare am revăzut totul. A fost ceva involuntar, a venit din lateral și m-a lovit cu creștetul capului lui deasupra tâmplei mele. Mi-am revenit repede după cele câteva secunde de confuzie, sub îngrijirile date pe teren de către cei de la Salvare, cărora le mulțumesc din suflet. Tot ei au fost cei care au sunat după o altă Ambulanță care să mă ducă la un examen CT la Spitalul Județean, lucru care s-a și întâmplat sâmbătă seara și am primit diagnosticul. Am ieșit marți din spital, am o stare generală bună, nu mai mă doare așa tare capul, simt doar locul contactului. În aceste zile mi-au fost alături președintele Radu Pop, antrenorul Flavisu Sabău, dar și toți colegii. Unii au reușit să mă viziteze, mi-au urat sănătate și m-au încurajat”, spune apărătorul central al echipei Șoimii Lipova, care lasă un gol important în ”11”-le lui Flavius Sabău, din postura fotbalistului sub vârstă.

Va reveni pe gazon cu cască de protecție: ”Să încercăm promovarea, am muncit mult pentru acest obiectiv”

Abel Popa speră să nu fi încheiat conturile cu actualul sezon, cu toate că revenirea nu va fi ușoară, chiar și din punct de vedere fizic.

După ce voi sta o lună de zile, probabil, voi fi în urmă cu condiția fizică, dar voi recupera. Sigur voi purta o cască de protecție și îmi doresc să mai prind ceva meciuri din play-off, să-mi ajut echipa, dar îmi doresc și mai mult să joc în meciurile de baraj. Până atunci, nu pot decât să le doresc colegilor sănătate, să fie feriți de accidentări, să dea tot ce au mai bun, să ajungem la baraj și să încercăm promovarea. Ne-am pregătit mult pentru acest obiectiv, am muncit mult, merităm să facem acest mare pas”, a adăugat fotbalistul, care în cariera sa a prins și un joc amical în tricoul naționalei Under 20 a României în urmă cu un an de zile.

Bogdan Bozian: ”Îi urez sănătate și aș vrea să văd pe gazon cel târziu la baraj”

La rândul său, Bogdan Bozian s-a resimțit puțin după duelul cu Popa, dar își poate continua fără probleme activitatea.

”Am făcut și eu un CT mai mult de control și sunt bine. Îmi pare foarte rău de Abel, vă dați seama că dacă aș putea da timpul înapoi… A fost un duel pentru minge, ambii eram convinși că vom ajunge primii la ea, a fost ceva involuntar. L-am vizitat la spital pe Abel, îl sun în fiecare zi, mă bucur că e spre bine, dar îmi pare rău că nu va mai juca un timp. Eu îi urez sănătate și aș vrea să văd pe gazon cel târziu la baraj, în vară”, a spus antrenorul-jucător al celor de la Progresul Pecica.

Radu Pop: ”Sănătatea jucătorilor este mai presus de orice obiectiv”

Președintele Radu Pop a fost alături de Abel din primele secunde ale accidentului și s-a interesat permanent de starea lui.

”Pentru clubul Șoimii Lipova și pentru mine personal, sănătatea jucătorilor este mai presus de orice obiectiv. Cu toate că avem de suferit pentru că am pierdut o perioadă cel mai bun junior al nostru, suntem interesați în primul rând de integritatea fizică și sănătatea tuturor fotbaliștilor noștri. Îi dorim sănătate și îl așteptăm cu drag la echipă, atunci când se va putea”, a declarat președintele Radu Pop.

Amical cu Ripensia, la Sânnicolau Mic

Șoimii Lipova e ultima formație ce stă în sezonul regular al Ligii a 3-a (Seria a 8-a), prilej cu care va disputa un meci amical cu Ripensia. Acesta va avea loc vineri, de la ora 12:00, pe arena ”Banatul” din Sânnicolau Mic, timișorenii fiind la prima apariție fără antrenorul Florin Fabian, care a demisionat de la echipă.

”Secundul” Călin Mada va fi cel care îi va conduce de pe margine pe ”roș-galbeni”, care – probabil – se vor retrage din Liga a 2-a la vară din motive strategice invocate de patronul Dumitru Mihu.

După 0-3 cu CS Dumbrăvița și 2-2 la Progresul Pecica, Șoimii Lipova va termina sezonul regular al Ligii 3 pe locul 4 în Seria 8, cu 27 de puncte, deci va evolua în play-off.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-ultimele-noua-echipe-care-merg-in-play-off-ul-ligii-3-se-stabilesc-in-ultima-etapa-in-weekend-de-participarea-in-play-out-sunt-sigure-51-de-cluburi-din-totalul-de-60-19224393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-ripensiei-a-anuntat-ca-in-acest-moment-planul-este-de-a-inscrie-echipa-in-liga-3-in-noul-sezon-dumitru-mihu-din-nou-agresiv-cu-presa-19224364

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-17-15-meciuri-din-penultima-runda-a-sezonului-regular-au-loc-acum-fcsb-2-rapid-2-este-unul-dintre-ele-19223597

Călin MNERIE 23 Mar. 2022, 16:39 Liga 3
Pe aceeași temă