Încă un club din Timișoara se dedublează! În noul proiect sunt implicați fost sponsor, antrenor și jucători de la Poli! ”Ne propunem să construim o bază juvenilă sănătoasă”

Anda DELIU 04 Aug. 2023, 01:01 Liga 4

Fotbalul românesc are două pretinse Steaua, două U Craiova, trei Dinamo, au fost și trei de Rapid, iar ”fenomenul” are replică din nou în această vară. Clubul Electrica Timișoara are o nouă componență, cu foști antrenori de la Poli Timișoara și Ripensia, iar unii dintre cei vechi au plecat și și-au făcut propriul club, Progresul, aflat după un gard, în aceeași bază sportivă!

Electrica Timișoara va împărți stadionul cu Poli Timișoara

Așa cum Liga2.ro a mai scris, la clubul Electrica au ajuns Dinu Negriu, om de afaceri ce a fost sponsor principal mult timp la SSU Poli Timișoara, dar și Alin Ignea, fotbalist activ, care evoluează la nou-promovata în Liga 3 CSC Peciu Nou.

Negriu, patronul firmei De Construct Ind, discutase în această vară să preia Ripensia, după retrogradarea în Liga 3, dar Dumitru Mihu nu era dispus să cedeze, contra-cost, și juniorii, ci doar să-i dea echipa de seniori, fără vreun ban, afaceristului. În aceste condiții, Negriu, plecat de la Poli deoarece, din informațiile noastre, nu rezona deloc cu managerul Costel Pantilimon, a continuat să aibă un proiect juvenil, alături de Alin Ignea, ultima dată fotbalist chiar la Poli Timișoara. Cei doi vor fi co-președinți ai Electrica 1929, așa cum scrie pe o postare a unei pagini de Facebook făcute pentru club. Altfel, ei s-au înțeles cu Poli să poată juca pe arena Electrica.

Ignea, Mera, Mada și Benga vor fi antrenori la Electrica

Alin Ignea este foarte implicat și la clubul Auto Timișoara, aflat în cartierul timișorean Freidorf, în cealălaltă parte de oraș față de Electrica, cartierul Fabric. De altfel, Ignea asta a și căutat, să poată atrage și copii din alte zone ale orașului. Jucătorul ar fi dorit să fie ”secund” la Poli, pentru că are licența UEFA B, dar nu a rezonat nici el cu Costel Pantilimon.

Alți antrenori la Electrica 1929 vor fi alți oameni plecați de la Poli. Ioan Mera, fostul director sportiv, care se reapucă și de jucat la CSC Peciu Nou, dar și fostul antrenor principal al alb-violeților, Octavian Benga, cel care antrenează și la clubul de copii din comuna Giroc, lipită de Timișoara.

De asemenea, și Călin Mada, cel care a activat în ultimii ani ca ”secund” la Ripensia, e pe listă, alături de lugojeanul Bogdan Nicolescu, arbitru de centru în Liga 3.

Nu este foarte clar nici acum ce se va întâmpla cu Ripensia, căci au depus o cerere de înscriere în Liga 6 Timiș, dar este posibil să se răzgândească, însă e cert că clubul se va prezenta săptămâna viitoare, cu copiii, în Turul 2 al Cupei României, unde a fost pusă să joace cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

”Începem munca la ACS Electrica 1929 Timişoara!
Vă prezentăm o parte a echipei alături de care ne propunem să construim o bază juvenilă sănătoasă pentru viitorul fotbalului timişorean: Dinu Negriu, Alin Ignea (copreşedinţi), Octavian Benga (director tehnic), Ioan Mera (director sportiv), Călin Mada (team manager) şi Bogdan Nicolescu (antrenor)
Dinu Nicolae Negriu – om de afaceri, director De Construct Ind, sprijină Politehnica Timişoara încă de la startul noului proiect, din 2012
Alin Ignea – mijlocaş timişorean cu sute de apariţii în primele două eşaloane, inclusiv la Politehnica, UTA, Pandurii Tg. Jiu şi FC Botoşani, este implicat activ şi în bunul mers al clubului de tradiţie din Freidorf – FC Auto 1954 şi deţine licenţa de antrenor UEFA B
Octavian Cătălin Benga – le-a pregătit pe Politehnica Timişoara şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu din postura de antrenor principal în Liga 2. În prima ligă a fost „secund” la Univ. Craiova (câştigător al Cupei şi Supercupei României 2020-21). Deţine licenţa UEFA PRO
Ioan Mera – un alt fost alb-violet care nu are nevoie de prea multe prezentări. A fost fundaş de bază şi căpitan al Politehnicii Timişoara, cu nouă prezenţe în eurocupe. Unirea Urziceni, Rapid Bucureşti, Alania Vladikavkaz (Rusia) şi FK Taraz (Kazahstan) sunt alte borne ale carierei de jucător. A mai ocupat funcţia de director sportiv chiar la Poli
Cătălin Gheorghe Mada – fostul fundaş central timişorean a activat la Poli Timişoara şi UMT, alături de care a promovat în „A”, dar şi în fotbalul austriac, unde şi-a început cariera de antrenor, la Amstetten şi Ferschnitz (antr. principal). A fost „secund” la CSC Dumbrăviţa, CSM Reşiţa şi Ripensia, iar la roş-galbeni a îndeplinit o perioadă şi rolul de „principal”. Deţine licenţa UEFA B.
Bogdan Paul Nicolescu – Mijlocaş de meserie, a activat în ţară la cluburi precum Auxerre Lugoj, Politehnica Timişoara, CSM Lugoj, Şoimii Lipova şi Phoenix Buziaş. Are de asemenea experienţe în fotbalul spaniol (Ribarroja CF, SC Requena, Acero), islandez (Ungmennafélagið Leiknir, Knattspyrnufélagið Ægir) şi australian (Geelong SC). Activează şi ca arbitru de centru.
În perioada următoare vă vom oferi mai multe informaţii despre activitatea Electricii Timişoara!”, sună anunțul ACS Electrica 1929 Timișoara.

Electrica și Progresul s-au ”clonat”

Fără să fie de-a lungul timpului vreodată în prima ligă, Electrica a purtat și numele de Progresul în unele perioade. Când Ignea și Negriu au preluat clubul, susțin că ar fi dorit să păstreze antrenorii de până atunci. Cei în cauză au spus că trebuie să ceară voie conducerii Societății de Transport Public Timișoara, de care e legat clubul și stadionul, istoric.

Ei au transmis că nu li s-a permis să mai activeze în clubul re-repluat de Ioan Goia, revenit președinte, conform propriilor declarații, deoarece Ripensia punea în pericol existența Electricii.

Astfel, ei și-au făcut propriul club, Progresul. Deoarece Electrica a închis porțile la terenul de fotbal, ei activează doar pe niște terenuri sintetice, în parte bazei sportive unde e și un mic ștrand.

Electrica și STPT se judecă pentru stadion, iar un prim termen va fi în octombrie.

Foto: Electrica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ripensia-l-a-abordat-pe-negriu-nu-invers-19277169

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-s-a-mutat-la-peciu-nou-19277334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-incep-sa-si-anunte-plecarea-de-la-poli-timisoara-dupa-retrogradare-unul-dintre-cei-mai-experimentati-componenti-ai-lotului-mesaj-chiar-de-ziua-sa-de-nastere-nu-as-fi-vrut-sa-se-19268430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-porti-ferecate-la-stadionul-electrica-ripensia-a-fost-data-afara-iar-poli-timisoara-ar-putea-ajunge-acolo-unde-si-a-gasit-sfarsitul-acs-poli-19275104

Anda DELIU 04 Aug. 2023, 01:01 Liga 4
Pe aceeași temă