OFICIAL | Ripensia a anunțat despărțirea de antrenorul Florin Fabian

Anda DELIU 22 Mar. 2022, 12:39 Liga 2
OFICIAL | Ripensia a anunțat despărțirea de antrenorul Florin Fabian

Clubul Ripensia Timișoara a confirmat în această dimineață informația publicată ieri seară de Liga2.ro, despre demisia antrenorului Florin Fabian (47 de ani).

Clubul bănățean vorbește despre o ”încetare a colaborării”, fără a puncta clar că antrenorul a decis să plece după anunțul făcut în vestiar, vinerea trecută, de patronul-președinte Dumitru Mihu, cum să nu va mai înscrie echipa în noul sezon de Liga 2.

Ripensia spune că își va anunța în perioada următoare stafful tehnic, după despărțirea de Florin Fabian

Altfel, pe lângă punctarea despărțirii, clubul precizează că va anunța în următoarea perioadă viitorul staff tehnic al echipei.

”Ripensia Timișoara anunță încetarea colaborării cu antrenorul principal Florin Fabian.
Clubul nostru îi mulțumește tehnicianului pentru activitatea de la cârma echipei și apreciază implicarea și profesionalismul acestuia.
Mult succes în continuare, Florine!
Altfel, clubul nostru va anunța în scurt timp staff-ul care se va ocupa de formația de seniori în perioada următoare”, a transmis clubul Ripensia.

Vineri, Ripensia are programat un amical cu Șoimii Lipova, echipă care nu are meci în acestă rundă de Liga 3, din cauza numărului impar de echipe din Seria a 8-a. În principiu, amicalul nu ar trebui să se anuleze, dar rămâne de văzut locația exactă și ora de disputare.

Patronul-președinte Dumitru Mihu (foto, în dreapta) și-a schimbat planurile privind viitorul clubului Ripensia, iar antrenorul Florin Fabian nu le-a acceptat și a demisionat. Foto: Ripensia Timișoara

Florin Fabian a antrenat Ripensia în nouă meciuri oficiale

Antrenorul sătmărean spunea că e mulțumit de ce a realizat la Ripensia, echipă pe care a preluat-o în luna octombrie a anului 2021, înaintea meciului din etapa a 12-a a sezonului regular al Ligii 2. Cu Fabian pe bancă, Ripensia a înregistrat trei victorii (2-0 la Unirea Constanța, 1-0 la Metaloglobus și 1-0 cu Dacia Unirea Brăila), trei egaluri (0-0 cu FC Buzău, la debut, 0-0 cu Poli Iași și 0-0 la Viitorul Pandurii) și trei înfrângeri (1-2 cu FK Miercurea Ciuc, 0-1 la Unirea Slobozia și 2-3 cu FC Brașov, acesta din urmă desfășurându-se în play-off).

”Ca urmare a deciziei conducerii clubului de a anunța în cursul săptămânii trecute, atât stafful, cât și jucătorii faptul că Ripensia va evolua din sezonul viitor în Liga a 3-a, am decis în mod natural și de comun acord încetarea colaborării. Obiectivele fundamentale agreate inițial au fost schimbate radical, și anume, de la angajamentul menținerii echipei în liga secundă pentru acest sezon (fapt îndeplinit), la crearea unei echipe competitive pentru atacarea unui loc de play-off în sezonul următor. Momentul anunțului a fost total inoportun, înaintea meciului cu FC Brașov, acesta afectând din punct de vedere sportiv și moral randamentul echipei, trebuind să fie declarat la finalul campionatului.

Pe de altă parte, pot să spun că sunt satisfăcut de realizările mele, de faptul că am obținut cu Ripensia cea mai bună clasare din ultimii 4 ani, după încheierea sezonului regular (locul 12), nemaiavând emoții cu retrogradarea! Am implementat o altă filozofie de joc echipei și am potențat la maximum calitățile individuale și de grup în contextul dat, reușind să cresc valoarea unor jucători cum ar fi Cosmin Gladun proaspăt selecționat la naționala U 20. Mulțumesc staffului tehnic și medical, jucătorilor și tuturor celor care m-au sprijinit în această perioadă”, a declarat Fabian în exclusivitate pentru Liga2.ro.

Ripensia e pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

Ripensia ocupă locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 25 de puncte, fiind la opt puncte în fața celor de la FC Brașov, clasata pe locul 5, care duce la barajul de menținere în eșalonul secund. Ripensia mai are de disputat în acest sezon cinci meciuri în ultimele șase etape, următorul joc urmând să-l desfășoare peste două săptămâni, la Giurgiu, cu Astra (locul 7, -1 puncte), ultima clasată în Grupa B a play-out-ului.

Ripensia a fost antrenată în acest sezon de Cosmin Petruescu (etapele 1-7) și Iulian Muntean (etapele 8-11 – interimar).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-florin-fabian-si-a-dat-demisia-de-la-ripensia-dupa-anuntul-patronului-ca-retrage-echipa-in-liga-3-19224181

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cosmin-petruescu-a-ajuns-director-tehnic-la-phoenix-buzias-in-liga-a-4-a-timis-in-viitorul-sezon-ar-putea-fi-adversar-direct-ripensiei-ultima-echipa-la-care-a-antrenat-19224274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-aproape-de-finalul-de-drum-in-liga-2-patronul-dumitru-mihu-a-anuntat-echipa-ca-intentioneaza-sa-nu-o-mai-inscrie-in-campionatul-urmator-19223790

Anda DELIU 22 Mar. 2022, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă