Conducerea Ripensiei a anunțat că, în acest moment, planul este de a înscrie echipa în Liga 3 în noul sezon. Dumitru Mihu, din nou agresiv cu presa

Anda DELIU 22 Mar. 2022, 22:18 Liga 2
Conducerea Ripensiei a anunțat că, în acest moment, planul este de a înscrie echipa în Liga 3  în noul sezon. Dumitru Mihu, din nou agresiv cu presa

Președintele Ripensiei, Dumitru Mihu, alături de doi dintre vicepreședinții clubului timișorean, Radu Ienovan și Erol Baeram, au anunțat marți, într-o conferință de presă, ceea ce antrenorul Florin Fabian transmisese deja publicației noastre în urmă cu câteva zile, și anume, că perspectiva înscrierii echipei în Liga 3 în următorul sezon este luată foarte în serios.

Conducătorii clubului roș-galben s-au plâns că autoritățile nu-i sprijină și nu oferă infrastructură, că nu au reușit să aducă destui oameni alături de Ripensia și, de asemenea, au reproșat și presei că nu scrie favorabil despre club.

Dumitru Mihu susține că are mai mulți bani ca niciodată, dar nu mai vrea să finanțeze de unul singur clubul în Liga 2

Deși pentru echipă a fost o mare surpriză că patronul-președinte, chiar de ziua sa, a mers vinerea trecută în vestiar și a anunțat că din vară înscrie clubul în Liga 3, Dumitru Mihu spune acum că decizia sa este una veche, pe care o luase de mai mult timp.

”Tot ce s-a întâmplat a fost rezultatul discuțiilor cu cei care au fost alături de club în ultimii 10 ani. Nu e nicio decizie pe care am luat-o săptămâna trecută. Motivele le-am spus. Nu este o chestie venită peste noapte. Există și varianta de a rămâne în Liga 2, în care am găsit alte variante. Eu, personal, nu doresc să mai finanțez acest club (n.r. – la nivelul ligii secunde) pentru că nu este normal și firesc. Eu nu cred că stadionul-lego va apărea în următorii 4-5 ani”, a spus Mihu, în 22 martie.

În 24 februarie, acum fix 26 de zile, Dumitru Mihu vorbea de cu totul altceva, tot într-o conferință de presă. ”Scopul nostru este să facem treabă bună, să obținem mai multe puncte, astfel încât la finalul campionatului să ne găsim pe o poziție cât mai bună, așa cum am spus, să fim în primele 10”, spunea Mihu.

Radu Ienovan: ”Ne-am dat seama că nu putem fără resurse și fără suport”

Deși Dumitru Mihu spunea în trecut că fotbalul cu echipe susținute de autorități este ”bolșevic”, vicepreședintele actual Radu Ienovan, primul președinte al clubului, de la înființarea din 2012, a deplâns lipsa de susținere a autorităților din Timișoara.

”Ne-am dat seama că nu putem fără resurse și fără suport. Dacă cluburile sunt sprijinite de autoritățile locale bineînțeles că, probabil, și mediul de afaceri reacționa altfel. M-am confruntat cu această problemă, pe măsură ce am reușit să urcăm în ligiile superioare”, a spus Ienovan, care probabil nu consideră că cluburile ajutate din bani publici sunt ”bolșevice”, la fel ca cel căruia i-a predat ulterior ștafeta.

Erol Baeram: ”A fost un miracol că am promovat în Liga 2 și că am reușit să ne salvăm”

Vicepreședintele Erol Baeram a numit promovarea Ripensiei în Liga 2 un miracol (produsă în vara anului 2017), în contextul în care nimeni din conducere nu a avut niciun răspuns de ce la primul sezon în eșalonul secund clubul a avut cea mai bună clasare (locul 11), iar, ulterior, lucrurile au regresat (locul 13, 13, 15 și 12 în sezonul regular al actualului sezon).

”A fost un miracol că am promovat în Liga 2, după care a fost o minune că am reușit să ne salvăm la ce buget ce organizare a fost”, a spus Baeram, admițând astfel că la Ripensia de multe ori organizarea a lăsat de dorit. Asta în condițiile în care Ripensia nu a angajat niciodată un om indispensabil în fotbal: un manager sportiv.

Toți cei trei conducători au spus că nu au reușit să găsească încă un om cu bani mulți dispus să vină la club.

Baeram a reproșat cumva colectiv presei timișorene că nu a scris suficient de bine de club, ideea fixă preluată și de Dumitru Mihu în legătură cu Liga2.ro, în condițiile în care la unele conferințe premergătoare jocurilor oficiale din acest sezon singurul ziarist prezent a fost tocmai reporterul publicației noastre!

Mihu recunoaște că a gafat cu anunțul făcut echipei, dar spune că Fabian știa de posibilitatea continuării în Liga 3

Dumitru Mihu a admis că a făcut o mare gafă vinerea trecută, când a anunțat echipa de decizie, dar spune că a făcut asta pentru că începuse să circule zvonul.

”Am greșit în acea zi, nu a fost intenția mea de a anunța băieții. Am anunțat cu două zile înainte stafful tehnic. În ziua respectivă, chiar când am ajuns la stadion m-a sunat cineva și m-a întrebat. Am vrut să afle de la mine și nu de pe surse, pentru că am crezut că vor afla din altă parte”, a spus Mihu, care a mai adăugat că ”Florin Fabian știa că există și această posibilitate.”

Patronul a insultat reporterul Liga2.ro pentru că a scris că Fabian și-a dat demisia, în sensul că de la antrenor a venit inițiativa despărțirii. ”Sunteți o mincinoasă care denaturați lucrurile”, a spus Mihu.

Declarația dată de Florin Fabian reporterul Liga2.ro arată însă cu totul și cu totul altceva. ”Ca urmare a deciziei conducerii clubului de a anunța în cursul săptămânii trecute, atât stafful, cât și jucătorii faptul că Ripensia va evolua din sezonul viitor în Liga a 3-a, am decis în mod natural și de comun acord încetarea colaborării. Obiectivele fundamentale agreate inițial au fost schimbate radical, și anume, de la angajamentul menținerii echipei în liga secundă pentru acest sezon (fapt îndeplinit), la crearea unei echipe competitive pentru atacarea unui loc de play-off în sezonul următor. Momentul anunțului a fost total inoportun, înaintea meciului cu FC Brașov, acesta afectând din punct de vedere sportiv și moral randamentul echipei, trebuind să fie declarat la finalul campionatului”, a punctat antrenorul sătmărean.

Dumitru Mihu nu a putut răspunde la întrebări-cheie și a preferat să insulte reporterul Liga2.ro

Conducerea nu a putut explica unele decizii de strategie luate recent, în contextul în care Mihu a spus că decizia nu este deloc una luată recent. Întrebat de ce a mai dus echipa în cantonament în Antalya și de ce a legitimat până în vară un jucător precum Cristian Gavra, Mihu și-a arătat slăbiciunea și a răspuns agresiv: ”Că așa vreau eu.”

Întrebat de ce dacă susține că are mulți bani din afaceri decide să retragă echipa din Liga 2, Mihu a spus că: ”Au intervenit schimbări în viața mea personală”, asta după ce el și vicepreședinteți au vorbit de autorități, lipsa infrastructurii și a sponsorilor, în niciun caz că motivul ar fi probleme personale ale lui Mihu.

Deși în fotbalul românesc și în Timișoara, s-a zvonit că Mihu are afaceri imobiliare și că nu ar mai obține profitul scontat, președintele Ripensiei a negat că are afaceri în această zonă și a acuzat reporterul Liga2.ro de minciuni, în condițiile în care același patron ne-a transmis că nu ne va mai răspunde apelurilor telefonice pe niciun subiect.

Mihu a vorbit și despre datorii, deși niciun ziar nu a scris așa ceva. ”Decizia nu are nicio legătură cu banii sau firmele mele. Firmele merg chiar foarte bine. Ripensia nu are nicio datorie față de nimeni. Sunteți o mincinoasă, nu știu cine vă pune să dați în Ripensia. Aveți o poziție privilegiată pentru că scrieți la un ziar național”, a spus Mihu.

Trebuie spus că, de la reînființarea Ripensiei, mai mulți ziariști din Timișoara au fost în relații pecuniare cu clubul, mai ales pentru fosta revistă, desființată între timp. Reporterul Liga2.ro nu a fost niciodată în situația unei relații financiare cu clubul ripensist.

Ceea ce este straniu este că fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a publicat în iarnă o filmare în care vorbește clar despre faptul că Dumitru Mihu face afaceri imobiliare. Robu acuza patronul Ripensiei și actuala administrație de lucruri deloc onorabile, ca să nu spunem mai mult. La vremea respectivă, reporterul Liga2.ro de la Timișoara l-a sunat pe Mihu pentru o reacție, însă acesta nu a răspuns. Ulterior, nu a negat în spațiul public ceea ce spunea fostul primar! Robu se enervase pentru că Mihu dorea să ia un teren din Ciarda Roșie pentru a face terenuri de fotbal, în condițiile în care fostul edil voia acolo stadion de rugby și fotbal, așadar, pe care ar fi putut evolua și Ripensia. ”Stadionul de 5500 până la 7000 de locuri, din zona Legumiculturii cu N.D. Cocea, pe care vi l-am lasat în proiectare, la care ați renunțat în combinațiile pe care le aveți cu domnul Mihu de la Ripensia, mare sponsor al dumneavostră în campania electorală, după cum este binecunoscut. Cel care a primit în prima zi de mandat al domnului Fritz, stimați timișoreni, trei etaje în plus față de ce am aprobat eu pentru pădurea de blocuri pe care o va ridica în zona Fructus”, a spus Robu într-o filmare.

Dumitru Mihu nu a trimis niciodată vreun drept la replică pentru aceste afirmații.

După aceste afirmații ale lui Robu, Dumitru Mihu a început cu presiunile și șicanele la adresa reporterului Liga2.ro, cu ”interdicție” de a participa la conferințe, plus insulte repetate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ripensia-a-anuntat-despartirea-de-antrenorul-florin-fabian-19224278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-florin-fabian-si-a-dat-demisia-de-la-ripensia-dupa-anuntul-patronului-ca-retrage-echipa-in-liga-3-19224181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-aproape-de-finalul-de-drum-in-liga-2-patronul-dumitru-mihu-a-anuntat-echipa-ca-intentioneaza-sa-nu-o-mai-inscrie-in-campionatul-urmator-19223790

Anda DELIU 22 Mar. 2022, 22:18 Liga 2
Pe aceeași temă