Gelu Velici a schimbat clubul în Seria a 8-a a Ligii 3 și se luptă la promovare. ”Vin la echipa de pe locul 1, unde e normal să existe pretenții”

Călin MNERIE 02 Jan. 2021, 13:09 Liga 3
Gelu Velici a schimbat clubul în Seria a 8-a a Ligii 3 și se luptă la promovare. ”Vin la echipa de pe locul 1, unde e normal să existe pretenții”

Înainte de trecerea în noul an, Crișul Chișineu Criș, prima clasată din Seria a 8-a a Ligii 3, și-a completat atacul cu un nume important la nivelul eșalonului trei.

Managerul Viorel Vancea și-a dat acordul pentru achiziționarea timișoreanului Gelu Velici (28 de ani), care în debutul carierei sale a evoluat inclusiv în Liga 1, pentru Ceahlăul Piatra Neamț și Dinamo. Din 2016 s-a întors în fotbalul din vestul țării, la Național Sebiș, mai jucând apoi la Deva, Lugoj, ASU Poli, Reșița și Ghiroda. Au existat și „parantezele” Dunărea Călărași (Liga 2) și Cigand (Ungaria – Liga 3).

Gelu Velici trece de la Ghiroda la Chișineu Criș

De fapt, chiar înainte de a trece granița, în Ungaria, la începutul anului 2019, Velici a primit prima ofertă de la cei de la Crișul. „Adi Abrudean m-a dorit demult, dar atunci am dorit să am o experiență în fotbalul maghiar. Acum e vremea să câștigăm seria împreună și să ne batem pentru promovare la baraje. Sunt conștient că vin la echipa de pe locul 1, unde e normal să existe pretenții, sunt pregătit să dau tot ce am mai bun, să-mi fac treaba de atacant. Mă reîntâlnesc cu Siminic, Mihuța și Susan, jucători cu care am fost coleg și la Sebiș, dar mă voi înțelege bine și cu restul băieților, pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor din postura de adversari”, spune Velici, care s-a despărțit de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă care se află pe locul 6 în Seria 8, după eșecul (1-2) din ultima etapă a anului trecut chiar pe terenul Crișului.

Adrian Abrudean: ”Îmi doream un atacant complementar cu Modan”

Fiindcă s-a despărțit, în octombrie, de Adi Piț și, de câteva zile, de Beniamin Lazăr (21 de ani), Adi Abrudean avea nevoie de întăriri în ofensivă.

Îmi doream un atacant complementar cu Modan, iar Velici e tipul de fotbalist cu care mi-am dorit să lucrez de ceva vreme. Am profitat de faptul că s-a despărțit de Ghiroda, sunt convins că ne va ajuta, el știe deja foarte bine la ce se înhamă. Are talent cu carul și nu cred că și-a spus ultimul cuvânt în fotbal. Poate reveni oricând în Liga a 2-a, cu atât mai bine cu cât o face cu echipa din Chișineu Criș”, a declarat și antrenorul liderului Seriei a 8-a a Ligii a 3-a, care mai „vânează” doi fotbaliști în această iarnă: „Mai îmi doresc un junior cu profil defensiv și un mijlocaș ofensiv, bineînțeles în bugetul de transferuri fixat de conducerea clubului.”

Crișul Chișineu Criș se află în vacanță până la data de 18 ianuarie, „Știli” fixându-și și programul de amicale al iernii. Adversarii „alb-albaștrilor” sunt Ripensia (27 ianuarie), Progresul Pecica (6 februarie), Sportul Șimleu Silvaniei (10 februarie), UTA U17 (13 februarie), UTA U19 (17 februarie), CA Oradea (20 februarie), CS Ineu (24 februarie), Gloria Lunca Teuz Cermei (27 februarie) și CSC Ghiroda și Giamata Vii (6 martie).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/crisul-chisineu-cris-incheie-anul-istoric-cu-schimbari-la-nivelul-conducerii-dar-cu-aceleasi-aspiratii-obiectivul-este-calificarea-la-barajele-de-promovare-in-liga-2-analiza-lui-a-19161055

Călin MNERIE 02 Jan. 2021, 13:09 Liga 3
Pe aceeași temă