Ripensia, învinsă și în amicalul cu Phoenix Buziaș, pregătită de un fost antrenor al ei, Cosmin Petruescu. ”Infrastructura existentă la ora actuală în Timișoara, deplorabilă”

Anda DELIU 15 Feb. 2023, 22:32 Liga 2
Ripensia, învinsă și în amicalul cu Phoenix Buziaș, pregătită de un fost antrenor al ei, Cosmin Petruescu. ”Infrastructura existentă la ora actuală în Timișoara, deplorabilă”

Ripensia Timișoara a pierdut cu scorul de 1-2 și meciul amical cu Phoenix Buziaș și, oricât ar încerca stafful să ascundă, nu arată deloc bine înainte de reluarea Ligii 2.

Au evoluat însă din nou mulți tineri din academie, inclusiv nume noi în acest stadiu al perioadei de pregătire, și asta poate fi o circumstanță atenuantă după acest eșec în fața trupei de pe locul 7 din Seria a 8-a a Ligii 3.

Terenul de pe ”Dan Păltinișanu”, moale și prost

Partida s-a disputat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, unde nimeni nu mai tăvălugește terenul, ajuns foarte denivelat de când arena a devenit doar o bază de antrenamente.

De asemenea, suprafața de joc a fost și moale, pentru că la Timișoara sunt dimineți cu brumă.

Revenit proaspăt la echipă, Ionuț Rus a fost titular în amical, dar a lipsit cel mai tehnic jucător rămas în lotul ripensist, Nicolae Sofran, ”răpus” de o răceală. În prima repriză nu s-a marcat, iar scorul a fost deschis în minutul 59, după un atac al echipei de Liga 3 finalizat de Românu. Tot el a mărit diferența în minutul 64. La repunerea de la centru, Robert Stoica a marcat de la distanță în poartă tânărului portar Cuzmanovici, pe care Cosmin Petruescu l-a și scos imediat, supărat.

Ripensia Timișoara: I. Rus – Zamfirescu, Vidrăsan, Gladun, C. Lungu, Stoi, Nistor, V. Moraru, Morariu, D. Ciurel, Andreaș
Au mai intrat: Brașoveanu, Flonta – Baeram, Candreanu, R. Ciurel, Bobocea, Ardeiu, Rob. Stoica, Agapie, Zaharia, Șiuiu

Phoenix Buziaș: Lupu – Rus, Roșuș, Nicolescu, Popescu, Avramescu, Ferțu, Filip, Petruș, Matiș, Pădurariu
Au mai intrat: Cuzmanovici, Marinca, Olariu, Marian Mustețea, Marius Mustețea, Horcea, Pureca, Chistrugă, Butar, Românu, Borca

Iulian Muntean spune că nu-l deranjează înfrângerea Ripensiei

Iulian Muntean spune că faptul că echipa a pierdut nu-l deranjează neapărat.

”Am avut două reprize diametral opuse. Prima repriză, opt sau nouă jucători care fac parte în mod normal din lotul de Liga 2, și în repriza a doua au jucat Liga de tineret. Am avut doar doi jucători născuți în 2022 sau 2003 în teren. Restul au fost numai copii născuți în 2005 și 2006. Pe noi nu ne interesa rezultatul. Ne interesa să beneficiem de o repriză măcar în așa fel încât să-i vedem cât de cât la treabă pe toți copiii. În mod normal ne interesează modul în care jucăm și să corectăm greșelile pe care le facem. Rezultatul vine ca un plus. Dacă joci bine, câștigi. Până la urmă nu contează, că nu se pun punctele astăzi. Mă interesează să văd ce greșeli sunt în teren, cât de bine înțeleg ce trebuie să corectăm. După prima repriză, putem spune că a fost un joc bun. Repriza a doua nu discutăm, că diferența e foarte mare între Liga de Tineret și Liga 2”, a declarat Muntean despre joc.

”Suntem în deficit clar”

După cele zece plecări din iarnă, Ripensia e aproape să semneze și cu Paul Nistor, ultima dată la Minerul Ocna Dej, în Liga 3. Muntean recunoaște că lotul e foarte ”subțire”.

”Cred că o să rămână Nistor în momentul de față, pentru că avem nevoie de jucători. Suntem în deficit clar! Sofran e răcit, Butnărașu, generație 2005, e răcit, Vidrăsan vine după două săptămâni de varicelă. Numeric nu suntem suficienți. Am jucat cu Andreaș vârf, tot generație de 2005. Din păcate, numeric nu putem să facem față să ținem două reprize în momentul de față. Și antrenamentele sunt foarte grele în perioada aceasta. Luni am avut antrenament dublu. De aia am și lăsat să jucăm azi doar 45 de minute. Puteam să las prima echipa să jucăm 90 de minute, dar vom juca sâmbătă cu Ghiroda și vor 90 de minute cu echipa care va juca probabil săptămâna viitoare cu Dejul”, a mai spus Muntean.

Cosmin Petruescu, discurs despre terenurile din Timișoara

Cosmin Petruescu, antrenor la Ripensia între iunie 2020 și septembrie 2021, a fost mulțumit de amical și nu și-a ascuns dezamăgire față de situația terenurilor de fotbal din Timișoara.

”Un joc bun de pregătire. Păcat de condițiile de joc, care nu țin de echipe. Ține de infrastructura existentă la ora actuală în Timișoara. Deplorabil din punctul meu de vedere. Nu are rost să discutăm cum despre vinovați. Important e că la ora actuală suntem departe de ceea ce ar trebui să arătăm ca nivel fotbalsitic, iar calitatea fotbalului la ora actuală este în concordanță cu infrastructura pe care o avem la dispoziție. A fost un joc de angajament. O echipă Ripensia care mi-a plăcut, fizic un pic mai proaspeți, mai iuți, mai fâșneți. Ei se află într-o altă etapă de pregătirii față de noi, pentru că peste 10 zile au deja primul meci oficial în campionat. Noi abia ce am terminat o pregătire centralizată la Buziaș. Se resimte o oarecare stare de oboseală, dar îmbucurător e faptul că nu am avut accidentați pe o astfel de suprafață de joc și, una peste alta, atitudinea băieților a fost ok. Dar din punct de vedere tehnico-tactic, din punctul meu de vedere, mai avem mult de lucru”, a punctat antrenorul Buziașului.

În această perioadă de pregătire de iarnă, Ripensia a mai disputat amicale cu CS Timișul Șag (scor 1-2 / Liga 4), CS Universitatea de Vest din Timisoara (scor 4-0 / Liga 4), Șoimii Lipova (scor 3-2 / Liga 3) și CSC Dumbrăvița (scor 0-2 / Liga 2). Sâmbătă, va disputa ultimul amical, pe terenul echipei Tricoul 1 Iunie, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-terminat-definitivarea-lotului-cu-o-revenire-si-o-plecare-jucatorul-luat-sub-forma-de-imprumut-de-la-cfr-cluj-19260458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-iesit-invingatoare-din-amicalul-cu-ripensia-unul-in-care-n-au-lipsit-scanteile-jucatorii-au-sarit-la-bataie-19260242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-luat-un-jucator-de-la-juniorii-clubului-uta-si-plateste-o-suma-incredibila-19260129

Anda DELIU 15 Feb. 2023, 22:32 Liga 2
Pe aceeași temă