Ripensia a revenit de la 0-1 în amicalul cu Șoimii Lipova, dar a riscat să fie egalată la ultima fază! Concluziile lui Abrudean și Muntean

Călin MNERIE 08 Feb. 2023, 16:54 Liga 2

După CSC Dumbrăvița, cu care a pierdut la scorul de 0-2, la Pișchia, Șoimii Lipova a dat piept și cu Ripensia, o altă divizionară secundă din județul Timiș. De această dată, amicalul a avut loc pe terenul sintetic ”Șega” din Arad și s-a încheiat cu victoria trupei de pe Bega, cu scorul de 3-2.

Ripensia a câștigat amicalul cu Șoimii Lipova după ce a fost condusă

La zero grade Celsius, ritmul de joc a fost destul de bun, cu situații de poartă de ambele părți. Deschiderea scorului a reușit-o divizionara terță arădeană, în minutul 38, prin… timișoreanul Alexandru Popovici. Acesta a beneficiat de o minge așezată la 15 metri de Gavrilă și a tras sec la colțul scurt.

Ripensia a răsturnat scorul în chiar ultimele două minute ale primei părți. Mai întâi, Ianis Mihart a punctat din apropiere, după ce portarul a respins în față mingea reluată cu capul de Butnărașu, pentru ca apoi David Ciurel să finalizeze o frumoasă acțiune colectivă cu un șut de la 14 metri lateral stânga.

Tot echipa din liga secundă a punctat prima și în actul secund, prin Nicolae Sofran, care a majorat avantajul după ce a scăpat spre poartă după degajarea lungă a goalkeeperului Flonta. În minutul 82, Nicu Modan a redus din diferență, cu o reluare cu capul la centrarea lui Cristiu și tot ”nouarul” Lipovei putea stabili egalitatea, dacă nu ar fi nimerit bara chiar în ultimul minut de joc.

De menționat ar fi că în ultimul sfert de oră, timișorenii s-au aflat pe teren cu 9 jucători născuți în anii 2005 și 2006.

Adrian Abrudean: ”Sunt nemulțumit de modul cum am primit golurile, dar avem timp să corectăm”

Șoimii Lipova s-a despărțit deja de doi dintre fotbaliștii aduși la începutul anului chiar din fotbalul timișorean. Este vorba despre juniorul Grigoriu, care aparține de Dumbrăvița și, din această săptămână și de experimentatul Marco Enciu (35 de ani), care a ales să joace în Liga a 4-a Timiș. În schimb, în ”alb-albastru” a apărut Alexandru Rotea, mijlocașul lateral de 19 ani crescut de UTA, care a trecut și pe la Ripensia, dar ultima oară a jucat la Zalău.

”Un test util, contra unui adversar bun. Sunt nemulțumit de modul cum am primit golurile, puteau fi evitate oarte ușor. Dar, până la urmă, de aceea avem aceste jocuri pentru a observa principalele carențe, pentru a corecta ceea ce nu funcționează așa cum ne-am dori. La plusuri, băieții au avut poftă de joc, ne-am creat destul de multe situații de a marca, am avut chiar și o bară în ultimul minut prin Modan. Una peste alta, o partidă bună și ne vom pregăti în continuare pentru a arăta din ce în ce mai bine”, a spus Adrian Abrudean, care-și va vedea la lucru elevii și sâmbătă, în compania unei colege de eșalon, Lotus Băile Felix.

Iulian Muntean: ”Mai avem multe lucruri de pus la punct din vedere tactic”

Pentru Ripensia a fost al treilea amical al iernii, după 1-2 cu CS Timișul Șag și 4-0 cu CSU Universitatea de Vest din Timisoara, echipă cu care are un parteneriat, ambele din Liga a 4-a Timiș.

La Arad, din motive au fost menajați Toroc, Cracea și Vidrăsan. ”A fost un meci foarte util, mai ales că terenul pe care am evoluat este unul foarte bun, permițând jocul de pase. Mă bucur că jucătorii au înțeles că trebuie să se exprime mai bine atât în plan defensiv, cât și în plan ofensiv, dar mai avem multe lucruri de pus la punct din vedere tactic. Am fost mulțumiți mai ales de prima repriză, când am utilizat o formulă apropiată de ce am dori noi. De asemenea, mă bucur că pe final am reușit să facem față oponenților, chit că în ultimul sfert de oră am evoluat doar cu un senior pe teren, Țieranu. Acum, urmează jocul de sâmbătă cu CSC Dumbrăvița, meci care ne va ajuta și mai mult să ne edificăm asupra stadiului de pregătire și asupra formei pe care le avem la ora actuală”, a spus preparatorul sportiv al Ripensiei, Iulian Muntean.

Șoimii Lipova (prima repriză): Buta – Clej, Sabău, Giosu, Angheli – Gavrilă, D. Pop I, Jichici, Rotea – Susan, Popovici
Șoimii Lipova (repriza a doua): I. Poiană – Cristiu, Petruț, A. Popa, Pamfile – Nagy, D. Pop II, Susan (Jichici 70), D. Rusu – Modan, An. Rusu.

Ripensia: Brașoveanu – Zamfirescu, Butnărașu, Gladun, Lungu – Morariu, Stoi, Moraru- Mihart, Sofran, D. Ciurel
Au mai intrat: Flonta, Bain, Țieranu, Stoica, Bobocea, Baeram, R. Ciurel, Agapie, Ardeiu, Iosu

Arbitri: Alina Mihoc – Andreea Șușcă, Maximilian Tănăsescu

Călin MNERIE 08 Feb. 2023, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă