Ripensia a câștigat la scor al doilea amical al său din această iarnă, cu satelitul său neoficial din Liga a 4-a Timiș. Iulian Muntean s-a decis în privința ultimilor veniți în probe

Anda DELIU 04 Feb. 2023, 16:18 Liga 2
Ripensia a câștigat la scor al doilea amical al său din această iarnă, cu satelitul său neoficial din Liga a 4-a Timiș. Iulian Muntean s-a decis în privința ultimilor veniți în probe

Ripensia Timișoara a triumfat cu scorul de 4-0 în al doilea amical al iernii, pe care l-a disputat pe Electrica cu echipa Universității de Vest, un satelit neoficial al său.

S-a jucat cu o formulă aproape de cea a titularilor, iar adversarul a fost unul fără prea mari pretenții, locul 17, antepenultimul din Liga 4 Timiș.

Cu bălți în fața porților, pe Electrica

Meciul s-a jucat pe o ploaie puternică, iar portarii au avut o misiune foarte ingrată, căci în fața ambelor buturi s-a aflat câte o baltă de mari dimensiuni.

Ripensia a dominat fără probleme jocul. Din minutul 17, Robert Stoica a marcat cu un șut de la 14 metri. Cu 1-0 s-a intrat la pauză, iar diferența a crescut din minutul 50. A fost o fază la care portarul era ieșit, un fundaș al UVT a încercat să degajeze mingea înainte să intre în poartă, dar Cristodulo a fost pe fază și a marcat. Peste cinci minute, Cristodulo a tras în transversală, mingea a revenit la Bobocea, care a înscris. Scorul final a fost stabilit în minutul 65 de Morariu, cu un șut din colțul careului mare.

Ripensia Timișoara: Toroc – Zamfirescu, Țieranu, Butnărașu, Gladun – Stoi – Rob. Stoica, Cracea, Vl. Moraru, D. Ciurel – Sofran
Au mai intrat: Flonta, Brașoveanu, Bain, C. Lungu, Mihart, Morariu, Bobocea, Cristodulo, Baeram, Candreanu, Iosu, Ardeiu, Zetu

CSU UVT Timișoara: Filip – Andreca, Contescy, I. Popa, R, Popa, N. Olariu, Laza, Ciobanu, Cărăbaș, F. Olariu, Vucea
Au mai intrat: Mihai, Jorza, Balabuc, Andrei, Turdean, Popovici, Wamala, Boussnobra, Pătrașcu

Iulian Muntean mai vrea un vârf de careu

Ripensia a început cu Nicoae Sofran reprofilat ca vârf, în condițiile în are stafful mai vrea un atacant.

Iulian Muntean a fost mulțumit de cum s-a prezenta echipa sa. ”Am folosit mai mulți jucători rămași de anul trecut și, pentru repriza a doua, am folosit în general juniorii care sunt din academie. Nu ne-a interesat scorul. Ne-a interesat jocul. Am încercat să legăm un pic, să vedem așezarea, să vedem cum putem să integrăm unul sau doi jucători din Academie în primii 11 și suntem în căutarea unei formule În continuare avem nevoie de un atacant, dar de efort și de implicare putem spune că suntem mulțumiți”, a precizat preparatorul sportiv Muntean.

Moraru va semna, probabil și Cracea

Cu Vlad Moraru, părțile s-au înțeles, astfel că tânărul mijlocaș central de 19 ani va veni, cel mai probabil, ca împrumut de la ”U” Cluj.

De asemenea, Muntean îl dorește și pe Octavian Cracea, mijlocaș central de 21 de ani, venit și el în probe, după o primă parte a sezonului în care n-a prins niciun minut la Poli Iași.

”Vlad Moraru este deja jucătorul nostru. Probabil Cracea va rămâne, vom mai avea acum o discuție după meci, iar Cristodulo am înțeles că are variantă de la Liga 3 și va merge la Liga 3, pentru că e foarte important pentru el să joace”, a mai spus Muntean.

Satelitul neoficial al Ripensiei a avut parte de cantonament

Dacă Ripensia nu a făcut cantonament decât ca număr de antrenamente, fără ca jucătorii să stea cazați împreună nici pe plan local, echipa universitară parteneră a avut resurse să meargă în stațiunea montană hunedoreană Straja.

”Sunt mulțumit de acest test. Ne-am dorit să jucăm contra unei echipe bune, să vedem unde este și nivelul nostru acum. Tocmai ce ne-am întors dintr-un cantonament de la Straja. Timp de o săptămână am fost acolo și am făcut doarte partea de alergări și de forță. Sunt mulțumit de băieți, s-au implicat foarte bine în joc, cred că în prima repriză jocul a fost echilibrat. În a doua repriză, din păcate, am pierdut din prospețime, cum era de așteptat. Am făcut schimbări și Ripensia a câștigat meritat. Despre Ripensia numai de bine. Le urez mult succes. E un loc unde am fost și mereu plăcut să întâlnesc oamenii cu are am colaborat”, a declarat antrenorul UVT, Vlad Bura, fost manager al ripensiștilor.

Anterior, Ripensia pierduse cu scorul de 1-2 amicalul cu CS Timișul Șag, echipă tot din Liga 4 Timiș. Miercuri, urmează un amical cu Șoimii Lipova, pe arena ”Motorul” din Arad.

Foto: Anda Deliu și Ripensia Timișoara

Anda DELIU 04 Feb. 2023, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă