Ripensia a reușit să-și stabilească, oficial, conducerea pentru viitorul din Liga 3. Stafful tehnic, pus într-o situație absolut jenantă

Anda DELIU 30 May. 2023, 18:37 Liga 2
Ripensia a reușit să-și stabilească, oficial, conducerea pentru viitorul din Liga 3. Stafful tehnic, pus într-o situație absolut jenantă

Deși Minaur Baia Mare, spre exemplu, a început să se repoziționeze după retrogradare, la Ripensia, altă echipă picată din Liga 2, s-a instalat o mare stare de ”dolce far niente”, ca să nu zicem lâncezeală, deși ultimul meci la seniori a fost acum o lună.

Clubul timișorean a reușit să își anunțe conducerea și stafful, și se vede că realitatea nu e deloc conform cu un interviu dat de patronul Dumitru Mihu la Radio Timișoara.

Ripensia devine tot mai mult un club pentru copii!

Dumitru Mihu era și președinte, dar va rămâne doar finanțator, iar conducerea Ripensiei va fi formată din alte persoane, cu accent tot mai mare pe echipele de copii.

”Începând din 1 iunie, manager general al Ripensiei Timișoara va fi Erol Baeram. Cel care este unul dintre inițiatorii renașterii Ripensiei va prelua atribuțiunile de ordin sportiv și administrativ. În activitatea sa, el va colabora cu Antonio Bădescu, responsabil de formațiile noastre din Liga Elitelor, respectiv Iulian Prodana, coordonator al celorlalte grupe din cadrul Academiei Ripensia”, informează clubul într-un comunicat.

Trebuie spus că CSC Dumbrăvița așteaptă ca să-și definitiveze lotul să discute cu noul șef al Ripensiei. Alb-verzii au stat încurcați în tot acest timp, deoarece doresc să prelungească împrumuturile unor jucători ce aparțin de Ripensia, precum Alexandru Piftor, Alexandru Tismonar sau Andrei Olaru.

Juniorii Ripensiei, prezenți la protestul ”Respect pentru Timișoara!” inițiat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria 

Antrenorii au fost concediați, dar… continuă la Ripensia!

Tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme la Ripensia poate fi încadrat într-un manual de neprofesionism în fotbal. Dumitru Mihu a declarat la Radio Timișoara că la 15 mai se termină preavizul staffului tehnic.

Clubul a avut o săptămână de pauză de la antrenamente, până la 7 mai, deși după ultimul joc chiar Iulian Muntean a spus că se face pregătiri până la 15 mai. Ei bine, a fost o săptămână de pauză, iar din 15 mai până acum, juniorii și timișorenii sub contract se tot antrenează. Dar stafful e fără contract!

”După ce au primit o scurtă pauză la finalul campionatului, ripensiștii au fost integrați într-un program de patru antrenamente/săptămână, având în vedere perioada lungă care se va scurge până la primul meci official din ediția 2023/2024 a Ligii 3. În 15 iunie, roș-galbenii vor intra în vacanță, iar reunirea lotului este preconizată pentru începutul lunii iulie”, informează clubul.

Adio, dar rămân cu tine!

Subliniem că nu e prima dată când patronul spune una și alta se întâmplă, cu exemplul flagrant al înscrierii în Liga 3 vara trecută. Astfel, era evident că nu poate rămâne doar Iulian Muntean, cum a declarat Mihu la radio, căci nu are licența de ”principal” la Liga 3. Cum nu a avut nici la Liga 2, iar FRF s-a făcut că nu vede!

În acest context, clubul a transmis că rămân și Călin Mada și Roberto Ivan. Care vor semna noi contracte, pentru Liga 3, așadar, acum antrenează pe… gratis. La clubul care se laudă că e același cu Ripensia care a fost primul club profesionist din România.

”În ceea ce privește formația de seniori, intenționăm să abordăm sezonul 2023-2024 al Ligii 3 cu același staff tehnic. Legat de jucători, lucrăm în această perioadă la consolidarea lotului actual, scopul nostru fiind să păstrăm cea mai mare parte din efectivul cu care am încheiat stagiunea trecută din eșalonul secund. Totodată, intenționăm să completăm lotul cu fotbaliști experimentați de Liga 3, dar și cu jucători de acest nivel cu potențial de creștere”, mai transmite clubul timișorean.

Evident, toată lumea avea contract până la 30 iunie, așadar, rezilierea a fost doar pentru tăia din bani și, pe cale de consecință, a umilii stafful, care se pare că nu a fost deranjat, din moment ce continuă și antrenează o lună pro-bono.

Va fi bine… cândva!

În contextul în care un club clar preocupat de o repromovare s-ar fi repliat rapid, nicidecum așa cum a tras Ripensia mâța de coadă în mai, totuși, clubul are un mesaj eufemistic că va fi bine… dacă nu va fi rău.

”Clubul nostru vă asigură pe dvs., fidelii noștri susținători, că în ciuda retrogradării în Liga 3, ne vom dedica dezvoltării și stabilității clubului, adaptându-ne la actualul context social și la realitățile infrastructurii sportive din orașul nostru. Suntem convinși că vom trece cu bine peste această etapă dificilă din punct de vedere al clasării sportive. Ripensia va reveni în prim-plan! Tempo, Ripi!”, mai punctează Ripensia.

Reamintim că Ripensia, club reînființat în 2012, a retrogradat în această primăvară din Liga 2 după șase sezoane petrecute la acest nivel competițional. În ediția recent încheiată, 2022-2023, a terminat sezonul regular pe locul 17 din 20, cu 16 puncte acumulate în 19 jocuri, a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde în cele șase meciuri a obținut doar un punct, astfel că s-a clasat pe ultimul loc, 7, cu 17 puncte, și a picat în Liga 3 alături de Unirea Constanța, Poli Timișoara, Minaur Baia Mare și Progresul Spartac, aceasta din urmă după ce a pierdut barajul de menținere cu Metaloglobus București.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-respectati-timisoara-suporterii-din-capitala-banatului-au-protestat-din-nou-pentru-o-infrastructura-care-sa-fie-compatibila-cu-performanta-19272659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/salvarea-de-la-retrogradare-nu-rezolva-nimic-la-ripensia-19272337

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campioana-dezamagirii-ripensia-a-renascut-ca-o-mare-promisiune-si-a-ajuns-o-imensa-deziluzie-19270788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-facut-de-ras-la-epilogul-sau-in-liga-2-a-pierdut-cu-ultima-clasata-echipa-care-avea-golaveraj-0-18-din-ultimele-doua-meciuri-iulian-muntean-as-vrea-sa-renunt-sa-plec-sa-nu-19268607

Anda DELIU 30 May. 2023, 18:37 Liga 2
Pe aceeași temă