Ripensia s-a făcut de râs la epilogul său în Liga 2: a pierdut cu ultima clasată, echipă care avea golaveraj 0-18 din ultimele două meciuri. Iulian Muntean: ”Aș vrea să renunț, să plec, să nu mai văd pe nimeni. Într-un fel mă bucur că s-a terminat”

Anda DELIU 29 Apr. 2023, 17:20 Liga 2
Ripensia s-a făcut de râs la epilogul său în Liga 2: a pierdut cu ultima clasată, echipă care avea golaveraj 0-18 din ultimele două meciuri. Iulian Muntean: ”Aș vrea să renunț, să plec, să nu mai văd pe nimeni. Într-un fel mă bucur că s-a terminat”

Ripensia a avut parte de un final în genunchi în Liga 2, competiție în care a jucat astăzi, 29 aprilie 2023, ultimul său meci, deoarece a retrogradat și va sta în ultima rundă, conform programului Grupei B de play-out.

Timișorenii au pierdut la scorul de 0-2 cu Unirea Constanța, ultima clasată mai tot sezonul, iar la final de joc, Iulian Muntean a răbufnit efectiv la adresa întregii situații și chiar a ”previzionat” inclusiv o retrogradare din Liga 3 în sezonul următor!

Ripensia a dominat în meciul cu Unirea Constanța, dar degeaba

Ripensia a dominat meciul desfășurat la Clinceni, însă, pentru că în iarnă s-a mers pe ”strălucita” ideea de a nu aduce niciun atacant, evident, din nou nu a avut cine marca, în fața Unirii, o echipă cu șanse mari să dispară de tot din fotbal la vară. Vidrăsan, Ene și Ciurel au avut ocazii până la primul șut pe poartă al Unirii, prin Potecea, în minutul 22. Cracea l-a pus și el la muncă pe Moroz, dar în minutul 33, din centrarea lui Burzan, Mihai Potecea a marcat cu latul. Până la pauză, Morariu și Vidrăsan au consemnat noi ratări pentru bănățeni.

La reluarea jocului, tot Ripensia a avut mai multe ocazii, prin Nistor, dar și Lungu, care l-au pus pe Moroz la treabă. La poarta cealaltă, Lăpădat a respins o minge în situație de unu la unu, dar a făcut penalty în minutul 68, cu fault la Burnaz, Davide Massaro a transformat pentru 2-0, iar ocaziile de pe final, ale lui Zamfirescu și Ardeiu, nu au mai contat.

Fotbalul a pedepsit Ripensia. ”Ne-am prezentat ca și cu am fi o echipă de Liga 3 de la subsolul clasamentului”

Preparatorul fizic cu rol de antrenor principal la Ripensia, Iulian Muntean, a spus că echipa sa nu a fost concentrată.

”Am avut o discuție cu băieții înainte de meci, la pregătirea jocului, și le-am spus că dacă nu vor fi concentrați și dacă nu vor intra pe teren determinați, noi vom pierde astăzi. Din păcate, am avut gura spurcată, cum se spune. Pentru că dacă te prezinți cum ne-am prezentat noi astăzi nu are niciun fel de importanță câte șuturi dai pe poartă. Dacă nu dai cum trebue, dacă nu ești concentrat, dacă nu reușești să finalizezi, asta se întâmplă. Am avut 20 de situații de a marca și noi nu am reușit să înscriem un gol. Din păcate, nu am meritat astăzi nici măcar să câștigăm, pentru modul în care ne-am prezentat. Fotbalul te pedepește! Dacă de foarte multe ori ne-am prezentat onorabil pentru nivelul Ligii 2, de data aceasta ne-am prezentat ca și cu am fi o echipă de Liga 3 de la subsolul clasamentului. Și probabil acolo vom fi în viitor dacă nu se va schimba nimic. Nu e suficient să ai jucători tineri și să-i vrei să-i crești. Trebuie să-și dorească și ei. Să pună și ei suflet, să pună și ei muncă. Nu am cuvinte, sunt foarte supărat. Clar, vina este la noi, pentru că noi nu reușim să-i capacităm, noi nu reușim să-i mobilizăm. Dar, dacă noi călcăm pe minge din din 7-8 metri și nu reușim să nimerim poarta, nu știu cum am putea să remediem chestiile astea”, a spus Muntean despre joc.

Ripensia în eșecul din play-out cu Unirea Constanța: Lăpădat – Zamfirescu, Butnărașu, Gladun, C. Lungu (cpt.)(L. Baeram 78’) – Cracea (P. Nistor 46’), Morariu (Vl. Moraru 46’), Vidrăsan – Mih. Ene (Bobocea 46’), Andreaș (Ardeiu 78’), D. Ciurel. Rezerve neutilizate: Flonta – Candreanu.

Nu crede că a întâlnit cel mai slab adversar

Cel care îndeplinește rolul de antrenor principal la Ripensia a spus că Unirea Constanța este echipa cu cele mai puține puncte doar din motive de organizare. Probleme pe care, indirect, le pomenește și la Ripensia.

”Cea mai slabă echipă din campionat are 15 puncte. Nu știu ce să zic legat de cea mai slabă echipă din campionat. Dacă ne uităm pe lista lor de jucători, doar faptul că nu sunt omogeni și i-au adunat pe toți în iarnă… (n.r. – în iarnă echipa s-a despărțit de toți jucătorii pe care îi avea împrumutați de la FCSB, cu excepția unuia. Și-a reluat antrenamentele cu o săptămână înainte ca Liga 2 să reînceapă). Dar ne uităm pe lista noastră de jucători în care avem nouă jucători de 2005 și 2006, trebuie să ne dea de gândit chestia asta! Poate o să putem face față cu ei pentru sezonul viitor. Este un semnal clar de alarmă pentru noi toți”, a mai spus Muntean.

  • Înaintea meciului de astăzi, Unirea Constanța avea în play-out patru înfrângeri în patru meciuri și un golaveraj dezastruos: 2-27. În ultimele două jocuri ale sale încasase un 0-9 acasă cu Progresul Spartac și un 0-9 în deplasare la FC Brașov. Ripensia nu a putut să-i înscrie un gol!

Mesajul lui Iulian Muntean pentru patron

Iulian Muntean a spus că vede și viitorul negru pentru Ripensia, un mesaj clar pentru patronul-președinte Dumitru Mihu, semn că antrenorul simte că echipa e ”capabilă” să pice și din Liga 3 cu ideile actuale ale conducătorului.

”Acum situația este neagră pentru mine în momentul de față. Ce o să se întâmple pe viitor o să vedem. În momentul de față eu unul aș vrea să renunț, să plec, să nu mai văd pe nimeni. Acesta e sentimentul pe care îl am eu în momentul de față. Secătuit de puteri, într-un fel mă bucur că s-a terminat, pentru că am trecut de la agonie la extaz. Am avut momente în care am avut speranțe, în care am jucat bine și avem momente când pierdem cum am pierdut astăzi și chestia asta te dărâmă. Probabil va trebui să treacă un pic de timp, să ne putem găsi puterea în a continua și să vedem. Trebuie să gândim foarte bine ce vom face pe viitor, indiferent de situație. Jucători tineri, jucători maturi….”, a conchis Muntean.

Ripensia și-a încheiat meciurile din Liga 2 cu un eșec contra ultimei clasate. Timișorenii merg în Liga 3

Ripensia a retrogradat matematic din Liga 2, odată cu Unirea Constanța, la finalul etapei a 4-a a play-out-ului. Echipa timișoreană rămâne cu 17 puncte și ocupă locul 6, penultimul, având-o sub ea pe Unirea Constanța (15 puncte), la finalul etapei a 6-a. Aceasta din urmă mai are de disputat un meci, în deplasare la Concordia Chiajna.

Pentru Ripensia a fost ultimul joc în Liga 2, după șase sezoane consecutive la acest nivel. În ultima etapă va sta.

Ripensia a încheiat sezonul regular pe locul 17 din 20, cu 16 puncte acumulate în 19 meciuri (4 victorii, 4 egaluri și 11 eșecuri). A fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde în cele șase meciuri disputate a înregistrat un egal și cinci înfrângeri, astfel că încheie campionatul pe locul 6 din 7, cu 17 puncte.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cel-mai-rapid-gol-din-acest-sezon-de-liga-2-marcat-de-progresul-spartac-in-penultima-etapa-din-play-out-eugen-lixandru-autorul-reusitei-19268594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-meci-in-aceasta-etapa-din-liga-2-viitorul-pandurii-si-a-trimis-jucatorii-la-satelit-in-liga-3-pentru-a-ajuta-la-evitarea-retrogradarii-gorjenii-abiau-au-castigat-contra-jiul-19268500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

Anda DELIU 29 Apr. 2023, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă