VIDEO | ”Respectați Timișoara!” Suporterii din Capitala Banatului au protestat din nou pentru o infrastructură care să fie compatibilă cu performanța

Anda DELIU 25 May. 2023, 23:29 Diverse

În seara Zilei Eroilor, 25 mai 2023, Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a organizat un protest pentru a atrage din nou atenția asupra stării penibile a infrastructurii sportive din oraș.

Au fost mai mulți oameni ca la precedentele acțiuni organizate în acest sens, circa 1.000, conform Inspectoratului Județean de Jandarmi.

La protest au participat și juniori de la alte cluburi, în afara celor de la Poli

Druckeria a invitat încă de la ora 17 în Piața Unirii, un echivalent al Centrului vechi timișorean, în primul rând cluburile din oraș să li se alăture. Cum majoritatea sporturilor de seniori sunt deja în vacanță, au venit copii, care s-au jucat împreună în piață. În afară de Poli, au venit grupe de la Ripensia, CFR Timișoara, Galaxy, dar și juniori ce practică rugby-ul.

S-a pornit în marș în jurul orei 19:15, deoarece programarea inițială de 18:30 a fost decalată. Motivul? La ora 19:00, președintele Germaniei, aflat în vizită oficială în România, depunea coroane în fața Catedralei Mitropolitane.

”Toate partidele, aceeași mizerie!”

Din Unirii, fanii au plecat cu steaguri pe strada Vasile Alecsandri, cea care are un pitoresc șirag de beculețe, spre Piața Libertății. S-a scandat ”Respectați Timișoara”, ”Cinste lor, eroilor” și, pentru prima dată în Piața ce în zilele Revoluției din 1989 a avut pavajul înroșit de sângele unor victime, ”Toate partidele/Aceeași mizerie!”.

Marșul a continuat pe strada Alba Iulia, cea cu umbrele colorate, și a ajuns în Piața Victoriei. Aici, în fața Operei, a fost o altă oprire a fanilor. A fost și locul unde s-au desfășurat două bannere cu mesaje: ”Timișoara – Anti-sistem / Nu anti-performanță” și ”Timișorenii vor infrastructură / Nu doar pe hârtie și din gură”.

Fanii timișoreni au dansat în ploaie

Cei veniți la marș au ajuns și în fața Primăriei Municipiului Timișoara, unde au scandat aceleași mesaje. Traseul a continuat pe bulevardul C.D. Loga. Aici, vremea s-a schimbat brusc și a început ploaie, dar asta nu i-a intimidat pe mulți dintre protestatari, care au început să danseze. S-a ajuns la Palatul Administrativ, punctul terminus al marșului, clădirea ce adăpostește Prefectura și Consiliul Județean Timiș. Cea din urmă instituție e proprietarea Stadionului ”Dan Păltinișanu” și a va fi și a viitorului stadion nou, care tot întârzie să se ridice.

Jandarmeria a estimat peste 1000 de participanți

Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi, au fost peste 1000 de participanți la marș, iar la un moment dat, numărul s-a depășit, căci unele persoane s-au alăturat pe parcurs sau au ieșit la un moment dat din mulțime.

Mult mai mulți decât la precedentele acțiuni, făcute la început de martie 2022, după închiderea definitivă a ”Marelui oval”, sau în noiembrie 2022, înainte de meciul cu Ripensi. În ambele dăți a fost, evident, mult mai frig.

Foto și video: Druckeria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sos-din-partea-frf-parlamentarii-vor-sa-restrictioneze-jocurile-de-noroc-principala-sursa-de-sponsorizare-privata-din-fotbalul-romanesc-ar-fi-foarte-greu-sa-ne-desfasuram-activitatea-ne-v-19271856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-retrogradata-din-liga-2-final-al-unei-ere-in-alb-violet-la-timisoara-proiectul-cu-suporteri-care-a-mers-cel-mai-prost-19271509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-polisti-au-cerut-respect-pentru-timisoara-mars-inainte-de-derby-ul-cu-ripensia-vrem-stadion-nou-vrem-sala-noua-de-sport-vrem-bazin-de-inot-vrem-tot-ce-e-normal-19252312

Anda DELIU 25 May. 2023, 23:29 Diverse
Pe aceeași temă