Ripensia n-ar mai fi luat startul în Liga 2 chiar dacă se salva de la retrogradare! Patronul Dumitru Mihu susține că nu mai înscria oricum echipa în campionat: ”Mă declar învins de formațiile finanțate din bani publici.” Cine e noul manager general al clubului

Andrei PASCU 23 May. 2023, 17:00 Liga 2
Ripensia n-ar mai fi luat startul în Liga 2 chiar dacă se salva de la retrogradare! Patronul Dumitru Mihu susține că nu mai înscria oricum echipa în campionat: ”Mă declar învins de formațiile finanțate din bani publici.” Cine e noul manager general al clubului

Ripensia e una dintre echipele care vor evolua în Liga 3 din stagiunea care vine, dintre retrogradatele din Liga 2. A avut un parcurs slab în play-out, dar patronul-președinte Dumitru Mihu a făcut un anunț surprinzător, anume că salvarea nu ar fi menținut echipa în liga secundă.

Salvarea de la retrogradare nu rezolva nimic la Ripensia. Echipa n-ar mai fi fost înscrisă în Liga 2 oricum

În mod concret, Mihu era decis să nu înscrie echipa în Liga 2 dacă era în afara zonei locurilor roșii. Liga 3 este un eșalon care se potrivește mai bine Ripensiei, din punctul său de vedere, pentru că menținerea în a doua divizie, din perspectiva mai multor detalii, e una dificilă.

Dumitru Mihu nu este de acord cu echipele care sunt finanțate din bani publici, neconsiderând cinstită disputa dintre cluburile care primesc bani de la stat și cele care se organizează în funcție de sumele pe care le primesc din părțile private.

Dacă Ripensia s-ar fi salvat, cumva, și în acest sezon de la retrogradare, omul de afaceri era decis să nu înscrie echipa în Liga 2, iar astfel ar fi tras un semnal de alarmă mai puternic față de modul în care se fac lucrurile în România, greșit din punctul său de vedere.

  • Nu este prima dată când spune acest lucru. În campionatul trecut, în luna martie, Mihu organiza chiar o conferință de presă în care anunța că nu va mai înscrie Ripensia în Liga 2, fiindcă nu este ajutat financiar de autorități. Ulterior se demonstra că totul a fost o scenetă de sensibilizare, un teatru ieftin, Mihu susținând mai apoi că se va continua în eșalonul secund, lucru care s-a și întâmplat.

Dumitru Mihu, motivele pentru care nu ar mai fi înscris Ripensia în Liga 2

A dat asigurări că echipa din Timișoara nu va dispărea, ci va continua să funcționeze după același model ca până acum, să investească serios în academie și tinerii cei mai buni să facă pasul la prima echipă, din sezonul următor în Liga 3.

A fost o retrogradare asumată, după ce în iarnă am luat hotărârea de a ne despărţi de jucătorii care nu îşi mai doreau să rămână la Ripensia în condiţiile contractuale puse la dispoziţie de noi. Am fost, sincer, striviţi de unele oferte venite pentru unii dintre ei, oferte cu care nu aveam cum să concurăm.

Ori, e de înţeles, sunt tineri, dornici să câştige bani, de aceea s-au apucat de fotbal. Trebuie să recunosc însă că nici dacă ne-am fi salvat de la retrogradare, pe teren, nu aş fi înscris echipa în următorul sezon al ligii a doua! Nu mă întorcea din drum acest lucru. Aș fi vrut să ne salvăm, pentru că o făceam din poziția de salvați, dar nu înscriam echipa în Liga 2.

Mă declar învins de echipe finanțate din bani publici. Acolo sunt mulți bani. Dacă orașul își va dori performanță, eu sunt tot aici. Când vor fi condiții în Timișoara, atunci va ridica și clubul pretențiile oamenilor care îl iubesc. Clubul nu va dispărea, va continua în Liga 3. Vom continua cu mulți tineri, pentru că performanță nu putem face din cauza infrastructurii. (…)

Am vrut acum doi-trei ani să nu mai înscriu echipa, ulterior am cedat unor presiuni, dar și azi îmi pare rău. Știam ce trebuie să fac, dar câteodată ești influențat de ce se întâmplă în jur, de presiunile unor oameni care nu cunosc fenomenul, care nu sunt conștienți de ceea ce facem noi și nu putem să avem așteptări ca un club ca Ripensia să se ridice la nivelul unor echipe finanțate din bani locali. (..)”, a spus Dumitru Mihu, patronul Ripensiei, conform Radio Timișoara.

Dumitru Mihu face pasul în spate la Ripensia. Altcineva va fi manager general

Totodată, Dumitru Mihu spune că face un pas în spate în ceea ce privește implicarea sa la echipă, urmând să fie doar președinte și finanțator al clubului din Timișoara. Ripensia are un nou manager general, pe Erol Baeram, până acum vicepreședinte, dar și alte atribuții vor fi distribuite.

O să deleg toate atribuțiile de administrare, deja sunt delegate. Erol Baeram urmează să preia funcția de manager general. E vicepreședinte acum, dar va fi manager general și vor mai fi două-trei persoane care vor răspunde de anumite compartimente ale clubului, prima echipă, cele patru echipe de la Liga Elitelor și cele 14 echipe care sunt în celelalte competiții.

Nu mai vreau să mă implic, îi las pe alții care au mai multă energie, poate și mai multă știință, cine știe? Voi finanța în continuare clubul, lucrurile vor fi normale. Nu vor fi probleme cu finanțarea, dar academia va beneficia de majoritatea fondurilor. Prima echipă va fi oglinda academiei”, a mai spus Dumitru Mihu.

Ripensia a terminat pe ultimul loc în Grupa B a play-out-ului de Liga 2

În ceea ce privește evoluția echipei Ripensia în sezonul recent încheiat, a retrogradat matematic din Liga 2 la finalul etapei a 4-a a play-out-ului. Echipa timișoreană terminat întrecerea cu 17 puncte și a ocupat locul 7 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, ultimul, având deasupra Unirea Constanța (18 puncte).

Ripensia a încheiat sezonul regular pe locul 17 din 20, cu 16 puncte acumulate în 19 meciuri (patru victorii, patru egaluri și 11 eșecuri). A fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde în cele șapte meciuri disputate a înregistrat un egal și cinci înfrângeri.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Ripensia

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-pustai-vrea-sa-promoveze-cu-csm-ceahlaul-in-liga-2-19272327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-parcurs-peste-asteptari-sezon-de-neuitat-in-liga-2-19272323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-ghinion-pentru-echipele-din-liga-2-dinamo-si-gloria-buzau-sunt-gazde-in-mansa-tur-a-barajului-pentru-mentinerea-promovarea-in-superliga-returul-acasa-la-campionii-fc-arges-si-uta-19272266

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaud-si-corvinul-hunedoara-se-intalnesc-in-baraj-19272314

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasi-intalneste-csm-resita-in-barajul-pentru-liga-2-19272308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cu-gandul-la-uta-in-partida-cu-steaua-19272296

Andrei PASCU 23 May. 2023, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă