”U” Cluj – Farul, amânat! Ardelenii au în continuare o mulțime de cazuri de COVID-19 nu pot juca pentru a doua etapă la rând

Marius ANGHEL 07 Nov. 2020, 14:33 Liga 2
”U” Cluj - Farul, amânat! Ardelenii au în continuare o mulțime de cazuri de COVID-19 nu pot juca pentru a doua etapă la rând

”U” Cluj trece prin momente delicate din cauza coronavirusului și are în continuare peste 20 de cazuri pozitive în cadrul echipei, așa cum avea și săptămâna trecută. Nici de această dată nu a primit aprobare din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj pentru a evolua, astfel că ajunge la al doilea meci consecutiv amânat în campionat.

După partida cu Rapid, acum trupa manageriată de Daniel Stanciu a obținut amânarea întâlnirii cu Farul Constanța, din etapa a 11-a a Ligii 2, stabilită inițial să aibă loc pentru ziua de marți, 10 noiembrie, de la ora 19:30, pe Cluj Arena.

”U” Cluj, la al doilea meci consecutiv amânat în campionat. După Rapid, nici cu Farul nu se joacă la data stabilită inițial

Cu majoritatea jucătorilor și membrilor staffului tehnic izolați din cauza faptului că au ieșit pozitivi la COVID-19 și cu foarte puțini fotbaliști rămași apți, de altfel ședințe de pregătire în grup nici nu au mai avut loc în ultimele două săptămâni, ”U” Cluj este din nou în imposibilitatea de a juca în campionatul Ligii 2.

”U” Cluj a avut jucători cu simptome încă dinaintea partidei cu CS Mioveni, desfășurată la data de 26 octombrie și câștigată cu 1-0, iar după a primit confirmarea că șapte rezultate sunt pozitive. Ulterior, cazurile s-au înmulțit și meciul din etapa a 10-a cu Rapid a fost amânat. Ardelenii au anunțat la momentul respectiv nu mai puțin de 23 de persoane infectate cu coronavirus (18 jucători și 5 membri ai staff-ului auxiliar).

Nici la o săptămână distanță, situația de la ”U” Cluj nu este prea bună. Sursele Liga2.ro din cadrul clubului susțin că ardelenii au în continuare peste 20 de cazuri de infectare, 23 sau 24, nemaiștiindu-se numărul exact, astfel că DSP nu i-a permis echipei nici de această dată să joace. S-a comunicat informația către FRF, iar partida din etapa a 11-a a Ligii 2 a fost amânată pentru o dată care va fi anunțată ulterior.

”U” Cluj – Farul, reprogramat la 2 decembrie? Restanța cu Rapid a fost mutată de pe 18 pe 19 noiembrie

Privind programul meciurilor din perioada următoare, unul foarte încărcat, inclusiv cu partidele din 16-imile Cupei României, cel mai probabil, jocul ”U” Cluj – Farul va fi reprogramat pentru data de 2 sau 3 decembrie. La 19 noiembrie, nu 18 cum fusese stabilit inițial de către FRF, clujenii antrenați de Costel Enache au stabilită restanța cu Rapid, din etapa a 10-a.

”U” Cluj, în silenzio stampa! Farul comunică faptul că meciul nu se joacă

Deși pe site-ul federației meciul dintre ”U” Cluj și Farul apare că nu se dispută, clubul ardelean nu și-a informat până acum suporterii că nu mai joacă marți sau să comunice situația actuală a echipei.

În schimb, Farul transmite că partida cu ”U” nu se mai joacă marți.

”Programată inițial marți, de la ora 19.30, partida dintre Universitatea Cluj și FC Farul Constanța, din cadrul etapei a 11-a a Ligii a 2-a, a fost amânată din cauza cazurilor de COVID-19 depistate la formația gazdă
Meciul va fi reprogramat pentru o dată care va fi stabilită ulterior”, anunță Farul pe Facebook.

În acest moment, după desfășurarea a șapte meciuri din etapa a 11-a a Ligii 2, ”U” Cluj se află pe locul 6 în clasament, cu 17 puncte acumulate în nouă jocuri, iar Farul ocupă poziția a 8-a, tot cu 17 puncte, dar strânse în 10 partide. Constănțenii au un golaveraj inferior clujenilor: 13-11 față de 13-6.

UPDATE: ”U” Cluj a anunțat duminică, la mai bine de o zi distanță de la publicarea acestui articol, că meciul cu Farul a fost amânat.

”În contextul actualei situații epidemiologice din cadrul clubului nostru și a creșterii numărului de cazuri pozitive, Federația Română de Fotbal a luat act de decizia Direcției de Sănătate Publică Cluj și a hotărât amânarea jocului dintre FC Universitatea Cluj și Farul Constanța de marți, 10 noiembrie. Partida va fi reprogramată la o dată ce va fi anunțată ulterior.

FC Universitatea Cluj colaborează în permanență cu autoritățile competente pentru gestionarea situației epidemiologice și revenirea la activitatea competițională.
Le dorim sănătate tuturor membrilor clubului!”, a transmis ”U” Cluj pe pagina sa de Facebook.

Șase meciuri rămase restante în Liga 2

Acesta este al treilea meci din etapa a 11-a a Ligii 2 amânat din cauza problemelor cu COVID-19.

Primul joc amânat a fost Unirea SloboziaCSM Slatina, după ce ialomițenii au anunțat marți seară că au nu mai puțin de 15 infectați cu noul coronavirus, iar al doilea a fost SCM Gloria Buzău – Fotbal Comuna Recea, fin cauza infectărilor de la maramureșeni pe care le-au comunicat însă buzoienii. Cei de la Recea au anunțat abia în această dimineață că partida nu se joacă, fără a explica suporterilor motivul.

Alte trei restanțe din Liga 2 sunt din etapa a 10-a, meciurile Rapid – ”U” Cluj, CSM Reșița – Concordia Chiajna și FK Csikszereda – Pandurii Târgu Jiu. CSM Reșița și Pandurii au avut probleme cu COVID-19.

Marius ANGHEL 07 Nov. 2020, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă