Farul câștigă restanța de la Slobozia și readuce Unirea cu picioarele pe pământ. Golurile au fost marcate în prima repriză

Marius ANGHEL 14 Oct. 2020, 16:51 Liga 2
Farul câștigă restanța de la Slobozia și readuce Unirea cu picioarele pe pământ. Golurile au fost marcate în prima repriză

Farul Constanța s-a impus cu 2-0 în meciul desfășurat astăzi la Slobozia, cu Unirea, într-un joc rămas restant din etapa a 5-a a Ligii 2, la vremea respectivă ”marinarii” neputând juca din cauza infectaților cu COVID-19 descoperiți printre jucători.

Ambele goluri ale partidei au fost reușite în prima repriză, de Andrei Banyoi, în minutul 11, și Antonio Cruceru, în minutul 32, din faze în care fostul rapidist Robert Băjan a centrat din dreapta careului. Ialomițenii au avut și ei câteva situații de poartă, însă nu l-au putut învinge pe Cosmin Dur-Bozoancă, chiar dacă portarul Farului a mai și gafat și la o fază în care l-a pus la pământ pe Muscă (82) gazdele au cerut în zadar penalty. În minutul 74, la o minge reluată din careul mic de Banyoi și care după ce a lovit transversala a căzut cel puțin pe linia porții, Farul a cerut gol, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

Constănțenii câștigă după ce ultima pierduseră acasă cu Metaloglobus și în runda trecută nu au jucat, în timp ce Unirea pierde după două victorii consecutive, cu Slatina și Ripensia, în care nu a primit gol.

Cu cele trei puncte câștigate astăzi, Farul urcă pe locul 8, cu 10 puncte și golaveraj 9-7, și le egalează pe Petrolul, CS Mioveni și Unirea Slobozia. Ialomițenii cad pe poziția a 10-a, cu golaveraj 8-8.

În etapa a 8-a, Unirea joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la FK Csikszereda, iar Farul are meci tot sâmbătă, dar de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Turris Oltul Turnu Măgurele.


Meciul Unirea Slobozia – Farul Constanța, restant din etapa a 5-a a Ligii 2, amânat din cauza faptului că, la momentul respectiv, echipa constănțeană a avut cazuri de COVID-19 în lot, a fost reprogramat pentru ziua de astăzi, 14 octombrie, și va începe la ora 15:00.

Jocul dintre echipele din Slobozia și Constanța trebuia să se desfășoare inițial în data de 26 septembrie, de la ora 11:00, însă în seara dinaintea disputării a fost amânat din cauza faptului că ”marinarii” au primit trei cazuri pozitive de COVID-19. DSP nu a încheiat ancheta epidemiologică și nu le-a dat fariștilor avizul să joace cu ceilalți fotbaliști ieșiți negativ la ultima testare.

De la amânarea meciului, Unirea a obținut două victorii, iar Farul a pierdut pe teren propriu

De atunci, Farul și-a rezolvat problema și a jucat acasă cu Metaloglobus și a pierdut cu 1-2, în timp ce Unirea Slobozia a trecut cu 3-0 de CSM Slatina, în deplasare. În weekendul trecut, ”marinarii” n-au jucat din nou, de această dată din cauza faptului că Pandurii, adversarul pe care trebuia să-l întâlnească, a fost exclus din campionat pentru scurt moment, pentru ca apoi să fie reprimit în competiție până la o decizie a TAS. Prea târziu însă, fiindcă jocul de la Târgu Jiu a fost amânat. Unirea a jucat și a învins-o fără probleme pe teren propriu pe Ripensia, cu 2-0.

Enache Costea, înaintea jocului cu Farul: ”Întâlnim o echipă care vrea performanță, vrea să promoveze în Liga 1. Au avut zece zile la dispoziție pentru a pregăti meciul cu noi”

Antrenorul Unirii, Enache Costea, a vorbit despre ultimele două victorii ale echipei sale, cât și despre restanța cu Farul.

”Lucrurile merg din ce în ce mai bine, este clar că este a doua etapă în care jucăm, marcăm și nu primim gol. Înseamnă că nu numai în faza de apărare suntem greu de depășit, ci și faza de atac o facem foarte bine. Sunt foarte mulțumit că am respectat tot ce am stabilit atunci când ne-am studiat adversarii, mă așteptam la o asemenea reacție din partea jucătorilor mei, știam că adversarii sunt foarte puternici din toate punctele de vedere și ne-am luat măsurile de precauție necesare.

Este din ce în ce mai greu, ne uităm pe program și nu știm dacă jucăm sau nu, nu știm câte meciuri dintr-o etapă se joacă sau nu. Meciul cu Farul a fost amânat acum două săptămâni și stăm într-un stres continuu cu acest COVID. Jocul cu Farul Constanța va fi foarte greu pentru noi, este o echipă care vrea performanță, vrea să promoveze în Liga 1. Ei nu au jucat, au avut zece zile la dispoziție pentru a pregăti meciul cu noi și vor fi un pic mai proaspeți”, a fost de părere Enache Costea într-un interviu acordat pentru Info Ialomița.

Ianis Zicu: ”Suntem obligați să câștigăm. Nu ne permitem niciun pas greșit”

Antrenorul Farului, Ianis Zicu, spunea în săptămâna dinaintea datei inițiale de desfășurare a meciului cu Unirea că partida de la Slobozia îi va arăta dacă echipa sa e pregătită să lupte pentru promovare. Acum, după ce între timp ”marinarii” au pierdut acasă cu Metaloglobus, nu mai spune despre jocul din Ialomița că e unul al adevărului, dar precizează că formația sa are nevoie de o victorie, fiindcă nu-și mai permite alți pași greșiți.

”O deplasare foarte grea. Din păcate, nu am putut să jucăm în etapa în care eram programați, este considerată o restanță. Ținând cont de situația pe care o avem în clasament, suntem obligați să câștigăm. Pregătim acest meci cu maximă seriozitate și, cred eu, băieții trebuie să dea dovadă de profesionalism, de seriozitate și să conștientizeze momentul, pentru că nu ne permitem niciun pas greșit”, a spus Ianis Zicu, cel care o vede pe Unirea drept favorită în meciul restant: ”Din punctul meu de vedere, Slobozia este favorită mâine, pentru că a arătat foarte bine în ultimele meciuri, are mai multe puncte decât noi în clasament și trebuie să fim pregătiți de o partidă foarte grea, pentru că ei își doresc să continue seria aceasta bună și să arate că se pot bate pentru locurile din față.”

Zicu a vorbit și despre perioada în care Farul mai mult a stat decât a jucat. ”Din păcate, în ultimele trei săptămâni, am avut o perioadă nefastă cu situația celor infectați cu COVID și nu am jucat în etapa respectivă. Apoi am jucat acasă, iar nu am jucat acum, așa că avem o lipsă de meciuri oficiale, dar trebuie să o transformăm în dorința de a juca și a ne bucura de moment pentru a obține victoria.

Am spus de când a început sezonul că va fi complicat pentru orice echipă, o să apară tot felul de probleme. Important este ca fiecare jucător să dea maximum, să fie pregătit să intre atunci când va fi titular și să arate că are valoare. În această perioadă, toți jucătorii sunt foarte importanți și cred că jucătorii mei au înțeles acest lucru și mâine vor fi pregătiți să arate că merită să îmbrace tricoul Farului și își doresc să obțină rezultate bune”, a mai transmis antrenorul ”marinarilor” înaintea partidei cu Unirea Slobozia.

Timișoreanul George Roman arbitrează meciul Unirea Slobozia – Farul Constanța

Înaintea restanței de astăzi, Unirea Slobozia ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 10 puncte acumulate în șase meciuri, la egalitate cu Petrolul și CS Mioveni, în timp ce Farul se află pe poziția a 14-a, cu 7 puncte strânse în cinci jocuri, fiind la egalitate cu FK Csikszereda și Viitorul Pandurii.

Partida care începe de la ora 15:00, pe stadionul 1 Mai din Slobozia va fi arbitrată de centralul George Cătălin Roman (Timişoara) și asistenții Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Gabriel Ion Catană (Târgovişte). Rezervă este Vasile Buzea (Bucureşti), iar observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov).

TOATE REZULTATELE etapei a 5-a sunt AICI

TOATE REZULTATELE etapei a 7-a sunt AICI

COMENTARIUL LIVE:

Unirea Slobozia: I. Poiană – Stoianovici, Gab. Lazăr, Ibrian, C-tin. Toma (cpt.) – Vl. Suciu (Chebac 77′), Bg. Danciu (Al. Muscă 70′), Mih. Adăscăliței (D. Unguru 58′) – Răduca, Ad. Moldovan (Cr. Ene 58′), Trucă
Rezerve neutilizate: Gurău – I. Dinu, Pocol, Dumbrăvean, Mih. Lemnaru
Antrenor: Costea Enache

Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Băjan, Antoche (cpt.), I. Ursu (V. Lică 82′), D. Panait, Ant. Cruceru (Rz. Greu 57′), Cărăruș, Fl. Bălan, Bîrnoi (Al. Stoica 67′), Măzărache, Banyoi
Rezerve neutilizate: Șt. Fara – M. Leca, Rob. Silaghi, D. Ciolacu, Carabela, Hordouan
Antrenor: Ianis Zicu

Min 90+3 Final de partidă la Slobozia. Unirea pierde cu 2-0 meciul restant din etapa a 5-a a Ligii 2 cu Farul Constanța
Min 90+1 Toma centrează în careu dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, mingea e respinsă în stânga, de unde Farul pleacă pe contraatac, însă faza se oprește pentru un offiside
Min 86 Minge dată de Băjan la propriul portar, acesta lasă balonul, care sare spre buturi, dar se aruncă la disperare și scoate de pe linia porții
Min 83 La Farul, iese Ionuț Ursu și intră Viorel Lică
Min 82 După o centrare înaltă din stânga, Dur-Bozoancă iese în 5 metri să prindă, scapă mingea de două ori și apoi îl busculează pe Muscă. Gazdele cer penalty, însă arbitrul nu acordă nimic. De la margine se strigă: ”Ia uite ce dă m–-u’, bă! Bă hoților, băăă!”
Min 77 Schimbare la Unirea Slobozia. Iese Vlad Suciu și intră Alexandru Chebac
Min 76 Șut din afara careului al lui Unguru, Dur-Bozoancă scoate în lateral, greu, în corner. De la margine se aud din nou comentarii: ”Aoleo, nu vrea să intre deloc astăzi”
Min 74 Măzărache primește pe culoar și pătrunde în stânga careului, centrează în careul lic, de unde Banyoi reia în transversală, mingea pică pe linie și apoi este degajată în aut. Cu toții se opresc pentru câteva secunde, Farul cere timid gol, iar arbitrul face semn că nu dă gol și arată ca jocul să continue cu aut din stânga
Min 70 Unirea mută și ea ofensiv. Iese Bogdan Danciu și intră Alexandru Muscă
Min 68 Schimbare la Farul. Iese Cosmin Bîrnoi și intră Alexandru Stoica
Min 64 Șut Danciu de la 25 metri peste poartă. Unirea presează să marcheze primul gol al ei în acest meci
Min 62 Contraatac Farul doi contra unu, Banyoi îi pasează lui Măzărache, dar Poiană se întinde perfect și îi ia mingea din picior
♦Min 58 Unirea face și ea o dublă schimbare. Ies Mihai Adăscăliței și Adrian Moldovan și intră Daniel Unguru și Cristian Ene
♦Min 57
Schimbare la Farul. Iese Antonio Cruceru și intră Răzvan Greu
♦Min 56
Trucă trage de la 30 de metri ușor lateral stânga la firul ierbii, Dur-Bozoancă se întinde serios și scoate greu în corner. Puțin mai devreme, după o centrare din dreapta, portarul a ieșit pe sub minge și a ratat respingerea. De la margine se strigă: ”Hai, băi, băieți, încercați poarta”
♦Min 54
Adăscăliței intră cu mingea în colțul stânga al careului și trage în diagonală, mult peste
♦Min 52 ||| Andrei Banyoi
primește cartonașul galben pentru un fault aproape de jumătatea terenului
♦Min 47
Cornerul din dreapta este executat de Toma, iar Lazăr reia cu capul pe lângă poartă
♦Min 46
La prima acțiune a reprizei secunde, Răduca pătrunde în careu pe dreapta, centrează din 8 metri, Cruceru e în apropiere și deviază spre propria poartă, Dur-Bozoancă e păcălit, dar mingea se duce în plasa laterală. Răduca își pune mâine în cap
♦Min 46
S-a reluat meciul dintre Unirea și Farul
♦Min 45+1
Pauză la Slobozia. Farul conduce cu 2-0 în restanța cu Unirea, prin golurile marcate de Andrei Banyoi (11) și Antonio Cruceru (32)
♦Min 43
Adăscăliței mișcă mingea, Toma bate lovitura liberă indirectă din 15 metri lateral dreapta în forță, însă o face direct peste poartă

♦Min 42
După faza de mai devreme în care a reținut, Dur-Bozoancă iese cu mingea în mână în stânga, până aproape de ieșirea din careu, vrea să o respingă însă se răzgândește, scapă balonul jos și apoi îl reia în brațe, iar în urma protestelor de pe bancă arbitrul dictează lovitură liberă indirectă de la 15 metri lateral
♦Min 41
Trucă pasează în dreapta, de unde Suciu centrează în careul mic, Dur-Bozoancă respinge în sus din fața lui Moldovan și apoi reține
♦Min 38
Toma pătrunde până în marginea stângă a careului, are un un-doi cu un coechipier aflat la 16 metri, avansează până în 8 metri, de unde centrează în forță prin fața porții, însă acolo nu e nimeni să reia spre gol
♦Min 32 0-2 După o fază continuă de atac, în care Farul a plimbat mingea aproape un minut, Băjan centrează din dreapta careului direct în fața porții, unde Antonio Cruceru, liber, reia nestingherit cu capul din 7 metri în stânga, pe lângă Poiană
♦Min 28
Unirea are o lovitură liberă din lateral stânga, execută Toma, Ibrian, nemarcat, reia cu capul, portarul atinge mingea și o trimite în transversală. Balonul sare la Danciu, care trage din 10 metri central pe lângă
♦Min 24
Antoche urcă nemarcat și șutează de la 25 metri ușor lateral dreapta și portarul scoate greu de la încheietura barelor din stânga sa
♦Min 21
Pasă din stânga în interiorul careului, Danciu trage din întoarcere din 10 metri, mingea e deviată în fața careului mic, de unde se respinge. Unirea a preluat controlul jocului după ce Farul a marcat
♦Min 19
Corner din dreapta, mingea e centrată pe bara a doua, Dur-Bozoancă deviază pe spate, ialomițenii recuperează, însă pierd rapid posesia și Farul pleacă pe un contraatac în care pierd și ei mingea pe la 30 de metri de poarta adversă
♦Min 17
Centrare din dreapta, Măzărache preia cu pieputul în centrul careului, însă o face lung, iar Poiană iese și reține în 7 metri
♦Min 15
Trucă primește dintr-un aut din stânga executat de Toma, driblează un adversar în maginea careului și centrează în partea opusă terenului, de unde Răduca reia din voleu, din prima, de la circa 10 metri lateral, peste transversală
♦Min 11 0-1 Minge trimită în diagonală în stânga flancului de atac al Farului, Băjan preia și centrează din dreptul careului în fața porții, acolo unde Andrei Banyoi e nemarcat și reia cu capul în transversală, mingea îi revine și din 9 metri reia din prima cu stângul în vinclul din stânga. Ionuț Poiană a rămas făr replică pe linia porții
♦Min 8
Șut Trucă din poziție centrală, de la 20 metri, mingea e contrată și portarul reține ușor
♦Min 6
Farul domină ușor începutul de meci de la Slobozia, a avut și un corner din partea stângă, însă faza fixă n-a pus deloc probleme defensivei Unirii
♦Min 1
Meciul de la Slobozia a început cu două minute mai devreme de ora 15:00. Echipele au ținut momentul de reculegere în memoria românilor decedați din cauza COVID-19. Farul joacă în echipament complet alb, iar Unirea Slobozia e echipată într-unul complet negru
În schimb, Ianis Zicu a efectuat cinci modificări în primul ”11” față de ultimul meci al Farului, eșecul cu 1-2 pe teren propriu cu Metaloglobus, partidă disputată tocmai pe 3 octombrie. Din echipa de start au ieșit Leca, Lică, Greu, Silaghi și Stoica și au intrat Băjan, Cărăruș, Bălan, Bîrnoi și Banyoi.
Costea Enache aliniază la meciul cu Farul același prim ”11” pe care l-a folosit și în precedentul joc, victoria cu 2-0 cu Ripensia, obținută sâmbăta trecută.

TOATE REZULTATELE etapei a 5-a sunt AICI

TOATE REZULTATELE etapei a 7-a sunt AICI

Marius ANGHEL 14 Oct. 2020, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă