Cazuri de COVID-19 la Farul înaintea meciului cu CSM Reșița. Ce se întâmplă cu partida din etapa a 13-a din Liga 2

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 Nov. 2020, 15:39 Actualizat: 20 Nov. 2020, 15:52 Liga 2
Cazuri de COVID-19 la Farul înaintea meciului cu CSM Reșița. Ce se întâmplă cu partida din etapa a 13-a din Liga 2

Farul a efectuat o testare pentru noul coronavirus înaintea meciului cu CSM Reșița, de pe teren propriu, din etapa a 13-a a Ligii a 2-a, și au fost sesizate trei cazuri pozitive. Potrivit unui comunicat emis de echipa de la malul mării, este vorba de infectări în lotul de jucători, dar și în rândul staffului tehnic.

Farul – CSM Reșița se joacă

Cei în cauză au intrat în izolare, iar apoi Direcția de Sănătate Publică Constanța a efectuat ancheta epidemiologică. În urma acesteia, s-a constatat faptul că partida cu CSM Reșița nu este în pericol. Aceasta se poate desfășura la data și ora stabilită, sâmbătă la ora 11:00.

În urma testării periodice pentru COVID-19, 3 dintre componenții lotului și staff-ului echipei noastre au fost depistați pozitiv. Clubul nostru a luat toate măsurile necesare conform protocolului sanitar în vigoare și a informat DSP Constanța și FRF despre situație

 După efectuarea anchetei epidemiologice, DSP Constanța a acordat avizul pentru disputarea partidei dintre FC Farul Constanța și CSM Reșița, din cadrul etapei a 13-a a Ligii a 2-a, conform programării inițiale, sâmbătă, de la ora 11.00

 Le dorim sănătate tuturor și vă îndemnăm să respectați toate măsurile luate de autorități pentru combatarea pandemiei!”, precizează FC Farul Constanța.

Farul nu are cele mai bune momente în campionatul Ligii 2, în ultimele două runde adunând doar un punct (1-1 cu CS Mioveni și 1-2 cu Rapid). Înaintea partidei cu CSM Reșița, Farul e pe locul 11, cu 17 puncte în 11 etape.

Ultimele etape ale anului, capitale pentru Ianis Zicu 

Zicu a căzut la un acord cu Ciprian Marica și ceilalți conducători ai Farului că în acest an constănțenii trebuie să revină în Liga 1. Din acest motiv, antrenorul și-a dat ca ultimatum următoarele meciuri până la finalul anului, pentru a vedea dacă poate să îndeplinească obiectivul. În cazul în care Farul va termina sub locul 6, atunci va lăsa postul liber.

Ianis Zicu le-a spus jucătorilor despre planul său și speră ca anunțul să îi motiveze și în ultimele confruntări din 2020, din Liga 2, să dea totul și să scoată cât mai multe puncte.

”Sper să fim foarte aproape de acest play-off pentru care luptăm. Mai sunt cinci meciuri până iarnă, patru în campionat și unul în Cupa României. Sper să reușim să rămânem pe locurile de play-off, pentru că în iarnă, sută la sută eu sunt primul care voi reacționa și dacă nu suntem aproape, nu voi sta. Pentru că mi-am asumat un obiectiv și sper ca acești jucători să ducă echipa în play-off. Sunt convins că în etapele următoare vor arăta la fel ca până la acest meci și sper să reușim să fim pe locurile de play-off.

Le-am spus în vestiar, pentru că îmi asum acest obiectiv de a intra în play-off. Dacă lucrurile nu sunt așa cum trebuie și nu ne clasăm pe un loc care duce în play-off, probabil că trebuie să vină alt antrenor, pentru că un ciclu trebuie să se termine. Eu am venit acum un an și jumătate și nu pot să stau la infinit. Cred că îmi fac munca cu pasiune, cu inimă, cu dorință, dar nu pot să rămân de plăcere la Constanța să antrenez, ca să fiu antrenor. Vreau să fac performanță și acest lucru vreau să-l fac oriunde mă duc”, a declarat Ianis Zicu, după meciul cu Rapid.

Farul mai are patru meciuri în Liga 2, în acest an: CSM Reșița (acasă), Ripensia (deplasare), ”U” Cluj (deplasare) și FK Csikszereda (acasă). În acest interval, ”marinarii” vor juca și în Cupa României, cu Academica Clinceni (acasă).

Foto: George Fluster/ Mediafax Foto și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

 

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 20 Nov. 2020, 15:39 Actualizat: 20 Nov. 2020, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă