Meciul Unirea Slobozia – Farul Constanța, amânat din cauza cazurilor de COVID-19 descoperite la ”marinari”, a fost reprogramat

Marius ANGHEL 30 Sep. 2020, 17:12 Liga 2
Meciul Unirea Slobozia - Farul Constanța, amânat din cauza cazurilor de COVID-19 descoperite la ”marinari”, a fost reprogramat

Meciul Unirea Slobozia – Farul Constanța, din etapa a 5-a a Ligii 2, nu s-a desfășurat la data la care a fost programat inițial, din cauza cazurilor de COVID-19 de la echipa de la malul mării. Între timp, Federația Română de Fotbal a stabilit noua dată la care va avea loc jocul rămas restant.

În dimineața zilei în care Farul ar fi trebuit să joace la Slobozia, sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 11:00, echipa constănțeană a anunțat că nu va face deplasarea și partida nu va avea loc, fiindcă are trei fotbaliști infectați cu COVID-19, iar Direcția de Sănătate Publică Constanța nu a încheiat ancheta epidemiologică și nu i-a dat avizul să joace cu ceilalți sportivi ieșiți negativ la ultima testare.

Unirea Slobozia – Farul Constanța, reprogramat pentru 14 octombrie

FRF a amânat desfășurarea meciului de la Slobozia, iar între timp a stabilit și data la care l-a reprogramat. Jocul dintre Unirea Slobozia și Farul a fost mutat pentru ziua de 14 octombrie, într-o miercuri, de la ora 15:00.

O singură dată poate fi reprogramat un meci rămas restant, conform protocolului medical. Nedisputarea acestuia atrage o înfrângere la ”masa verde” pentru echipa din cauza căreia nu se va putea desfășura jocul reprogramat, putând fi vorba inclusiv de Unirea Slobozia, formație care nu a avut nicio vină pentru nedisputarea partidei la data inițială.

Farul, în silenzio stampa după anunțul că are cazuri de COVID-19

Între timp, Farul, un club destul de activ pe rețele sociale sau site-ul oficial, n-a mai venit cu nicio informație de la anunțul de sâmbătă dimineață, dacă ancheta DSP a fost finalizată, care este situația jucătorilor, dacă restul fotbaliștilor din lot au revenit la antrenamente sau dacă va putea juca în etapa a 6-a, când, sâmbătă, de la ora 11:00, ar trebui să primească vizita celor de la Metaloglobus.

Liniștea de la Constanța ridică semne de întrebare, chiar posibilitatea ca mai mulți jucători să se fi infectat cu noul coronavirus și să nu poată juca nici următorul meci din campionat.

După desfășurarea celorlalte meciuri ale etapei a 5-a, Farul a căzut pe locul 8, cu 7 puncte, iar Unirea Slobozia este pe 16 din 21, cu 4 puncte. În runda a 6-a, Farul și Unirea Slobozia ar trebui să joace sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Metaloglobus, respectiv în deplasare la CSM Reșița.

Al doilea meci amânat în acest sezon de Liga 2 din cauza COVID-19

Meciul dintre Unirea Slobozia și Farul Constanța este al doilea amânat în acest sezon din cauza infectărilor cu COVID-19. Primul a fost U Craiova 1948 SA – Ripensia Timișoara, care s-a și desfășurat între timp.

O altă partidă nedisputată este și Metaloglobus – Pandurii Târgu Jiu, însă FRF încă nu a decis dacă o va reprograma sau nu, după ce gorjenii n-au făcut la momentul respectiv deplasarea. FRF a transmis că echipa din Târgu Jiu nu a trimis rezultatele testelor COVID-19, iar cazul este amânat de la săptămână la săptămână de Comisia de Disciplină și Etică.

Foto: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-farul-constanta-nu-se-joaca-marinarii-au-cazuri-de-covid-19-in-lot-19149647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-netelevizata-pentru-prima-data-de-cand-a-revenit-in-liga-2-a-fost-preferata-recea-programul-etapei-a-6-a-19150159

Marius ANGHEL 30 Sep. 2020, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă