Politehnica Iași s-a despărțit de Marian Târșa. Mijlocașul nu excludere o nouă revenire la clubul din Copou, dându-l ca exemplu pe Nicolo Napoli în relația cu ”FC U” Craiova

Narcis POHOAȚĂ 10 Feb. 2022, 20:01 Liga 2
Politehnica Iași s-a despărțit de Marian Târșa. Mijlocașul nu excludere o nouă revenire la clubul din Copou, dându-l ca exemplu pe Nicolo Napoli în relația cu ”FC U” Craiova

Mijlocașul Marian Târșa și-a reziliat, joi seară, contractul cu Politehnica Iași. Anunțat încă din luna decembrie că nu mai face parte din planurile antrenorului Costel Enache pentru partea a doua a campionatului, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a ajuns în cele din urmă la un acord cu conducerea clubului și s-a despărțit amiabil de gruparea din Copou.

”Îmi pare rău că nu mi-am atins obiectivele la Iași, și cele personale, dar și cele cu echipa. Îmi doream să joc mai mult și să ajut echipa să promoveze în Liga 1. Am încredere în băieți în continuare, în staff, în conducere. Nu am nimic cu nimeni, ne-am despărțit pe cale amiabilă, oamenii au fost corecți față de mine, m-au plătit”, a declarat Marian Târșa pentru Liga2.ro.

  • 7 meciuri a prins Marian Târșa la Poli Iași în acest sezon de Liga 2, în doar două dintre ele începând ca titular, dar în care a și fost schimbat. A totalizat 211 minute pe teren.

”Nicolo Napoli s-a întors de opt ori la Craiova, poate revin și eu la Poli”

Târșa nu regretă alegerea făcută în vară, când a revenit la Politehnica Iași, echipa de la care a plecat la FC Botoșani în urmă cu cinci ani. Și nu ar spune nu unei întoarceri în Copou în viitor, poate chiar în Liga 1.

”Nu îmi pare rău că am ales să vin în vară la Iași, dar asta e viața. Pe viitor, nu se știe niciodată. Nu știi ce-ți rezervă viața. Nicolo Napoli s-a întors de opt ori la Craiova, poate voi reveni și eu la Politehnica Iași. Sper în Liga 1”, a completat Târșa.

Și-ar dori să continue la o echipă din Liga 2

Târșa speră să continue la Liga a 2-a și spune că va accepta o ofertă de la o formație din al treilea eșalon doar în ultimă instanță, pentru a juca: ”Sper să îmi găsesc o echipă la Liga a 2-a și să mă relansez. Îmi doresc să îmi găsesc o echipă unde să joc. Dacă nu găsesc o echipă din Liga a 2-a, probabil o să merg la Liga a 3-a. Deocamdată sunt discuții. Dar dacă e să merg la Liga a 3-a aș pune mai mult accentual pe condiții, nu neapărat pe bani.”

Nouă plecări, patru sosiri

Marian Târșa este al nouălea jucător de care Poli Iași se desparte în această iarnă, după Laurențiu Popescu (întors la U Craiova și împrumutat la FC Brașov), Brayan Torres (revenit la FC Botoșani), Andrei Istrate (revenit la FCSB și direcționat la Unirea Constanța), Ovidiu Mihalache, Marian Stoenac, Alexandru Zaharia, Jean Deretti (contracte reziliate) și Răzvan Onea (transferat la Rapid).

În schimb, ieșenii au transferat patru jucători: fundașul dreapta ivorian Christ Kouadio (21 de ani), mijlocașul ofensiv luxemburghez Belmin Muratovic (23 de ani), atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk (22 de ani) și fundașul dreapta Adrian Ionuț Ilie (20 de ani, împrumut de la CFR Cluj).

Primul amical în Copou

Vineri, Politehnica Iași va disputa al cincilea meci amical al iernii, de la ora 14:00, în compania formației de Liga a 3-a Foresta Suceava.

Cum vremea la Iași a fost foarte frumoasă în ultimele zile, moldovenii au decis să mute meciul de pe sintetic pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Astfel, după patru partide disputate pe sintetic, elevii lui Costel Enache vor juca vinery primul meci pe iarbă în această iarnă.

Duminică, Poli va pleca într-un minicantonament la Buftea, unde va disputa alte trei meciuri amicale, cu naționala Under 19 a României, FC Buzău și Petrolul Ploiești.

În această iarnă, Poli Iași a jucat patru amicale și a obținut tot atâtea victorii: 8-0 cu Poli Iași Under 19, 5-0 cu CSM Pașcani, 4-1 cu Știința Miroslava și 2-0 cu Bucovina Rădăuți.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-managerul-politehnicii-iasi-optimist-ca-echipa-va-primi-bugetul-solicitat-de-la-municipalitate-florin-briaur-fara-aceasta-suma-nu-putem-promova-ce-spune-despre-raportu-19219009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-transfer-pentru-poli-iasi-adrian-ionut-ilie-a-fost-imprumutat-de-la-cfr-cluj-19218974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-tarsa-regreta-despartirea-de-poli-iasi-am-venit-cu-inima-deschisa-pentru-ca-iubesc-echipa-si-orasul-mijlocasul-a-refuzat-o-pe-dante-botosani-exclusiv-19215391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-tarsa-regreta-despartirea-de-poli-iasi-am-venit-cu-inima-deschisa-pentru-ca-iubesc-echipa-si-orasul-mijlocasul-a-refuzat-o-pe-dante-botosani-exclusiv-19215391

Narcis POHOAȚĂ 10 Feb. 2022, 20:01 Liga 2
Pe aceeași temă