OFICIAL | Ucraineanul Mykhailo Plokhotnyuk a trecut testele medicale și a semnat cu Poli Iași. Durata contractului primei achiziții din acest an a clubului din Copou

Narcis POHOAȚĂ 27 Jan. 2022, 20:48 Liga 2
OFICIAL | Ucraineanul Mykhailo Plokhotnyuk a trecut testele medicale și a semnat cu Poli Iași. Durata contractului primei achiziții din acest an a clubului din Copou

Politehnica Iași a oficializat, joi, primul transfer al iernii. Sosit marți seară în Copou, după cum Liga2.ro a anunțat, atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk a trecut cu bine testele medicale și a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu gruparea ieșeană.

Mykhailo Plokhotnyuk a semnat cu Poli Iași

Plokhotnyuk va împlini 23 de ani pe 12 martie și a ajuns la Poli Iași de la echipa de prima ligă ucraineană FK Inhulets’ Petrove (locul 14 din 16), la care evoluează din 2020. Atacantul ucrainean a făcut junioratul la Dinamo Kiev și Cernomoreț Odessa și are selecții la Naționalele Under 17 și Under 18 ale Ucrainei, între anii 2014 și 2016.

Noul vârf al Iașiului a bifat ultimul meci oficial pe 5 decembrie, împotriva echipei Zorya Lugansk, când a intrat pe teren în minutul 77, iar ultimul gol marcat în prima ligă ucraineană a fost reușit pe 21 noiembrie, în partida din deplasare cu FC Minai, scor 2-2. Intrat pe teren în minutul 66, Plokhotnyuk a adus un punct echipei sale, marcând golul egalizator în minutul 88.

Kouadio și Muratovic semnează vineri

Poli Iași îi va legitima, vineri, pe ceilalți doi jucători veniți în Copou în această săptămână. Fundașul lateral ivorian Christ Kouadio (21 de ani) și mijlocașul ofensiv luxemburghez Belmin Muratovic (23 de ani) au efectuat și ei vizita medicală și dacă nu vor apărea surprize vor semna și ei contractele cu clubul, în cursul zilei de vineri.

Muratovic a venit de la formația Progres Niederkorn, din prima ligă a Luxemburgului, iar în cariera sa, la juniori, a fost și la Metz, în Franța.

Kouadio a făcut junioratul în Italia, la Torino și Cagliari, iar în ultima perioadă a evoluat în liga secundă finlandeză, la echipa Kokkolan.

Ieșenii mai așteaptă un mijlocaș de bandă

Președintele Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Șfaițer, a declarat că gruparea ieșeană va mai transfera în această iarnă un mijlocaș de bandă, tot străin, iar cu venirea acestuia campania de achiziții se va încheia.

”Sperăm să completăm lotul. Deja au venit trei jucători, sperăm să se integreze cât mai repede. O să cam de oprim, însă mai căutăm un jucător de bandă. Nu vrem să greșim cu el, nu ne grăbim, pentru că avem nevoie în compartimentul ofensiv de mai multă forță. Știți foarte bine că Iașiul a jucat în toamnă cu jucător sub 21 acolo și ne trebuie un jucător exploziv, un jucător de bandă. Sperăm să-l nimerim, pentru că avem foarte mulți pe listă, avem și jucători care ne-au refuzat. Dar nu ne grăbim. Și cam vom încheia campania de achiziții, urmând ca în vară sperăm să ridicăm nivelul din punct de vedere fotbalistic, al calității jocului și să putem completa lotul cu ce mai avem nevoie”, a declarat Cornel Șfaițer.

Narcis POHOAȚĂ 27 Jan. 2022, 20:48 Liga 2
Pe aceeași temă