Marian Târșa regretă despărțirea de Poli Iași: ”Am venit cu inima deschisă, pentru că iubesc echipa și orașul.” Mijlocașul a refuzat-o pe Dante Botoșani | EXCLUSIV

Narcis POHOAȚĂ 04 Jan. 2022, 18:16 Liga 2

Revenit în vară la Poli Iași, de la FC Botoșani, formație la care plecase chiar din Copou, în urmă cu 5 ani, mijlocașul Marian Târșa (23 de ani) nu a avut parte de un sezon așa cum și-a dorit. Deși era văzut ca titular în linia mediană la începutul campionatului, fotbalistul născut la Vaslui a avut ghinionul de a se accidenta cu o săptămână înainte de startul sezonului, a pierdut primul ”11”, iar revenirea nu a fost pe placul antrenorului Costel Enache.

Astfel, la final de an, jucătorul în vârstă de 23 de ani a fost anunțat de către oficialii lui Poli Iași că stafful tehnic nu se mai bazează pe serviciile sale și că este liber să-și caute altă echipă.

Marian Târșa: ”Am venit cu inima deschisă la Poli Iași”

Marian Târșa este încă sub contract cu Politehnica, dar a primit acceptul clubului pentru a-și căuta altă formație pentru care să joace. Mijlocașul spune că nu regretă alegerea făcută în vară, când a mers cu inima deschisă în Copou pentru a pune umărul la revenirea echipei în elită.

”Îmi pare rău că trebuie să plec de la Poli, dar dacă nu mai sunt dorit aici, nu am încotro, sunt nevoit să plec. Încă nu am reziliat nimic, îmi caut echipă, nu știu încă ce voi face. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, mi-aș fi dorit din tot sufletul să joc mai mult și să-mi ajut echipa. În vară nu venea nimeni la Iași, dar eu am renunțat chiar și la niște bani la FC Botoșani și am acceptat să vin la Poli. Eu mi-am dorit să las o impresie bună. În vară am avut ofertă și de la FC Argeș, dar am zis că vin la Iași, acasă, să facem o echipă bună și să revenim în Liga 1. Și nu regret alegerea făcută, pentru că iubesc această echipă, iubesc orașul și am venit cu inima deschisă să pun umărul la promovare. Din păcate, evoluțiile mele nu au fost constante, dar am avut și ghinionul să mă acvcidentez la început și asta a contat foarte mult”, a declarat, pentru Liga2.ro, Marian Târșa.

Târșa nu vrea să se despartă cu scandal de Poli Iași: ”Să mă înțeleagă și ei pe mine, să aibă răbdare cu mine, până îmi găsesc ceva”

Acesta spune că nu vrea să se despartă cu scandal de Poli Iași și exclude un transfer la o echipă de Liga 3.

”Momentan îmi caut echipă. Am contacte cu două formații din Liga a 2-a, una care trage chiar la play-off, dar încă nu e nimic concret. La Liga a 3-a este exclus să merg. Știu ce pot, am jucat și în Liga 1 și am venit la Iași să pun umărul la promovare. Nu pot să merg la Liga a 3-a. Intenția mea este să joc, nu să stau și să-mi iau salariul, cum se mai practică. Am renunțat și în vară la bani, la Botoșani, tocmai pentru că am vrut să vin să joc la Iași. Nu vreau să plec cu scandal de la Iași, vreau să ne despărțim frumos. Dar vreau să mă înțeleagă și ei pe mine, să aibă răbdare cu mine, până îmi găsesc ceva”, a completat Marian Târșa, care este convins că Poli Iași nu este echipă de locul 12: ”Iașiul nu merită să joace în Liga a 2-a, ci trebuie să fie în Liga 1. Mai cu seamă nu merită să fie pe acest loc în clasament (n.r. – 12). Eu zic că avem un lot bun, cu jucători buni, dar probabil încă nu s-a închegat echipa, am arătat inconstanță.”

  • 7 meciuri a prins Marian Târșa la Poli Iași în acest sezon de Liga 2, în doar două dintre ele începând ca titular, dar în care a și fost schimbat. A totalizat 211 minute pe teren.

A refuzat-o pe Dante Botoșani, liderul Seriei 1 din Liga 3

Nemaifiind dorit de antrenorul Costel Enache, Marian Târșa ar fi putut ajunge în acestă iarnă la Dante Botoșani, liderul Seriei 1 din Liga a 3-a, unde a fost dorit chiar de noul tehnician Cristian Popovici. Târșa a refuzat însă propunerea celor de la Dante, spunându-le că vrea să continue la joace la Liga a 2-a.

La Dante ar putea ajunge însă atacantul Alexandru Zaharia, un alt jucător care nu mai intră în vederile lui Costel Enache. Pe lângă Dante, Zaharia mai are și varianta Știința Miroslava, o altă formație tentată să-l împrumute pe atacantul de 21 de ani.

  • Laurențiu Popescu, Brayhan Torres, Andrei Istrate, Ovidiu Mihalache și Jean Deretti s-au despărțit de Poli Iași în această iarnă.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto și Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-buzau-pare-sa-fi-castigat-batalia-cu-poli-iasi-pentru-petrolistul-alexandru-saim-tudor-ce-alte-tinte-are-costel-enache-19215303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-a-tras-concluziile-dupa-prima-parte-a-sezonului-florin-plamada-locul-12-este-dezamagitor-dar-nu-asta-e-adevarata-fata-a-lui-poli-fundasul-este-convins-19215213

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-stabilit-unde-va-efectua-cantonamentul-de-iarna-terenul-din-copou-protejat-cu-o-folie-si-incalzit-cu-ajutorul-instalatiei-de-degivrare-19215097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-trage-cu-ochiul-la-echipele-din-liga-1-ce-jucatori-ar-putea-aduce-de-la-dinamo-si-islandezul-dorit-de-costel-enache-19214985

 

Narcis POHOAȚĂ 04 Jan. 2022, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă