Încă un transfer la Poli Iași! Christ Kouadio, un ivorian care a trecut pe la Cagliari și Torino, a semnat cu echipa lui Costel Enache

Narcis POHOAȚĂ 28 Jan. 2022, 13:24 Liga 2
Încă un transfer la Poli Iași! Christ Kouadio, un ivorian care a trecut pe la Cagliari și Torino, a semnat cu echipa lui Costel Enache

Campania de achiziții a Politehnicii Iași începe să prindă contur. După ce joi atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk a semnat cu echipa din Copou, vineri dimineață a devenit oficial fotbalistul Iașiului și ivorianul Christ Kouadio (21 de ani). Acesta a semnat cu Politehnica un angajament pe doi ani și jumătate.

Christ Kouadio a semnat cu Poli Iași

Născut la data de 23 decembrie 2000, în Coasta de Fildeș, Kouadio măsoară 1,70 m și poate evolua în ambele flancuri ale defensivei.

Noul fundaș lateral al Politehnicii a făcut junioratul în Italia, la ASD Lanusei Calcio, Cagliari și FC Torino, apoi a ajuns la US Savoia (Italia, Serie D) și Kokkolan PV (Finlanda).

La Cagliari a prins de două ori lotul echipei mari în meciuri oficiale, fără a fi utilizat, cu Verona (0-1, în aprilie 2018) și Internazionale Milano (0-4, tot în aprilie 2018). Pentru Kokkolan PV a activat în partea a doua a anului trecut, 2021, în liga secundă a Finlandei, în 17 meciuri, toate ca titular, o singură dată fiind înlocuit.

Conducătorii clubului așteaptă ok-ul de la medici și pentru Belmin Muratovic

După Plokhotnyuk și Kouadio, Poli Iași va oficializa, cel mai probabil vineri seară, și transferul mijlocașului ofensiv luxemburghez Belmin Muratovic.

În vârstă de 23 de ani, Muratovic mai are de efectuat câteva teste medicale, iar dacă va primi ok-ul medicilor va semna cu clubul în cursul serii.

Belmin Muratovic a ajuns în Copou de la echipa Progres Niederkorn, din prima ligă luxemburgheză, iar în cariera sa, la juniori, a fost și la Metz, în Franța.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ucraineanul-mykhailo-plokhotnyuk-a-trecut-testele-medicale-si-a-semnat-cu-poli-iasi-durata-contractului-primei-achizitii-din-acest-an-a-clubului-din-copou-19217724

 

Narcis POHOAȚĂ 28 Jan. 2022, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă