Marian Târșa și Florin Plămadă se bucură de revenirea la Poli Iași. ”Nu am stat prea mult pe gânduri”. Fundașul tocmai își activase clauza de prelungire la Botoșani

Narcis POHOAȚĂ 30 Jun. 2021, 10:31 Liga 2
Marian Târșa și Florin Plămadă se bucură de revenirea la Poli Iași. ”Nu am stat prea mult pe gânduri”. Fundașul tocmai își activase clauza de prelungire la Botoșani

Mijlocașul central Marian Târșa (23 de ani, foto, în dreapta) și stoperul Florin Plămadă (29 de ani, foto, în stânga) sunt primele transferuri perfectate de Poli Iași de la numirea lui Costel Enache în funcția de antrenor. Cei doi jucători au mai evoluat în Copou în urmă cu mai mulți ani și spun că se bucură să revină la Poli, sub comanda lui Enache.

Marian Târșa: ”Nu am stat mult pe gânduri după ce mi-au propus să vin la Iași”

Marian Târșa a declarat că nu a stat prea mult pe gânduri când a primit propunerea de a reveni la Iași, echipă de la care a plecat la Botoșani în urmă cu 4 ani.

”Am fost bucuros că oficialii de la Iași s-au gândit la mine și că au văzut o soluție în mine. Nu am stat mult pe gânduri după ce mi-au propus să vin la Iași, a fost doar o chestiune de timp. Chiar eram hotărât. Din păcate, acum 3-4 ani nu aș fi vrut să plec de la Poli, dar nu puteam să stau pe o bursă, să joc fotbal la Liga I pe câțiva lei. Mă bucur că am revenit la Poli Iași, sunt fericit și îmi doresc să ajut echipa și să mă ajut și pe mine pe plan personal”, a declarat, pentru Liga2.ro, mijlocașul central care a semnat pe doi ani cu Poli Iași.

Acesta a făcut apel la suporteri să aibă răbdare cu echipa, pentru că urmează o perioadă de reconstrucție și se bucură să lucreze din nou cu Costel Enache, pe care l-a avut antrenor la Botoșani.

”Situația e destul de complicată momentan, dar lumea trebuie să aibă răbdare, pentru că e o reconstrucție totală, de la zero. Mai așteptăm jucători să ne ajute să formăm un nucleu, sperăm să fie bine. Am mai lucrat cu domnul Costel Enache la Botoșani, dânsul m-a adus acolo. Știu ce fel de antrenor e, știu ce staff are și nu am ezitat să vin”, a completat Marian Târșa.

În sezonul recent încheiat, Târșa a evoluat doar 35 de minute în trei meciuri pentru FC Botoșani. În cariera sa a mai jucat pentru Poli Iași și Academica Clinceni.

Florin Plămadă tocmai își activase clauza de prelungire a contractului la FC Botoșani

La rândul său, fundașul central Florin Plămadă a acceptat să revină la Iași la scurt timp după ce își prelungise contractul cu FC Botoșani.

”Am răspuns imediat la solicitarea lor de a reveni la Iași, mi-am dorit și eu să vin să joc la Poli. Aș fi putut să continui la Botoșani, pentru că îmi activasem clauza, dar am zis să revin și să pun și eu umărul la acest proiect, la reconstrucția echipei. Va fi greu, dar cu multă muncă, cu ambiție și cu atitudine putem reuși. Dacă fiecare își va face treaba bine, împreună putem face ca lucrurile să meargă bine”, a declarat Florin Plămadă.

În sezonul trecut, Florin Plămadă a evoluat în 108 minute în 5 meciuri pentru FC Botoșani cariera sa. În cariera sa a mai evoluat pentru Petrolul Ploiești, Rapid CFR Suceava, CS Otopeni, CSMS Iași și Metaloglobus.

Andrei Cristea și-a reziliat contractul cu Poli Iași

Altfel, astăzi, Poli Iași a anunțat despărțirea de Andrei Cristea. Acesta și-ar fi dorit să continue la echipa din Copou, însă nu ca jucător în Liga 2. Antrenorul Costel Enache a explicat de ce nu l-a inclus în stafful său tehnic pe atacant.

”Am respectat dorința lui Andrei de a mai juca fotbal în prima ligă. El rămâne un reper în istoria recentă a fotbalului ieșean și va avea, oricând, ușa deschisă la clubul din Copou. Îi dorim mult succes în noul sezon!”, a transmis Florin Briaur, managerul general al CSM Politehnica Iași.

Andrei Cristea a evoluat de peste 200 de ori în tricoul Politehnicii. Pentru echipa din Copou a marcat 66 de goluri în meciurile oficiale. Atacantul originar din Bacău are peste 400 de jocuri în prima ligă din România.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-si-au-perfectat-primele-meciuri-amicale-cu-cine-va-juca-poli-iasi-in-urmatoarea-perioada-si-ce-jucatori-noi-ar-putea-semna-19190732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-explica-de-ce-andrei-cristea-nu-face-parte-din-staff-ul-sau-nu-cred-ca-putem-fi-doi-principali-19190726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-transferuri-la-poli-iasi-doi-jucatori-revin-in-copou-dupa-mai-multi-ani-un-mijlocas-campion-al-ligii-2-cu-fc-u-craiova-si-un-atacant-de-la-fcsb-aproape-sa-semneze-si-ei-19190529

Narcis POHOAȚĂ 30 Jun. 2021, 10:31 Liga 2
Pe aceeași temă