Poli Timișoara, victorie concludentă cu Aurul Brad. Bogdan Andone nu se îmbată cu apă rece: ”Suntem încă departe de ceea ce-mi doresc”

Anda DELIU 30 Jul. 2022, 17:16 Liga 2

Poli Timișoara a terminat seria amicalelor din această vară cu un succes la scorul de 7-0 cu Aurul Brad, formația din Liga 3 care s-a văzut că nu este încă pregătită, dar care oricum este una de nivel inferior.

În continuare, și la acest meci, au mai fost jucători testati de divizionara secundă, iar Bogdan Andone a spus că detestă acest lucru și vrea ca luni să fie foarte clară componența lotului. De asemenea, antrenorul a punctat că, pentru nivelul ligii secunde, elevii săi mai au mult de lucru.

Meleke și Bryneus, testați pentru a completa atacul Politehnicii

Pentru că se caută încă un atacant, la acest meci a mai fost testat ivorianul Aymar Kevin Meleke, venit deja de câteva săptămâni la club, dar și suedezul Oliver Bryneus, cel care a dat probe și la Dumbrăvița, club cu care nu s-a înțeles însă la condițiile financiare.

Timișorenii au dominat jocul de pe Știința cu formația hunedoreană. După ce Silviu Pană a avut un șut care s-a dus la încrucișarea barelor, în minutul 39, Daniel Benzar a marcat, după ce a primit o pasă de la Bîrnoi.

Aurul Brad a căzut fizic pe final

După 1-0 la pauză, timișorenii au marcat mai multe goluri în repriza a doua. Mai întâi în minutul 52, Bîrnoi a trimis direct în poartă, din lovitură liberă. În minutul 63, și tânărul Luchian Gologan a marcat cu un șut din întoarcere, pentru 3-0.

Pe final, formația din Brad, care va începe al doilea sezon de Liga 3, nu prea a mai putut să se apere și astfel, scorul a căpătat proporții. În minutul 77 a înscris Alin Ignea, iar după trei minute a marcat și Oliver Bryneus. Ionuț Bătănași a marcat pentru 6-0 în minutul 83, iar în minutul 89 a înscris și Aymar Meleke.

Poli Timișoara: Murariu (Isvoranu 60) – D. Radu (C. Jurj 66), Germinio (M. Andone 66), Tsvetkov (Ignea 66), Taub (Oanea 66), Plantak (Zaluschi 66), Sil. Pană (Bătănaşi 66), Bakoş (Gologan 46), Bîrnoi (Meleke 66), Mudrazija (Milea 46), D. Benzar (Bryneus 54)
Antrenor: Bogdan Andone

Aurul Brad: Raț – Leucian, Șoit, Lup, Talpaș, Pașca, Leaha, Bostan, Dărăban, Tecsi, I. Filipaș
Au mai intrat: R. Filipaș, Achim, Dumitraș, Aprotosoaie și Stănilă.
Antrenor: Ioan Petcu

Relațiile de joc sunt mai cristalizate între români

Bogdan Andone a precizat despre joc că s-a marcat mai mult în repriza a doua, deoarece au jucat fotbaliști care se cunoșteau între ei.

”Important a fost ritmul pe care am reușit să-l impunem. Nu neapărat scorul. E important că s-au dat goluri. E foarte important că s-a marcat, dar mai avem mult de muncă. Mai avem de muncă la relațiile de joc. Jucătorii trebuie să se cunoască mai bine între ei, să se simtă mai bine între ei. În repriza a doua lucrurile s-au legat puțin mai bine, pentru că majoritatea jucătorilor au fost români, se cunoșteau între ei, chiar dacă și adversarul a căzut puțin din punct de vedere fizic. Dar fiind mai mulți jucători care au jucat mai mult împreună, a fost puțin mai simplu ca joc. Încă mai avem neovie de timp, asta e clar”, a spus antrenorul Politehnicii.

Altfel, Andone spune că echipa nu arată așa cum și-ar dori. ”Suntem încă departe. Nu suntem la ceea ce-mi doresc, ceea ce ne dorim cu toții. Mai avem de lucrat mult la relațiile de joc, la agresivitate, sunt momente în joc în care alternăm momente foarte bune cu momente mai puțin bune și nesincronizări între noi. Dar, pe zi ce trece ne îmbunătățim aceste aspect și, ușor-ușor, o să ajungem la ceea ce ne dorim să jucăm”, a mai spus antrenorul.

Bogdan Andone tot caută un atacant

Bogdan Andone a spus că se va gândi dacă o să-i păstreze pe Meleke sau Bryneus sau ambii, în condițiile în care echipa nu are vârf de careu autentic.

”O să mă gândesc astăzi-mâine, să luăm o decizie, pentru că intrăm în ultima săptămână și nu-mi place să am jucători în teste. Urăsc lucrul acesta. Din păcate, am ajuns până în ultima săptămână a presezonului. De luni vreau să am lotul care va fi pentru sezonul viitor, 100 la sută, fără jucători în teste sau probe. Cautăm atacant de cinci ani, de când am fost data trecută. Nu știu dacă s-a găsit în această perioadă. Sper că, în cazul în care nu găsim ceea ce ne dorim, să reușim să ne adaptăm cumva cu jucătorii pe care îi avem în cadrul lotului, în cadrul grupului. Iar dacă nu vom găsi clasicul atacant, nouar, pe care ni-l dorim, să încercăm să reprofilăm din jucătorii pe care îi avem. Sau, jucătorii cu profil ofensiv, să suplinească lipsa acestui nouar cel puțin până în perioada de iarnă. Nu vreau să iau jucători în mijlocul campionatului, pentru că nu știu nivelul lor de pregătire, cum se adaptează, mai ales, dacă e vorba de jucători extracomunitari, unde am avut mai mult soluții, durează foarte mult cu actele”, a mai punctat Andone.

Clubul timișorean, în continuare fără președinte

La Poli urmează să fie numit un nou președinte, pe lângă un altul pentru Consiliului de administrație. Andone spune că întrebarea despre cine conduce clubul îl depășește.

”E o întrebare care mă depășește. Țin legătra cu domnul Drăgan. Când e nevoie să vorbesc cu dânsul. Nu-mi place să-l deranjez, că și el are probleme. Mai vorbesc pe partea financiară cu Sașa sau Cristi (doi dintre cei trei suporteri-sponsori), care sunt din partea Druckeria și ei s-au ocupat în ultimii ani de partea financiară, când a fost vorba de transferuri. Încerc să evit, pentru că am foarte multe lucruri de făcut cu echipa, cu jucătorii, și încerc să mă focusez cât mai mult pe ceea ce avem de făcut ca echipă, pe plan sportiv”, a precizat Bogdan Andone.

Poli Timișoara va debuta sâmbăta viitoare, 6 august, de la ora 11:00, pe teren propriu, în noul sezon de Liga 2, cu Unirea Constanța.

Poli Timișoara a mai înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale disputate în această vară: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș), 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș), 1-2 cu NK Tabor Sezana (prima ligă din Slovenia), 2-1 cu NK Brinje Grosuplje (nou-promovată în liga secundă slovenă), 1-3 cu NK Fuzinar Ravne (liga secund din Slovenia), 0-0 cu NK Triglav Kranj (liga secundă din Slovenia), în cantonamentul din Slovenia, și 1-1 cu CSM Jiul Petroșani (Liga 3).

Bradul încă face pregătire fizică

Ioan Petcu, antrenorul Aurului Brad, a punctat că încă face antrenamente fizice cu echipa și asta a făcut ca jucătorii să nu arate mare lucru în acest amical.

”Suntem într-o perioadă în care suntem obligați să încărcăm bateriile. După un drum de la Brad până aici este foarte greu să faci față, mai ales unei echipe de ligă superioară. Am plecat la 7 din Brad. Dar asta, bineînțeles, că nu este scuza principală. Am reluat pregătirea de două săptămâni. Mai sunt jucători pe care trebuie să-i aducem, că nu este clarificată situația lor. Dar sperăm să mai aducem trei-patru jucători, care să ne întărească și ca valoare, și numeric”, a declarat fostul jucător al Corvinului.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-a-prezentat-lotul-pentru-noul-sezon-de-liga-2-in-zona-centrala-a-timisoarei-de-ziua-steagului-bogdan-andone-spune-ca-a-fost-ideea-sa-suporterii-conducerea-si-echipa-ar-t-19238708

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fundas-italian-si-un-mijlocas-roman-trecut-prin-curtea-cluburilor-dinamo-si-fcsb-noile-achizitii-ale-lui-bogdan-andone-la-poli-timisoara-19238543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-in-cautare-de-presedinte-costel-pantilimon-s-a-dorit-in-aceasta-functie-si-a-propus-un-proiect-19237913

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vointa-lupac-are-antrenor-lucian-dobre-fost-secund-la-poli-timisoara-a-preluat-echipa-croatilor-din-banat-19238663

Anda DELIU 30 Jul. 2022, 17:16 Liga 2
Pe aceeași temă