Poli Timișoara a evitat în prelungiri un eșec cu CSM Jiul Petroșani. Bogdan Andone spune că echipa mai are nevoie de săptămâni bune ca să se rodeze

Anda DELIU 22 Jul. 2022, 18:57 Liga 2

Poli Timișoara a remizat, vineri, la scorul de 1-1 în amicalul jucat pe arena Știința cu CSM Jiul Petroșani, după ce alb-violeții au fost conduși de formația de Liga 3.

Echipa din Liga 2 nu a impresionat deloc, deși s-a aflat în fața unui adversar reunit de două săptămâni și trezit cu noaptea în cap pentru a venit la Timișoara să joace de la ora 10.

Testarea de jucători la Poli Timișoara continuă

De marți, după revenirea din cantonamentul efectuat în Slovenia, poliștii nu au avut liber. Și CSM Jiul poate invoca însă oboseala, după ce a plecat la 5 dimineața de la Petroșani pentru meciul programat la 10 dimineața la Timișoara.

Poli a testat în continuare jucători. Ionuț Bătănași e demult sub ”observație”, iar din cantonament a fost adus Gabriele Geminio. De asemenea, în teste e și Aymar Kevin Meleke, despre care Liga2.ro a scris, dar și Sasha Agiveli, atacant de 19 ani format de Academia Hagi. Au lipsit Milea și Benzar, menajați din cauza unor accidentări.

Imprecizie la poartă

Teritorial, timișorenii au dominat jocul, dar cu un atac steril. Au fost mai multe ocazii irosite în prima repriză, prin Mudrazija, Pureca, Bîrnoi și Plantak. Prentru CSM Jiul, Mareș a avut un șut care a trecut puțin peste buturi.

În repriza a doua, Mudrazija și Meleke au avut ratări, iar petroșănenii au putut ”scoate” mai mult capul pe final de joc. După o ocazie a lui Matei, în minutul 87, Daina a deschis scorul, spre dezamăgirea timișorenilor. În prelungiri, din lovitură liberă, Bătănași (90+2) a salvat ”onoarea” gazdelor.

Poli Timișoara: Isvoranu (Murariu 57) – D. Radu (C. Jurj 46), Tsvetkov (Bakoş 64), Germinio (Moţiu 64), Taub (Oanea 57), Plantak (M. Andone 64), Bîrnoi (Meleke 57), Sil. Pană (Agiveli 57), Pureca (Ignea 46), Zaluschi (Gologan 46), Mudrazija (Bătănaşi 64)
Rezerve neutilizate: Balica – Olariu, Ţurcaş
Antrenor: Bogdan Andone

CSM Jiul Petroșani: Mureșan – Matei, Botoroagă, Moise, Cocină, Torkos, Caralicea, Mareș, R. Sandu, Goilean, Dănăilă
Au mai intrat: Tomescu, Marcu – Keszeg, R. Stoicoiu, Mazilu, Jurcuț, L. Pop, Istrate, Fage, Daina, Lovas, Turcu, Joseph
Antrenor: George Zima

Bogdan Andone: ”Am reușit un egal cu chinuială mare și cu șansă”

Bogdan Andone a fost realist după ce echipa sa nu a arătat foarte convingător nici cu CSM Jiul.

”Am reușit un egal cu chinuială mare și cu șansă. S-a văzut oboseala, poate şi încărcătura, practic de trei săptămâni nu am avut zi liberă. Băieţii nu au avut liber. Intensitatea antrenamentelor din ultimele zile, e normal, dintr-un punct de vedere, dar, sincer să fiu, mă aşteptam la mult mai mult de la ei. Am avut o primă parte bună, cu câteva situaţii bune de joc, dar din păcate la finalizare nu am avut limpezime, poate, calitatea necesară, determinarea, şi nu am marcat. Le-am şi atras atenţia, la pauză, să fie atenți pe contraatacuri, pentru că aşa se întâmplă, când ai o posesie foarte mare şi încerci să duci mingea spre poarta adversă cât mai mult, e posibil să fii descoperit pe contraatac. Din păcate, am primit gol şi oaspeţii noştri de astăzi şi-au mai creat o situație foarte mare de a marca. Deci, suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm şi red că vom avea nevoie poate şi de două-trei meciuri, poate patru, din sezonul regulat, ca să ne reglăm, să ajungem la un ritm bun şi la ceea ce ar trebui să jucăm”, a declarat antrenorul Politehnicii Timișoara despre joc.

Dificultăți la transferuri

Andone spune că a vrut să transfere mulți atacanți, dar nu s-a putut. De aceea, alcătuirea lotului se dovedește a fi dificilă.

”E greu de spus. Am tot testat. Și în Slovenia, și aici, și la antrenamente. Din păcate, nu prea am reușit să găsim ce ne dorim. Vom fi nevoiți să luăm ceva, pentru că avem mari probleme de lot. Avem foarte mulți juniori. În repriza a doua au fost Ignea și Oanea poate, pe final de joc, seniori. Majoritatea, jucători tineri. Nu putem duce un campionat cu lotul acesta. Mai ales dacă vrem să fim în obiectivul propus. Va trebuie să luăm jucători, de voie, de nevoie. Până la urmă, am fost refuzați, suntem refuzați în continuare. Refuză din diferite motive. Unii, că e prea departe Timișoara. De exemplu, un atacant, pe care l-am dorit din prima zi când am discutat. Din provincie, din zona Moldovei. Nu sunt zboruri de acolo spre Timișoara. În fine… Alții cer salarii mari. Am văzut atacanți buni, un italian, un argentinian, un atacant trecut prin China, unul pe la Astana. Cer 6-7000. Nu ne permitem să ne apropiem”, a mai spus Andone.

Antrenorul principal al echipei timișorene nu e încă decis în privința jucătorilor Bătănași, Agiveli, Meleke sau Germinio. ”Vom vedea de luni încolo. Vreau să le dau două zile libere până luni. De luni încolo vom discuta și vom vedea și ce va mai apăre astăzi, mâine. Ce opțiuni vor apărea și dacă mai reușim să mai luăm altceva. E foarte greu și dificil de găsit. Sperăm să găsim cei doi-trei jucători de care avem nevoie și să avem și noroc, pentru că, practic, e o loterie”, a mai adăugat Andone.

Poli Timișoara a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale disputate în această vară: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș), 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș),1-2 cu NK Tabor Sezana (prima ligă din Slovenia), 2-1 cu NK Brinje Grosuplje (nou-promovată în liga secundă slovenă), 1-3 cu NK Fuzinar Ravne (liga secund din Slovenia), 0-0 cu NK Triglav Kranj (liga secundă din Slovenia), în cantonamentul din Slovenia, și 1-1 cu CSM Jiul Petroșani (Liga 3).

Poli va juca un amical din nou sâmbăta viitoare (30 iulie), acasă, cu Aurul Brad.

George Zima, mulțumit de egal

Antrenorul echipei din Petroșani a fost mulțumit de cum s-a prezentat echipa. ”Era o bucurie mare pentru aceşti copii minunaţi (n.r. – faptul că a fost aproape să învingă Poli Timișoara). Suntem doar de două săptămâni împreună cu mine, am şi adus câţiva jucători noi şi să nu uităm că am pornit la 5 dimineaţa ca să reușim să ajungem la ora jocului. Sunt mândru de ce au arătat astăzi, în primul rând ca și atitudine. Bineînţeles că suferim la construcţie, la relaţii de joc. Dar ce am arătat astăzi, în faţa unei echipe puternice de Liga 2, la final de pregătire, încep campionatul în două săptămâni, mă bucur de ce au arătat şi îi felicit. Am mai avut un amical cu juniorii Under 19, dar acesta a fost primul amical puternic şi mă bucur că am făcut faţă cu brio. Eu am venit cu gânduri mari. Cu siguranţă potenţa financiară din Vale nu este ridicată, dar gândurile sunt mari, cel puţin să prindem play-off-ul şi nu ne vom abate de la drumul nostru dacă prindem locurile 1-2, dar vreau să fim modeşti, să muncim foarte mult şi să încercăm cu paşi mărunţi şi cu multă răbdare”, a declarat George Zima, instalat la CSM Jiul la jumătatea acestei luni.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-timisoara-cauta-solutii-pentru-atac-fratele-geaman-al-unui-jucator-ivorian-apreciat-din-prima-liga-in-probe-19238184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-multumit-de-programul-nimerit-de-poli-timisoara-in-noul-sezon-de-liga-2-per-ansamblu-e-un-tintar-bun-pentru-poli-si-sper-sa-profitam-de-acest-fapt-19238070

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenor-nou-la-jiul-petrosani-conducerea-a-convins-un-principal-cu-pretentii-in-liga-3-sa-preia-echipa-care-in-2021-a-fost-aproape-de-promovarea-in-liga-2-19237217

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-in-cautare-de-presedinte-costel-pantilimon-s-a-dorit-in-aceasta-functie-si-a-propus-un-proiect-19237913

Anda DELIU 22 Jul. 2022, 18:57 Liga 2
Pe aceeași temă