Poli Timișoara s-a impus în al doilea amical din Slovenia. Un jucător a părăsit cantonamentul, accidentat. Andone testează un atacant de 34 de ani!

Anda DELIU 14 Jul. 2022, 17:43 Liga 2
Poli Timișoara s-a impus în al doilea amical din Slovenia. Un jucător a părăsit cantonamentul, accidentat. Andone testează un atacant de 34 de ani!

Poli Timișoara a disputat, joi după-amiază, un al doilea amical în cantonamentul din Slovenia. Alb-violeții s-au impus cu 2-1 în fața nou-promovatei în divizia secundă slovenă NK Brinje Grosuplje.

Altfel, se pare că toți fundașii centrali ai echipei cad secerați, căci după Cosmin Huminic, i s-a întâmplat asta și lui Cristian Bocșan.

Poli Timișoara mai testează un străin, un atacant sloveno-italian de 34 de ani!

Cristian Bocșan s-a accidentat la primul amical și a revenit în țară pentru investigații medicale, de parcă Bogdan Andone e deja ”blestemat” pentru alegerile pentru postul de fundaș central, după ce i-a dat afară din lot pe Ioan Mera și Cristian Scutaru, la sugestiile suporterilor, potrivit informațiilor Liga2.ro.

Poli l-a testat la amicalul cu Grosuplje pe atacantul Patrik Bordon, sloven cu cetățenie italiană de 34 de ani ultima dată fost la NK Dekani, din liga secundă a Sloveniei.

Slovenii au deschis scorul în minutul 5, prin Mahic, cu un șut din fața careului. Daniel Benzar a egalat în minutul 43, tot cu un șut din afara careului. Golul victoriei a fost marcat de ultimul venit Marin Mudrazija, în minutul 77, după o reluare cu capul.

Poli Timișoara: Murariu (Devenish-Meares 51′) – Oanea (M. Andone 60′), Moţiu (Gologan 70′), Tsvetkov (Pureca 65′), C. Jurj (Taub 60′), Plantak (D. Radu 60′), Zaluschi (Sil. Pană 46′), Rz. Milea (Ignea 60′), Bătănaşi (D. Benzar 31′, Bakoş 80′), Bîrnoi (Olariu 65′, Ţurcaş 82′), Bordon (Mudrazija 46′). Au rămas pe bancă: Isvoranu și Balica.

Bogdan Andone, mulțumit de atitudinea echipei

Antrenorul Politehnicii s-a declarat mulțumit de cum s-a prezentat echipa sa în acest amical.

”A fost un test util, echipa a muncit, a făcut efort mare, întâlnind o echipă foarte agresivă şi mai bine pregătită în momentul de faţă, pentru că încep mai repede campionatul. A fost un test din care am rămas cu lucruri bune şi cu lucruri care rămâne în continuare de corectat. E de apreciat atitudinea şi munca jucătorilor. Şi e de apreciat faptul că în repriza a doua, mai ales după minutul 60, când majoritatea jucătorilor din teren, şapte-opt jucători au fost Under 20, dintre care şase sau şapte Under 18, din academia proprie. E important să înveţe, să ştie ce înseamnă Politehnica, să înveţe să câştige şi să aibă o mentalitate corectă”, a declarat Bogdan Andone, potrivit site-ului Politehnicii.

Duminică, Poli va juca două amicale cu alte două secund-divizionare slovene. Dimineața, de la ora 11:00, joacă cu NK Fuzinar Ravne, iar seara, de la ora 18:00, cu NK Triglav Kranj.Ambele au loc pe stadionul ”Vinko Cajnko”, din Slovenj Gradec, locaţia cantonamentului alb-violeților.

Luni, 18 iulie, e ultima zi a stagiului sloven pentru timișoreni.

  • Anterior, în țară, echipa timișorează a mai disputat trei amicale cu adversari modești, obținând rezultatele: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș) și 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș). În Slovenia, Poli a pierdut cu scorul de 1-2 amicalul cu NK Tabor Sezana (L1 Slovenia).

Înregistrarea amicalului dintre Poli Timișoara și NK Brinje Grosuplje, scor 2-1:

Foto: Politehnica Timișoara
Video: NK Brinje Grosuplje

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-mai-semnat-un-jucator-croat-un-atacant-care-nu-a-mai-jucat-de-anul-trecut-19237268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-100-fotbalisti-straini-au-jucat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-patru-au-evoluat-pentru-cate-doua-echipe-cei-mai-multi-a-utilizat-fk-miercurea-ciuc-iar-un-club-nu-a-avut-niciunul-53-di-19237190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-semnat-un-bulgar-ultima-data-fost-in-liga-1-si-un-croat-19237172

Anda DELIU 14 Jul. 2022, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă