VIDEO | Poli Timișoara, fără victorie și doar cu un gol marcat în cele două teste disputate în aceeași zi în Slovenia, ultimele înainte de revenirea acasă. Concluziile lui Bogdan Andone

Anda DELIU 18 Jul. 2022, 00:14 Liga 2

Poli Timișoara a disputat duminică, 17 iulie, două amicale în cantonamentul din Slovenia, și nu a reușit să câștige niciunul.

Dimineața, când au jucat mai mult tinerii, alb-violeții au pierdut cu scorul de 1-3 în fața celor de la NK Fuzinar Ravne, iar după-amiaza, când au jucat și fotbaliști cu mai multă experiență din lot, meciul cu NK Triglav Kranj s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

  • NK Fuzinar Ravne s-a clasat pe locul 11 din 16 în sezonul trecut al ligii secunde din Slovenia, în timp ce NK Triglav Kranj a terminat pe locul 2 în același campionat, dar a ratat promovarea la baraj.

Poli Timișoara, învinsă de NK Fuzinar

Poli a utilizat mulți juniori eligibili regulii ”under” în meciul de duminică dimineață, în care a jucat și Ignea, semn că Andone e posibil să nu-l vedă ca titular pe mijlocașul central. De asemenea, a fost testat un jucător venit din liga a cincea din Germania, Malek Amdouni, mijlocaș central sau lateral, de 21 de ani, ultima dată la Pullach.

Scorul l-a deschis Răzvan Milea, în minutul 23. Poli a dormit în apărarea și, peste cinci minute, Lejs Plicanic a egalat. În minutul 31, Faris Zubanovic a marcat cu capul pentru Fuzinar. După 2-1 la pauză, într-un meci în care s-a văzut că Devenish-Meares are numeroase carențe, Zubanovic a stabilit scorul în minutul 51, când a scăpat singur cu portarul australian.

  • Poli Timișoara în amicalul cu Fuzinar Ravne: Devenish-Meares (Balica 70) – C. Jurj, Moţiu (Pureca 31), Gologan, Oanea, M. Andone, Olariu, Rz. Milea (Bakoş 44), Ignea, Amdouni, Ţurcaş (Bătănaşi 46)

Timișorenii, remiză fără gol cu NK Triglav, într-un joc în care Zaluschi a ratat penalty

Și în al doilea meci al zilei pentru timișoreni, în care au jucat fotbaliștii mai cu experiență și mai multe șanse de a fi titularizați, s-a testat un jucător. Este vorba de un fundaș central de 24 de ani, Gabriele Germino, ultima dată în liga a patra din Italia, la Carpi.

În prima repriză, Zaluschi și Benzar au irosit ocazii bune. În minutul 52, Zaluschi a băgat mingea în plasă, dar a fost offside. Peste trei minute, Benzar a obținut penalty, iar Zalushci a trecut la punctul cu var. A executat prea previzibil, iar portarul slovneilor a respins.

Câțiva tineri au fost utilizați și în al doilea meci.

  • Poli Timișoara în amicalul cu NK Triglav Kranj: Murariu (Isvoranu 60) – D. Radu, Tsvetkov, Germinio (Pureca 70), Taub, Plantak, Zaluschi (Bătănaşi 60), Sil. Pană, D. Benzar (Bakoş 68), Mudrazija (Ţurcaş 87), Bîrnoi.

Bogdan Andone, mulțumit

Antrenorul Bogdan Andone s-a declarat mulțumit de cantonament.

”Dimineața, un meci în care au jucat în mare parte jucători tineri. Un test util, o experiență importantă pentru ei. Au nevoie de meciuri tari, internaționale, ca să capete experiență, să poată să crească. Un test în care au făcut multe lucruri bune, dar și unele greșeli. Per total, un test util. Important e că au jucat majoritatea 90 de minute și după-amiază, un meci cu o intensitate mai mare. Am întâlnit o echipă care a jucat barajul pentru promovare în sezonul trecut. O echipă înaintată în pregătire, o echipă omogenă, care joacă împreună de mai mult timp. Băieții au făcut un efort foarte mare, la o intensitate foarte mare. Ne-am creat câteva situați bune de a marca. Din păcate, nu am fost inspirați la finalizare, deși am avut și un penalty. Merită felicitați pentru atitudine și pentru jocul pierdut, a spus Andone.

  • Poli Timișoara a informat și că fundașul Cristian Bocşan va lipsi între trei şi şase săptămâni în urma accidentării suferite la genunchi în primul meci din cadrul cantonamentului sloven.

Concluzia după cele patru amicale din Slovenia: mai e de lucru

În Slovenia, Poli a întâlnit adversari din ligi diferite. În primul meci, a fost învinsă cu 1-2 de NK Tabor Sezana, formație care sezonul trecut a fost pe locul 9 din 10 în Slovenia și s-a menținut în prima ligă după un baraj. A urmat un succes cu 2-1 cu NK Brinje Grosuplje, formație nou-promovată în liga secundă slovenă.

NK Fuzinar Ravne, care i-a administrat echipei timișorene un 3-1, a terminat pe locul 11 din 16 în al doilea eșalon al Sloveniei. NK Triglav a pierdut barajul de promovare, după ce a fost pe locul 2 în aceeași competiție, în fața Sezanei.

”Per ansamblu, un cantonament util, în care am avut condiții foarte bune și fără accidentări majore. Mici contuzii, inerente după meciuri cu asemenea intensitate. Îmbucurător că băieții au răspuns pozitiv și atitudinea lor ne dă speranțe că suntem pe drumul cel bnn și vom lupta pentru obiectivul propus cu mare încredere”, a mai spus Andone.

Poli revine luni în țară. Vineri va disputa la Timișoara, pe arena Știința, un amical cu echipa din Liga 3 CSM Jiul Petroșani.

Anterior, în țară, echipa timișorează a mai disputat trei amicale cu adversari modești, obținând rezultatele: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș) și 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș).

Înregistrarea amicalului NK Fuzinar Ravne – Poli Timișoara 3-1:

Înregistrarea amicalului NK Triglav Kranj – Poli Timișoara 0-0:

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-impus-in-al-doilea-amical-din-slovenia-un-jucator-a-parasit-cantonamentul-accidentat-andone-testeaza-un-atacant-de-34-de-ani-19237448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-invinsa-la-primul-amical-din-cantonamentul-din-slovenia-19237059

Anda DELIU 18 Jul. 2022, 00:14 Liga 2
Pe aceeași temă