Poli Timișoara, înfrângere în fața unei echipe din Liga 5! Bogdan Andone: ”Va trebui să tăiem în carne vie. Niciunul de aici nu ar juca într-o echipă gândită de mine”

Anda DELIU 02 Jul. 2022, 18:26 Liga 2

Poli Timișoara a pierdut rușinos, cu scorul de 1-2, amicalul cu Steaua Roșie Variaș, formație care a terminat pe locul 2 într-o serie de Liga 5 Timiș și a intrat de o săptămână în vacanță.

Bogdan Andone, care a utilizat în acest test și jucători seniori, a fost supărat după meci și nu s-a ferit deloc de cuvinte. Noul antrenor al alb-violeților a punctat că echipa este foarte slabă, că el nu ar păstra jucătorii și că mulți fotbaliști din țară evită să vină la Timișoara.

Poli a jucat și cu seniorii contra echipei din Variaș și nu a făcut-o deloc grozav

Anterior, de la reunire, Poli a mai avut un succes cu 16-0 cu echipa nou-promovată în Liga 5, Obilici Sânmartinu Sârbesc, și un 5-3 smuls greu cu Unirea Jimbolia, echipă nou-promovată în Liga 4 din aceeași serie cu Variașul, echipă dintr-o comună cu mulți etnici sârbi.

De data aceasta, pe terenul Auto din cartierul timișorean Freidorf s-a folosit o echipă cu seniori, dar degeaba. După 0-0 la pauză, Jivan a deschis scorul pentru Steaua Roșie în minutul 60. Marco Mircea a reluat pentru Poli cu capul în bară, iar în minutul 85 Teodorescu a egalat, în condițiile în care Devenish-Meares, portarul timișorenilor, apăra la echipa din Variaș.

În minutul 90, Dan Forghici a marcat din penalty pentru echipa din Liga 5 și pentru rușinea Politehnicii Timișoara. La prima pauză de apă, Andone a ținut o mini-ședință cu jucătorii.

  • Poli Timișoara, prima repriză: Isvoranu – C. Jurj, Bocșan, Huminic, Taub, Gologan, Sil. Pană, Rz. Milea, D. Benzar, Olariu, Bîrnoi
  • Poli Timișoara, a doua repriză: Murariu – D. Radu, Moțiu, M. Mircea, Pamfile, A. Marco, Sofran, Ignea, Bakoș, Pureca, Teodorescu
    Antrenor: Bogdan Andone
  • Steaua Roșie Variaș: Borta – Erdman, Titu, Grigoraş, Ramon, Florescu, G. S. Voicu, G. Voicu, Marcu, Forghici, Sabău
    Au mai intrat: Harrison – Năstase, Rămneanţu, Voin, Broşteanu, Temu, Jivan, S. Mirciov
    Antrenor: Cosmin Belin

Bogdan Andone, total nemulțumit

Bogdan Andone se declară nemulțumit de ce a găsit la echipă. El se plânge că nu au adversari de amicale, deși toate echipele de Liga 2 și Liga 1 sunt în pregătire, și vorbește de parcă Ripensia nu e tot în Timișoara.

”E important că am făcut un antrenament, cu joc. Din păcate, nu reuşim să găsim adversari de ligi superioare. Liga 3 nu a început, Liga 2, la fel. Dumbrăvița am înțeles că mâine (n.r. – se reunește). A trebuit să ne orientăm, să găsim adversari de nivel Liga 4, Liga 5. Un test util, am făcut efort, am încercat să jucăm. Am văzut cam care sunt plusurile şi minusurile, calităţile jucătorilor, care au jucat în cele două reprize la meciul de azi şi săptămâna trecută. Pentru mine, util, pentru că știu să văd cam cine poate, ce nu poate, din punct de vedere fizic, mental, a ceea ce vrem să jucăm în viitor. Trebuie să tragem linie cu astea. Din păcate, dacă vrem să se schimbe lucrurile în bine, să putem să creăm o echipă bună, pe viitor, va trebui să tăiem în carne vie în continuare. Nu-mi place, dar va trebui să o fac. Da’, vom vedea. Probabil miercuri vom trage linie, înainte de plecarea în cantonament, şi vom vedea pe ce jucători ne vom baza în cantonamentul din Slovenia. În mare parte vor fi şi jucătorii cu care vom aborda noul sezon”, a declarat antrenorul Politehnicii.

Lui Andone nu-i convine lotul Politehnicii. ”Nivelul echipei e de Liga 3 în momentul de față”

De la Poli au fost destul de multe plecări în această vară și au sosit și transferuri făcute de Andone, Silviu Pană sau Răzvan Milea.

Cu toate acestea, antrenorul spune că sunt probleme mari și că el ar schimba tot lotul. ”Peste tot. Echipa nu marchează, absolut deloc, am observat și în sezonul trecut şi în sezoanele precedente, Poli a marcat foarte-foarte puţine goluri. Avem nevoie de jucători pe absolut toate poziţiile. Dacă aș putea să iau 11 jucători, 11 jucători aș lua. În momentul de față, absolut niciunul dintre cei aflați aici nu ar juca. Într-o echipă gândită de mine. Chiar dacă e nivel de Liga 2. Să nu uităm că cei care au fost în sezonul trecut au retrogradat echipa sportiv. Absolut toți care au fost în echipă și în jurul echipei sunt vinovați de retrogradarea Politehnicii în Liga 3. Nivelul echipei e de Liga 3 în momentul de față”, a mai spus Andone.

”Va fi un miracol să rămânem în Liga 2”

Poate și ca un semnal că trebuie să se bage mai adânc mâna în buzunar, Andone spune că echipa are șanse să retrogradeze.

”E clar că primul obiectiv e menținerea în Liga 2. Dacă vom reuși să mai luăm trei-patru-cinci jucători pe care eu mi-i doresc și vom reuși să-i luăm, vom încerca să terminăm în primele zece echipe, 100 la sută. Dar, în momentul de față, cu lotul actual, va fi un miracol să rămâne în Liga 2. La ce e în momentul de față, va fi un miracol să avem o echipă să putem să rămânem în Liga 2. Sunt discuții cu mai mulți jucători. Din păcate, majoritatea evită să vină la Timișoara, din diferite motive. Vom vedea pe cine și ce reușim să luăm”, a conchis Andone.

Clubul caută un adversar pentru un potențial amical pe care să-l joace miercuri. Joi se pleacă în cantonament în Slovenia.

Foto: Joszi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 02 Jul. 2022, 18:26 Liga 2
Pe aceeași temă