Poli Timișoara, cu o echipă formată doar din tineri jucători, a câștigat mai greu amicalul cu Unirea Jimbolia, trupă revenită din vacanța în care abia intrase. Ce l-a nemulțumit pe Bogdan Andone

Autor: Anda DELIU Publicat: 30 Jun. 2022, 01:02 Liga 2

Poli Timișoara a disputat miercuri, pe arena Știința, al doilea amical al verii, cu Unirea Jimbolia, formație abia intrată în vacanță, după ce a promovat din Liga 5 Timiș în 4.

De data asta, alb-violeții, care nu au utilizat niciun senior, s-au impus cu 5-3, după ce au fost conduși peste două treimi din joc, spre nemulțumirea lui Bogdan Andone.

Doar tinerii la lucru, la Poli Timișoara

Antrenorul Politehnicii a vrut să vadă tinerii Timișoarei la lucru. În prima repriză, nu l-au impresionat.

Jimbolia a deschis scorul în minutul 14, prin Cioată. În minutul 33, Bakoș a trimis în bară, iar din minutul 35 oaspeții au avut 2-0, după un penalty transformat de Anton. Peste doar un minut, Butar a redus diferența, tot de la punctul cu var, dar în minutul 41 Cioată a marcat din nou, pentru 3-1 la pauză.

În repriza a doua, Huminic a marcat pentru 2-3 în minutul 60, cu capul, iar în minutul 73, a egalat, tot cu capul. Abia în minutul 90 a luat Poli avantajul, după un penalty transformat de Gologan, iar în prelungiri Marco a stabilit scorul final.

Poli Timișoara, prima repriză: Cuzmanovici – Bîrlovean, N. Popovici, A. Mada, Butar, Bakoș, Pureca, Mitre, Kuhn, Teodorescu, Grancea. Au mai intrat: Paleacu, Rusan şi A. Mada.
Poli Timișoara, a doua repriză: Cuzmanovici – Amariei, Bota, Huminic, M. Mircea, Gașpar, Marco, Gologan, Boariu, Olariu, Erceanu. A mai intrat: Paleacu.
Antrenor: Bogdan Andone

Unirea Jimbolia: R. Matei – Gorgan, Dumitru, D. Cioată, Dițoiu, Bursuc, Bilich, A. Cănuci, R. Anton, Vânău, G. Sera
Au mai intrat: Marinică Waldi – L. Curea, Boldijar, D. Chistrugă, Borşan, Bubulici, Andr. Şerban, Custuriu, I. Pricop
Antrenor: Avram Rusu

Bogdan Andone, nemulțumit de prima repriză a testului cu Unirea Jimbolia

Antrenorul Andone nu a fost mulțumit de atitudinea tinerilor care au început jocul și visează să joace pentru echipa de seniori a Politehnicii.

”E important să vedem la ce nivel sunt jucătorii noştri, jucătorii din academie, jucătorii tineri, plus câţiva copilaşi care au venit să-i vedem. Pentru că am spus-o, ne vom baza sau vom încerca să ne bazăm pe viitor şi pe jucătorii tineri, crescuţi sau veniţi poate din alte academii sau şcoli de fotbal, care să fie jucătorii Politehnicii. Astăzi a fost un test pentru ei, echipa de seniori făcând un antrenament dublu, dimineaţă şi după-amiază, iar sâmbătă, la următorul meci amical vom juca în efectiv complet. Ne vom împărţi în două echipe. O parte dintre copii vor reveni la grupele lor din academie, o parte vor rămâne în continuare cu noi. Încă diferenţa de vârstă între copiii 2005-06 şi ce avem nevoie în acest an e destul de mare. Nu e bine să-i expunem nici pe ei. S-au mai antrenat cu noi, se vor mai antrena, vor rămâne tot timpul în vederile noastre. Vom merge la meciurile juniorilor când începe campionatul. Tot timpul porţile vor fi deschise să facă pasul spre echipa mare. Nemulţumit total de prima repriză, nu neapărat din cauza scorului, ci din cauza atitudinii jucătorilor, le-am şi spus-o că nu accept atitudinea pe care au avut-o ei la meci. Accept greşeala, se întâmplă, cu toţii greşim, dar nu accept atitudinea pe care au avut-o, lipsa de efort. Mă bucur că cei din repriza a doua au înţeles exact ce au de făcut. Au făcut un efort foarte-foarte mare şi mă bucur că au avut şi reuşit”, a spus Andone.

Jimbolia s-a bucurat că a putut juca cu Poli. ”Am terminat sâmbătă campionatul şi încă mai aveam puţin tonus, euforia după promovare, şi ne-am aşteptat la un meci frumos. Băieţii erau foarte încântaţi că vom juca cu Poli şi nu am avut o presiune pe scor. În tot campionatul trebuia să câştigăm şi de aceea a fost o plăcere pentru ei şi cred că s-a văzut şi în jocul nostru. E util pentru că noi avem o echipă foarte tânără şi ei îşi doresc. Azi, Mera i-a observat pe cei doi, pe Cioată şi pe Robert Anton, dar încă mai au de învăţat. De aceea îi creştem şi vrem să facem, dacă e posibil, şi un protocol cu cei de la SSU Politehnica. La noi se lucrează, facem trei antrenamente pe săptămână, antrenamentele sunt antrenamente, nu suntem o echipă experimentată, muncim foarte mult şi de abia aşteptăm Liga 4. Obiectivul e sigur să ne menţinem şi restul e bonus… Mai încercăm să aducem câţiva jucători. Ne mai trebuie un jucător cu experienţă în centru. Elanul tineresc îi face foarte mult să greşească, nu realizează încă, mai avem multe lucruri de pus la punct. Băieţii şi astăzi au fost la lucru, şi-au făcut timp, au muncit, au stat în soare, dar ca la un copil mic cu o jucărie preferată, indiferent, chiar dacă nu au fost toţi cei de Liga 2, seniorii, dar meciul contează pentru ei, pentru dezvoltarea lor”, a spus şi Avram Rusu.

  • Poli Timișoara va juca următorul amical sâmbătă dimineață, de la ora 11:30, pe arena Știința, cu Steaua Roșie Variaș, echipa de Liga 5, care a pierdut promovarea în detrimentul Jimboliei.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 30 Jun. 2022, 01:02 Liga 2
Pe aceeași temă