Poli Timișoara, învingătoare în primul amical al iernii. Octavian Benga continuă să testeze jucători și mulțumește celor care au semnat deja

Anda DELIU 21 Jan. 2023, 15:43 Liga 2
Poli Timișoara, învingătoare în primul amical al iernii. Octavian Benga continuă să testeze jucători și mulțumește celor care au semnat deja

Poli Timișoara s-a impus cu scorul de 4-0 în amicalul cu CS Timișul Șag, formație care făcuse doar un antrenament înainte de acest meci-test, după vacanță.

La timișoreni, situația e în continuare incertă, președintele e tot absent, iar antrenorul Octavian Benga mai testează jucători, în contextul în care el susține că clubul a semnat și cu finlandezul Tiihonen, neanunțat însă oficial.

Gîdea, supărat pe jocul dur al Șagului. Benga și-a certat jucătorii

După o ocazie bună a Șagului, locul 8 din Liga 4 Timiș, în debutul de meci, Poli a deschis scorul în minutul 16 pe sinteticul de la Baza Sportivă 2, prin finlandezul Onni Tiihonen. În minutul 32, Cosmin Bîrnoi a majorat diferența. Nu au lipsit momentele de tensiune, căci, pe lângă faptul că Benga și-a mai certat jucătorii, inclusiv după golurile marcate, la un moment dat, Adrian Gîdea, venit de la CFR Cluj, le-a spus arbitrilor că nu strunesc bine jocul, deoarece cei de la Șag loveau inclusiv cu pumnul.

Din minutul 40, Bîrnoi a marcat pentru 3-0, iar în a doua repriză, în care s-au schimbat formațiile, a marcat doar tânărul Țurcaș, în minutul 85.

La Șag a apărut fostul dumbrăvițean Adrian Ungureanu, alături de Cristian Daminuță, fostul jucător al Milanului, iar la Poli s-au testat doi jucători de la Viitorul Cluj, Porumb și Roșca.

Poli Timișoara: Murariu – D. Radu, Bocșan, Sekulic, Taub, Ignea, Tiihonen, Gîdea, Benzar, Stojanovic, Bîrnoi
Au mai intrat: Moldovan – Olariu, Mada, Porumb, Oanea, Roșca, Târșa, Pureca, Gologan, Șurcaș, Marincu

CS Timișul Șag: C. Toma – Periat, M. Toma, Pascu, Podină, Briciu, Daminuță, Ungureanu, Banu, Bîrză, Drăghici
Au mai intrat: Costea, Palade, Cristescu, Lazea, Acheampong, Ștefan, Voloșciuc, David, Rus

Octavian Benga vrea concentrarea totală de la jucători

Antrenorul Politehnicii a fost mulțumit de rezultat.

”Mă bucură atitudinea jucătorilor. Am arătat destul de bine, pe toată durata partidei. Pot să spun că sunt puțin surprins de evoluția jucătorilor. Asta înseamnă că am lucrat bine în această perioadă și cred că suntem pe un drum bun”, a declarat Benga.

Principalul a explicat de ce a mai certat echipa, în ciuda scorului. ”Sunt momente în care trebuie să se concentreze pe toată durata jocului și nu trebuie să existe niciun moment de relaxare. Mai ales pentru noi, ca Poli Timișoara, în ce situație ne aflăm în momentul de față, nu avem voie să facem nicio greșeală, sau, cel puțin foarte puține greșeli. Trebuie să avem un parcurs aproape de perfecțiune. Trebuie să fim foarte atenți și concentrați, să ne respectăm și adversarul și nu-mi plac mistourile și lucrurile care nu au legătură cu seriozitatea. Biciclete, floricele…”, a mai adăugat Benga.

Timișul Șag nu mai are anul acesta șanse reale să ajungă la baraj, dar anul viitor va ținti promovarea în Liga 3. ”Avem mulți jucători noi. Încercăm să ne pregătim cât mai bine, să ne cunoaștem în primul rând. Au valoare. Încercăm să ne reziliam obiectivele, să câștigăm cât mai multe meciuri. Avem condiții foarte bune la Șag, și de pregătire, și tot. Șagul își propune să câștige cât mai multe meciuri, să construim pe echipă puternică, care să poată să bată pe oricine”, a declarat antrenorul Adrian Bungău.

În teste tineri, Tiihonen nu este clar dacă a semnat sau nu

La acest meci, Benga a testat doi jucători: Bogdan Porumb, fundaș central de 22 de ani trecut pe la Sănătatea Cluj și Viitorul Pandurii, dar și Alexandru Roșca, mijlocaș central de 24 de ani, trecut pe la foarte multe echipe deja pentru vârsta lui, adică FC Ardealul, Juventus București, Dunărea Călărași, Aerostar Bacău, CSM Reșița și Unirea Ungheni.

Ambii aparțin de Viitorul Cluj. La Poli e așa o sărăcie și incertitudine că Benga a ajuns să felicite jucătorii care vin la club! ”Am avut și săptămâna trecută în probe jucători. Unii au semnat contracte cu noi. Mai sunt sunt câțiva jucători în probe și ne vom hotărî dacă vor rămâne sau nu. Vreau să menționez că toți jucătorii care au semnat cu noi au fost în probe. Nu a venit nimeni fără să nu îl cunoaștem. Și vreau să-i felicit pe acești jucători, pentru că vor să joace la Poli și vin în condițiile materiale propuse de către noi”, a declarat Benga.

Altfel, Benga a insistat, deși i s-a spus că semnarea nu a fost niciodată anunțată presei sau pe site, că Onni Tiihonen, mijlocaș finaldez de 22 de ani, este jucătorul lui Poli (reamintim, interdicția de transferuri e încă în vigoare). Nordicul a mai trecut pe la PKKU, Gnistan, Pallokerho (În Finalnda), AB Argir (Insulele Feroe) și Viitorul Dăești. ”Nu, a fost anunțat. În fine, nu sunt ofițer de presă”, a fost răspunsul lui Benga, în contextul în care Poli nu mai are ofițer de presă și nimeni nu vrea să vină să se ocupe de comunicare la club. De altfel, dacă finlandezul a semnat și acest lucru nu s-a anunțat oficial, e încă o dovadă despre debandada și dezorganizarea totală de la alb-violeți.

”Suntem o țara bogată”

Menționăm că, prezent la toate conferințele de presă în toamnă, dinaintea meciurilor, președintele Ovidiu Cuc nu a venit deloc pe la club și multă lume se întreabă dacă nu cumva va pleca, descurajat de situația jalnică în care a ajuns Poli. Întrebat de resurse, Benga a încercat, cumva, să o scalde.

”Păi, sunt eu aici. Nu, nu, nu am ajuns președinte. Suntem aici la echipă, nu s-au închis ușile și nici nu vreau să stingă lumină. Suntem aici toți care suntem și ne dăm silința și facem lucrurile profesionist cu ce avem. Nu sunt numai eu, sunt mai mulți oameni care muncesc. Poate eu am vorbit mai mult, că sunt antrenorul echipei. Nici nu vreau să fiu o portavoce și nici nu-mi doresc acest lucru. Sunt oameni în stafful meu care muncesc la fel de mult ca și mine, iar în jurul nostru sunt oameni care își dau interesul și încercăm prin mijloacele pe care le avem cu toți să îmbunătățim lucrurile cât putem. Resurse sunt tot timpul, ca și în țara noastră. Suntem o țară bogată și tot timpul se găsesc alte resurse”, a declarat ”principalul”.

Despre interdicția la transferuri, totul a rămas la nivel de ”probabil”. ”Va fi săptămâna viitoare o întâlnire, probabil. Sperăm să se decidă și să fie pozitivă”, a comentat Benga despre acest aspect.

Pantilimon, variantă și nu prea?

În presă s-a vehiculat din nou că ar putea veni Costel Pantilimon președinte. Informațiile Liga2.ro sunt însă că acest lucru nu se va întâmpla acum.

Altfel, la un club care a avut sloganul ”Fără patroni” și care a condamnat proiectul primăriei, ACS Poli, Benga a ajuns să plângă după bani publici.

”Nu știu, nu vreau să comentez, nu cunosc toate detaliile și nu vreau să vorbesc doar ca să nu tac. Sunt mai multe discuții, inclusiv cu el și cu alți oameni pentru a se găsi soluții de îndrepta situația. Lumea nu înțelege sau, în general, trebuie să înțeleagă, dar noi suntem un club care suntem finanțați din bani privați și avem și o concurență neloială cu primării care plătesc foarte bine, inclusiv la Liga 2. Ne-am dorit niște jucători, iar ceea ce noi putem oferi în lei, alții o plăteau în euro. Atunci este foarte greu de gestionat, mai ales că este greu și în perioada aceasta să găsești bani de la privați”, a mai spus antrenorul polist.

Umătorul amical pentru Poli va fi sâmbăta viitoare, cu Avântul Periam.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-a-luat-doi-jucatori-sarbi-cu-cv-uri-care-ridica-multe-semne-de-intrebare-19258321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-anuntat-doua-noi-achizitii-in-asteptarea-ridicarii-interdictiei-unul-vine-de-la-cfr-cluj-iar-altul-incearca-inca-o-data-sa-se-impuna-macar-la-liga-2-19258247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-singurul-de-la-poli-timisoara-care-incearca-sa-linisteasca-suporterii-si-sa-explice-situatia-degradanta-a-echipei-m-am-pus-si-in-locul-suporterilor-sau-oamenilor-care-o-iubes-19258215

Anda DELIU 21 Jan. 2023, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă