Petrolul a mai jucat un amical înainte de meciul oficial cu UTA. ”Lupii” și-au luat revanșa în fața Viitorului, însă a echipei U19 a clubului constănțean

Marius ANGHEL 27 Jun. 2020, 15:42 Liga 2
Petrolul a mai jucat un amical înainte de meciul oficial cu UTA. ”Lupii” și-au luat revanșa în fața Viitorului, însă a echipei U19 a clubului constănțean

Petrolul a mai desfășurat un meci amical în această perioadă de pregătire înainte de startul play-off-ului din Liga 2. Ploieștenii au ajuns, astfel, la patru întâlniri test, fiind cei care au susținut cele mai multe jocuri de verificare dintre adversarele din lupta pentru promovare. Astăzi, 27 iunie, cu o săptămână înainte de primul ei meci oficial din turneul dintre cele mai bune șase echipe din eșalonul secund, formația ploieșteană a trecut cu 4-1, la Strejnic, de o echipă a Viitorului Constanța formată din tineri jucători, mulți dintre ei care au jucat și în testul de miercurea trecută cu ”lupii”.

Petrolul și-a luat revanșa în fața Viitorului, însă în fața puștilor echipei constănțene

După ce miercuri s-a deplasat la Ovidiu pentru un test cu Viitorul, pierdut cu 1-3, Petrolul a desfășurat astăzi un nou meci amical cu echipa lui Gheorghe Hagi, însă, de această dată, a întâlnit o formație alcătuită din jucători tineri.

Trupa lui Costel Enache s-a impus cu 4-1 prin golurile marcate de David Meza Colli (15), Laurențiu Marinescu (20) și Gabriel Deac (55, 90), acesta din urmă reușind o ”dublă”. Pentru constănțeni a punctat Ionuț Cojocaru (84), după ce în minutul 43, Grameni a irosit un penalty obținut de Andronache.

Anterior acestor două jocuri, Petrolul a remizat cu Astra (0-0 pe ”Ilie Oană”) și a trecut de FC Hermannstadt (1-0 la Sibiu).

”Petroliștii au efectuat, astăzi, o ultimă repetiție în condiții de joc înaintea debutului în play-off-ul Ligii 2, parteneră de antrenament fiind o reprezentantă a Viitorului Constanța, formație alcătuită din jucătorii tineri ai dobrogenilor, cei care, de altfel, au evoluat contra „lupilor” și miercuri după-amiază, în testul de la Ovidiu.

De această dată, în jocul disputat la Strejnic, victoria le-a aparținut „galben-albaștrilor”. După 90 de minute în care Costel Enache a rulat tot efectivul avut la dispoziție, petroliștii s-au impus cu scorul de 4-1, prin golurile marcate de către Meza Colli, Marinescu și Deac (2)”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Petrolul Ploiești: R. Avram – Olaru, Manolache, Sîrghi, Bărboianu – Pierce, Laur. Marinescu, Meza Colli – Roige, M. Bratu, Arnăutu
Au mai jucat: C. Lungu, Apostolachi – Andr. Răuță, Ad. Nicolae, D. Enache, Ekollo, Nițescu, Gab. Deac, Saim Tudor, Șt. Blănaru
Antrenor: Costel Enache

Viitorul U19: Stănciulescu (Dincă 60) – Georgescu (Oroian 60), Bîrzu (Dănuleasa 46), Vlad (Buta 46), Mureșan (Al. Sima 46) – Popescu (Sîrbu 46), Crivac (Onuț 60), Grameni (Iorga 46 ) – Bodișteanu (Tănasă 46), Andronache (Vîlea 46), Mustacă (Cojocaru 60)
Antrenori: Cristian Cămui și Vasile Mănăilă

Acesta a fost ultimul amical al Petrolului înainte de deplasarea la Arad, acolo unde sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17:00, întâlnește pe stadionul Motorul liderul clasamentului Ligii 2, în prima etapă a play-off-ului de promovare în Liga 1.

Petrolul, lider la amicale jucate dintre echipele din play-off. UTA nu are niciun test disputat

Dacă Petrolul a jucat patru amicale în această perioadă după revenirea la antrenamente după ce sezonul a fost suspendat din cauza pandemiei de COVID-19, UTA Arad nu a desfășurat niciun test, ci doar partide în familie. ”Bătrâna Doamnă” a fost aproape să joace cu CFR Cluj, însă a ratat amicalul de lux în ultimul moment, fiindcă liderul Ligii 1 a fost programată în cele din urmă să joace în campionat cu FC Botoșani.

UTA nu a avut în vestul țării adversari care să îndeplinească protocolul medical impus de autorități, acesta fiind motivul pentru care nu a putut juca amicale. Totuși, arădenii ar fi putut să se deplaseze în localități mai îndepărtate pentru a juca partide de pregătire. Așa a făcut, de exemplu, Petrolul, care a mers 250 de kilometri până la Sibiu sau aproape 300 de kilometri până la Ovidiu.

Dintre celelalte adversare din play-off, Rapid a jucat trei amicale (0-1 cu Dinamo, 2-2 cu Astra și azi joacă cu Turris Oltul), CS Mioveni a jucat și ea cu Astra (1-2), Campionii FC Argeș a avut un test cu U Craiova, câștigat cu 3-1, în timp ce Turris Oltul are un singur amical, cel de azi, cu Rapid.

PROGRAMUL play-off-ului de promovare din Liga 2 îl poți vedea AICI

PROGRAMUL primei etape a play-off-ului Ligii 2 îl vezi AICI

Marius ANGHEL 27 Jun. 2020, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă