Turris Oltul – Campionii FC Argeș, primul meci al play-off-ului Ligii 2. Programul primei etape a mini-turneului care decide promovatele în Liga 1

Marius ANGHEL 24 Jun. 2020, 16:37 Liga 2
Turris Oltul - Campionii FC Argeș, primul meci al play-off-ului Ligii 2. Programul primei etape a mini-turneului care decide promovatele în Liga 1

Deținătorii drepturilor TV din campionatul Ligii 2 au stabilit programul primei etape a play-off-ului, competiție formată de FRF în această situație generată de pandemia de COVID-19 pentru a decide echipele promovate în Liga 1. Dacă totul decurge conform planului, primul joc al play-off-ului de promovare va fi Turris Oltul – Campionii FC Argeș, stabilit pentru ziua de vineri, 3 iulie.

Echipele din Liga 2 care vor lupta pentru promovarea în Liga 1 la finalul acestui sezon afectat de pandemia de COVID-19 sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor meciurilor oficiale. Aproape patru luni au trecut de când competiția a fost suspendată și mai apoi ”înghețată” din cauza coronavirusului, iar primele șase clasate au fost puse să joace într-un play-off de cinci etape pentru a ocupa primele două locuri direct promovabile sau locul 3, care duce la baraj.

Mini-turneul începe weekendul următor, de vineri, 3 iulie, și se întinde pe durata unei luni, dacă totul se va desfășura așa cum este stabilit în acest moment și nu vor interveni alte schimbări, fie din cauza apelului făcut de UTA la TAS împotriva FRF, fie a complicațiilor pandemiei.

Prima etapă a play-off-ului începe vineri și se încheie marți seară

Turris Oltul și Campionii FC Argeș sunt echipele care dau startul play-off-ului. În etapa 1 a play-off-ului, acestea se întâlnesc vineri, 3 iunie, de la ora 17:00, pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele.

Sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17:00, pe arena Motorul din Arad, are loc jocul derby UTA – Petrolul Ploiești.

În fine, ultima partidă a rundei are loc tocmai marți, 7 iulie, de la ora 20:00, pe Orășenescul din Mioveni, unde vor juca CS Mioveni și Rapid.

Toate confruntările din play-off vor fi televizate de deținătorii drepturilor TV din Liga 2, DigiSport, TelekomSport și Look TV.

TOT PROGRAMUL play-off-ului de promovare din Liga 2 îl poți vedea aici

Toate echipele din play-off-ul Ligii 2 au obținut licența pentru Liga 1

În play-off-ul de promovare din Liga 2 vor juca primele șase echipe clasate după 24 de etape desfășurate până în momentul suspendării campionatului regulat, adică exact echipele care și-au și depus dosarul și au și obținut licența pentru Liga 1. Acestea sunt: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

În play-off se intră cu jumătate dintre punctele acumulate de echipe în cele 24 de etape, decizie care a nemulțumit UTA, care s-a adresat TAS-ului.

Clasament play-off-ul Ligii 2:

    1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
    2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
    3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
    4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
    5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
    6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

  • Play-off-ul urmează să înceapă la data de 3 iulie, celelalte date de disputate a etapelor fiind 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul de promovare/menținere în Liga 1 va avea loc în datele de 5 și 9 august.
  • UTA Arad, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele vor juca, fiindcă s-au clasat pe primele trei poziții în momentul suspendării campionatului regulat, câte trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare, în timp ce Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid au trei meciuri în deplasare și două ”acasă”.
Marius ANGHEL 24 Jun. 2020, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă