VIDEO | Petrolul a câștigat primul amical din cantonamentul de la Săcele, cu SC Popești Leordeni. Golurile, marcate încă din prima repriză

Marius ANGHEL 21 Jan. 2021, 13:43 Liga 2

Petrolul a disputat astăzi, de la ora 13:00, în cantonamentul de la Săcele și Tărlungeni (Brașov), primul meci amical, însă al doilea per total în 2021. Echipa ploieșteană a întâlnit formația de Liga 3 SC Popești Leordeni, ocupanta locului 7 în Seria a 3-a, cu 11 puncte acumulate în primele 10 etape.

Trupa lui Viorel Moldovan s-a impus cu 2-0, cu două goluri marcate în prima repriză de atacantul Valentin Balint (7) și mijlocașul Alexandru Saim Tudor (43).

Partida dintre Petrolul și SC Popești Leodeni a avut loc pe stadionul Comunal din Tărlungeni și a fost transmisă în direct de Petrolul TV:

Doar două noutăți în primul ”11” al Petrolului

Cum jocul de astăzi a fost primul dintr-o serie de trei în zile consecutive, Viorel Moldovan a căutat să utilizeze același ”11” pe tot parcursul întâlnirii, efectuând doar două modificări, pe final.

Astfel, antrenoul Petrolului a început meciul cu: Cebotari – Alb. Olaru, V. Lică, Mondragon, Ant. Manolache – Vl. Bogdan, Ekollo, Vl. Mitrea, Saim Tudor – M. Bratu – Val. Balint, singurele înlocuiri fiind acelea ale lui Mondragon (ușor accidentat) și Vlad Bogdan, cei care le-au lăsat locul lui Țicu, respectiv Mih. Constantinescu.

Petrolul a început, astfel, acest test doar cu două noutăți în echipa de start. În defensivă se află Viorel Lică (25 de ani), fundaș adus de la Farul Constanța, iar printre mijlocași este Vlad Mitrea (19 ani), împrumutat de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Valentin Balint și Saim Tudor au înscris în prima repriză

Petrolul a avut 1-0 din minutul 7, atunci când atacantul Valentin Balint a scăpat pe un contraatac după o minge recuperată de echipa sa la mijlocul terenului, a trecut în viteză de doi adversari, a pătruns în careu ușor lateral dreapta și a finalizat din 14 metri cu un șut la colțul lung.

Alexandru Saim Tudor a majorat scorul la 2-0 în minutul 43, atunci când a tras de la circa 20 de metri ușor lateral stânga, cu exteriorul piciorului stâng, spre colțul lung. Portarul a părut că va reține ușor, însă a scăpat mingea în partea sa dreaptă, în plasă. Balonul a ajuns la Saim Tudor după ce Petrolul a avut un corner în partea dreaptă, l-a executat scurt, a pasat în mai multe rânduri și apoi mingea a juns la autorul golului.

La pauză, scorul a fost 2-0 pentru Petrolul. În partea secundă nu s-au mai dat goluri, astfel că rezultatul final a fost cel consemnat la pauză.

Trebuia să joace cu Sepsi OSK. Partida cu Dunărea a fost mutat mai devreme

Sâmbăta trecută, în primul amical disputat în 2021, Petrolul a învins cu 7-0 echipa de Liga 3 CSO Plopeni (locul 4 în Seria 5).

Petrolul ar fi trebuit să joace ieri, 20 ianuarie, cu Sepsi OSK, însă cum echipa de Liga 1 din Sfântu Gheorghe are mai mulți jucători infectați cu COVID-19, inclusiv antrenorul Leo Grozavu, testul a picat. În schimb, a fost programat astăzi întâlnirea cu SC Popești Leordeni.

Această modificare a dat peste cap tot programul planificat inițial de Viorel Moldovan și stafful său. Testul cu Dunărea Călărași va avea loc mai devreme, la data de 22 ianuarie, nu 28 ianuarie, cum anunțaseră ambele cluburi. În schimb, partida cu AFC Odorheiu Secuiesc a rămas pentru 23 ianuarie, iar Petrolul anunță că vrea să mai joace amicale și caută adversari și pentru ultimele zile pe care pe petrece în acest stagiu montan.

Rezumatul amicalului Petrolul Ploiești – SC Popești Leordeni 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=pifo6ZWM-X0&fbclid=IwAR2OMAjYKYNt2cjB83OQiITZNGpUuStWTbt2RubYwruxJk5MSlg9vOF-yJY

Foto: Bogdan Balas / Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-l-a-pus-pe-liber-si-pe-andrei-rauta-fundasul-si-clubul-au-reziliat-contractul-pe-cale-amiabila-19165709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-inceput-cantonamentul-de-la-tarlungeni-cu-27-de-fotbalisti-ultimul-jucator-la-care-s-a-renuntat-si-cei-trei-accidentati-ramasi-la-ploiesti-19165258

Marius ANGHEL 21 Jan. 2021, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă