VIDEO | Petrolul a trecut de Dunărea Călărași într-un amical disputat în cantonamentul în care se află cele două echipe. Trupa lui Pustai încheie prematur stagiul de pregătire de la munte

Marius ANGHEL 22 Jan. 2021, 12:23 Liga 2

La doar o zi distanță după ce au jucat cu echipele de Liga 3 SC Popești Leordeni (scor 2-0), respectiv Kids Tâmpa Brașov (scor 6-0), divizionarele secunde Petrolul Ploiești și Dunărea Călărași s-au întâlnit într-un meci amical.

Cele două echipe aflate în cantonament în această perioadă în comuna brașoveană Tărlungeni au disputat un joc test pe terenul Comunal din aceeași localitate. Partida a început la ora 12:00 și a fost transmisă în direct de Petrolul TV.

Petrolul a câștigat cu 2-1 amicalul cu Dunărea Călărași, după ce la pauză a condus cu 2-0. Golurile au fost marcate de Vasile Buhăescu (17) și Pol Roige (45), în timp ce pentru călărășeni a punctat Cristian Bud (73).

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0u6ZIxLmdlXFQ22pR-gunGKd4bViQhZhg9fd0ZzllDMVbDyyrqYrrNPI4&v=i6bqzaLGwcM&feature=youtu.be

Pentru Petrolul, acesta a fost al treilea meci amical disputat în 2021, după ce a învins cu 7-0 echipa de Liga 3 CSO Plopeni (locul 4 în Seria 5) și cu 2-0 pe SC Popești Leordeni (locul 7 în Seria 3 a Ligii 3). În schimb, Dunărea a disputat ieri primul test din acest an, 6-0 cu Kids Tâmpa Brașov (locul 10 în Seria 5 a Ligii 3).

  • În campionatul Ligii 2, după 15 etape, Petrolul ocupă locul 9, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, în timp ce Dunărea Călărași se clasează pe poziția a 4-a, cu 24 de puncte strânse tot în 14 jocuri.

Vasile Buhăescu și Pol Roige au înscris în prima repriză a amicalului dintre Petrolul și Dunărea Călărași. Buhăescu a avut și o bară

Din minutul 17, Petrolul conduce cu 1-0. După o lovitură liberă avută la circa 30 de metri lateral dreapta, mingea a fost pasată repede, spre surprinderea adversarilor, care așteptau o centrare în careu, Vasile Buhăescu a preluat în 6 metri și a finalizat simplu pe lângă portarul Răzvan Began.

După o bară a aceluiași Buhăescu (41), în minutul 45, după o fază frumoasă de atac, cu mai multe pase în partea stângă a terenului, Vajushi a centrat din 20 de metri către bara a doua, iar Pol Roige, bine demarcat în careu, nemarcat, a deviat mingea din 7 metri pe lângă portar, în dreapta sa.

Petrolul a început acest amical cu următorii jucători: Kitanov – Bărboianu, Meijers, Huja, Țicu – Nir Lax, Sil. Pană – Mih. Constantinescu, Pol Roige, Vajushi – Buhăescu

Dunărea a început cu: Began – I. Sîrbu, Wiktorski, Bg. Șandru, Sălceanu – Kanda, Cârstocea, Cr. Pușcaș, Ciucur – Alami – Val. Alexandru

  • În primul ”11” al Petrolului noile achiziții sunt Ștefan Bărboianu (ex Turris Oltul) și Silviu Pană (ex Turris Oltul), în timp ce în echipa de start a Dunării noutățile sunt Cristian Pușcaș (ex Turris Oltul) și Bodo Kanda (ex Concordia Chiajna). Pușcaș a jucat în trecut și pentru Petrolul, în timp ce Pană a evoluat pentru Dunărea.

Cristian Bud a marcat pentru Dunărea în repriza a doua. Țicu și Fotescu au trimis în bară

În partea secundă, petroliștii și-au mai trecut în cont, printre alte ocazii, încă o bară, Țicu (67) țintind transversala cu un șut de la 25 de metri, iar finalul le-a aparținut călărășenilor.

Și Dunărea a avut o bară, cea din dreapta lui Kitanov, prin Marius Fotescu (69), pentru ca din minutul 73 să redusă din diferență prin Cristian Bud, care a înscris din a doua încercare din careul mic. Prima dată, după o centrare cu boltă venită dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri central, atacantul a reluat cu capul în spatele lui Huja, balonul a deviat la alt petrolist, care a respins cu genunchiul tot la Bud, iar acesta a reluat din 4 metri în poartă, însă înaintea mingea a lovit transversala.

Pe final, călărășenii au mai avut o bună situație de gol la o lovitură liberă de la 20 de metri central executată de Djuric (86), însă Kitavov s-a întins și a scos aproape din vinclul din dreapta sa.

În meciul de astăzi, Viorel Moldovan a folosit, pe parcursul celor 90 de minute, același ”11”.

Dunărea i-a avut pe teren în a doua repriză pe jucătorii: Krell – Andr. Rus, Djuric, A. Lopez, Țenea, Acolatse, M. Fotescu, G. Tudoran, Cr. Bud, Bedea, L. Tache

Pentru Petrolul urmează un nou test în acest stagiu, mâine, cu AFC Odorheiu Secuiesc, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni de cantonament va mai juca, la Tărlungeni, cu Aerostar Bacău (miercuri) și Kids Tâmpa Brașov (joi), pentru ca sâmbătă, la plecarea de la munte, să fie programat un meci de verificare cu U Craiova 1948 SA. Dunărea va fi în drum spre casă mâine.

Dunărea pleacă mai repede cu o săptămână din cantonamentul de la Tărlungeni

Atât Petrolul, cât și Dunărea Călărași sunt în cantonament în această iarnă la Tărlungeni, la baza sportivă a fostei divizionare secunde Unirea, echipă desființată de câțiva ani. Trupa ploieșteană se află de duminică, 17 ianuarie, în acest stagiu în care stă cazată la Săcele. În schimb, călărășenii au ajuns de luni, 18 ianuarie la Tărlungeni, acolo unde și sunt cazați.

Partida amicală dintre Petrolul și Dunărea trebuia să aibă loc inițial în data de 28 ianuarie, însă jocul a fost reprogramat pentru ziua de astăzi, 22 ianuarie, deoarece călărășenii au decis să plece mai repede acasă, fiind nemulțumiți de condiții.

Echipa antrenată de Cristian Pustai își va încheia cantonamentul de la Tărlungeni mai devreme cu o săptămână față de cum precizase inițial. Nu va mai rămâne până la 30 ianuarie, ci se va întoarce chiar în această sâmbătă, la 23 ianuarie. Dunărea stă cazată la Hotel Perla Ciucașului din Tărlungeni.

În schimb, Petrolul, care e cazată la Hanul Mureșenilor din Săcele, își încheiat stagiul de pregătire la data de 30 ianuarie.

Foto: Bogdan Balas / Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-petrolul-joaca-acum-primul-amical-din-cantonamentul-de-la-sacele-cu-sc-popesti-leordeni-11-le-cu-care-a-inceput-viorel-moldovan-19165827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-a-castigat-la-scor-amicalul-cu-kids-tampa-primul-disputat-in-2021-echipa-lui-cristian-pustai-paraseste-mai-repede-decat-si-a-dorit-cantonamentul-de-la-tarlungeni-19165987

Marius ANGHEL 22 Jan. 2021, 12:23 Liga 2
Pe aceeași temă