Viorel Șerban, președintele ASU Poli, reacționează după ce s-a anunțat că e posibil să se renunțe la stadionul-lego de la Timișoara. Fostul rector nu vede ”bârna” din ochiul Universității: ”Suntem într-o situație la limita ridicolului”

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 17:20 Diverse
Viorel Șerban, președintele ASU Poli, reacționează după ce s-a anunțat că e posibil să se renunțe la stadionul-lego de la Timișoara. Fostul rector nu vede ”bârna” din ochiul Universității: ”Suntem într-o situație la limita ridicolului”

ASU Politehnica a reacționat la știrea de săptămâna trecută, cum că municipalitatea e pe cale să renunțe la proiectul de stadion-lego, de 15.000 de locuri, pe structură metalică. Președintele Viorel Șerban a criticat, pe bună dreptate, lipsa totală de interes a autorităților timișorene pentru infrastructura necesară sportului de performanță.

Totuși, fostul rector nu a conștientizat că și în cele două mandate ale sale în fruntea Universității Politehnica, sala de sport începută de instituția de învățământ rămâne pe loc, dar nici că pentru conferințele echipei din Liga 2 nu se pun la dispoziție condiții optime, pe care UPT le are din plin.

Pe scurt, viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, spune că primarul USR, Dominic Fritz, și cei din jurul său nu doresc să se înceapă stadionul, pentru care studiul de fezabilitate e gata, pentru că ar fi prea scump. Tabără spune că a căutat soluții de a face ceva mai ieftin și s-a consultat cu o persoană apropiată Ripensiei care are o firmă de construcții, dar și cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. ”Părțile” ar fi spus că e mai bun un stadion de maximum 9000 de locuri, cu structură de beton, care se face însă mai lent. Ideea stadionului-lego era să fie gata înaintea noului ”Dan Păltinișanu”, deci făcut pe beton, și-ar pierde din sens. Economia ar fi de aproape 30 la sută din costuri, în teorie.

Viorel Șerban acuză că nimeni de la Poli nu a fost consultat

Pe bună dreptate, Viorel Șerban a acuzat faptul că nimeni de la ASU Poli, tocmai echipa ce vrea să promoveze și ar avea nevoie în primul rând de acest stadion, dar nici din Universitatea Politehnică, nu a fost întrebat despre vreo sugestie sau soluție pentru acest subiect.

”Suntem într-o situație de-a dreptul delicată în orașul pe care îl considerăm poate cel mai important în afara Bucureștiului, cu poate cea mai spectaculoasă dinamică din România. Suntem într-o situație la limita ridicolului să nu avem unde juca meciurile din prima ligă. Am început o serie de discuții legate de posibilitățile Timișoarei și ale județului. Cu surprindere am văzut un articol cu comentariile despre unul dintre stadioanele care ar avea șanse să fie finalizat într-un an și ceva. Avem convingerea că am mai putea juca pe «Dan Păltinișanu» încă un an. Am fost la CJT, am discutat cum am putea să continuăm acolo, în ce condiții. Sunt puțin dezamăgit de ceea ce a apărut în presă. Se vorbește de FRF, de clubul Ripensia. Nu vreau să fiu ironic și să duc lucrurile în derizoriu, dar dacă se dorea o analiză puteam fi consultați noi ca universitate, avem facultăți de Arhitectură și Construcții în curtea noastră. Să nu uităm că Politehnica este principalul furnizor de baze sportive din orașul nostru”, a spus Viorel Șerban.

  • În Timișoara, în acest moment, nu există un stadion care să poată organiza meciuri de Liga 1. ”Dan Păltinișanu” este depășit și se află într-o stare avansată de degradare, în timp ce Știința, unde joacă acasă ASU Poli (Liga 2), și Electrica, unde-și dispută partidele Ripensia (Liga 2) și ACS Poli (Liga 3), sunt departe de cerințele unui fotbal profesionist.

Cu facultăți de construcții și arhitectură, UPT nu a putut termina o sală de sport în zece ani

În teorie, afirmațiile fostului rector, actul președinte al ASU Poli, sunt 100 la sută corecte și valide. Însă practica ne omoară!

Acum mai bine de zece ani, Politehnica a început o sală de sport care și astăzi e departe de a fi gata. Lipsa banilor și momentul schimbării normelor PSI după tragedia din Colectiv au fost două momente ce au frânta proiectul.

Primăria timișoreană s-a asociat însă cu o contribuție de 50 la sută de ani buni. Coordonarea șantierului și organizarea de licitații a rămas însă la UPT, care a avut un mare „talent” să găsească firme care fie intrau în faliment, fie nu munceau, fie munceau într-un ritm mai lent decât în contract, ceea ce se întâmplă și acum.

De altfel, actualul rector, Florin Drăgan, a declarat că sala are toate șansele să nu fie gata în august 2021. De altfel, lumea sportului românesc râde de Timișoara, care nu poate finaliza o sală polivalentă sub 3000 în 10 ani. Mai spunem că Nicolae Robu, fostul primar, rector înaintea lui Șerban, a declarat public cât mai era edil că în urmă cu opt ani, sala era mai aproape de finalizare decât acum, când ne aflăm la a nu știu câta demontare a acoperișului.

Conferințele ASU, într-o sală înghesuită și fără căldură, în pandemie

Mai trebuie spus că deși Politehnica are o mulțime de săli mari, spațioase și moderne, conferințele de presă ale echipei ASU Poli se desfășoară în shopul clubului, unde niciodată nu este pornită căldura, deși există calorifere.

Mai mult decât atât, la conferința dinaintea meciului cu Astra nu s-au putut respecta normele de distanțare, deoarece sala este extrem de mică. Așadar, pretinzând lucruri normale de la ceilalți, Politehnica mai are mici carențe când vine vorba de ceea ce ar trebui să pretindă de la sine însuși.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

Anda DELIU 11 Feb. 2021, 17:20 Diverse
Pe aceeași temă