Fostul primar al Timișoarei îl acuză dur pe finanțatorul Ripensiei, cum că din cauza lui nu se mai face un alt stadion în oraș! Echipa de rugby ar fi cea mai păgubită

Anda DELIU 09 Dec. 2021, 13:28 Liga 2

Timișoara și iubitorii de sport din orașul din vestul țării par blestemați în ceea ce privește infrastructura sportivă. Capitala Banatului stă jalnic la stadioane, iar proiectele provoacă și mari certuri.

După ce autoritățile au fixat un termen aproape la mișto pentru stadionul-lego și i-au micșorat capacitatea, acum proiectul unui stadion pentru fotbal și rugby a stârnit valuri imense în oraș.

Proiect de bază sportivă de performanță și agrement în cartierul timișorean Ciarda Roșie

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, voia să facă un stadion în spatele arenei din Ciarda Roșie pe care a jucat echipa de seniori a Ripensiei. Urma să fie o arenă pentru rugby și fotbal, dar nu doar atât, ci și cu valențe de complex sportiv de masă, cu un bazin de înot acoperit și unul în aer liber.

Întrebat de Liga2.ro dacă e sigur că încăpeau atât de multe pe un teren viran din cartierul sud-estic Ciarda Roșie, fost sat alipit Timișoarei, Robu a spus că avea garanții de la proiectanți că da, iar pentru parcare se puteau căuta soluții pe străzile din jur, majoritatea ocupate cu case (foto cu locația).

Trebuie spus că în toamna anului trecut, când Robu a pierdut alegerile, se lucra la proiectul pentru stadion. Ulterior, firma a tergiversat mult totul, invocând faptul că angajații au avut Covid-19, iar actualul primar, Dominic Fritz, a reziliat contractul.

 

Fostul primar Nicolae Robu a răbufnit

Ei bine, marți, Nicolae Robu, supărat că proiectele sale, într-adevăr, neîncepute și practic, sunt aruncate pe apa sâmbetei și a unei istorii, s-a filmat și a postat un mesaj în care îl ceartă și pe Fritz, dar și pe Cosmin Tabără, viceprimarul care provine din același partid cu fostul edil.

Robu spune că Fritz a cedat dorinței finanțatorului Dumitru Mihu, de la Ripensia, care ar vrut el terenul acela, unul viran, cu copaci și bălării. Robu acuză niște legături foarte interesante!

”Stadionul de 5500 până la 7000 de locuri, din zona Legumiculturii cu N.D. Cocea, pe care vi l-am lasat în proiectare, la care ați renunțat în combinațiile pe care le aveți cu domnul Mihu de la Ripensia, mare sponsor al dumneavostră în campania electorală, după cum este binecunoscut. Cel care a primit în prima zi de mandat al domnului Fritz, stimați timișoreni, trei etaje în plus față de cea am aprobat eu pentru pădurea de blocuri pe care o va ridica în zona Fructus”, a spus fostul primar al Timișoarei, într-un mesaj adresat lui Fritz.

Tăcere… suspectă!

Contactat telefonic, până la ora publicării articolului, Dumitru Mihu (foto, în alb) nu a răspuns. Nici Dominic Fritz nu a postat vreo reacție pe Facebook, cam singurul canal de comuncicare publică utilizat de edil, care face conferințe de presă din ani în Paști în ultimele vreme, iar sursele spun că e sătul de ziariști.

Nici viceprimarul Cosmin Tabără, soțul fostei gimnaste Simona Amânar, nu a putut fi contactat pe reporterul Liga2.ro, în condițiile în care el se ocupă de baze sportive în primărie. Tabără stă de ore bune cu telefonul închis, după ce marți a avut ieșire furioasă într-o ședință de Consiliu Local, pe alte subiecte!

Cei de la SCM Timișoara ”visează” măcar la renovare în Ronaț!

Altfel, cei de la SCM Timișoara, echipă ce a câștigat multe trofee în rugby-ul românesc, speră la o cosmetizare a terenului ”Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, unde până în 2007 a jucat Fortuna Covaci, mutată ulterior la Arad.

”Nu știm de acest proiect. Eu i-am dus viceprimarului Tabără un proiect din 2011, făcut de fostul finanțator Sorin Doda. Acesta prevede o clădire cu trei vestiare, sală de conferință, sala pentru arbitri, sală de trofee, un cafe-bar la etaj, plus trei terenuri. Aș vrea să fie cu o tribună piramidală. S-ar putea face și în timpul sezonului, am putea juca pe «Dan Păltinișanu», sau în vreo comună lângă oraș. Sunt soluții. Noi aici ne încălzim cu o centrală de lemne, nu avem condiții”, a declarat managerul secției de rugby Dănuț Borzaș.

Într-adevăr, într-o discuței anterioară cu corespodentul Liga2.ro, Cosmin Tabără a precizat că are intenția de a face mai multe terenuri în Ronaț, unde joacă echipa de rugby. Arena nu are o locație însă atractivă, find chiar lângă linia de tren. Chiar și după renovare, nu ar fi condițiile din baza gândită de Robu, acolo unde ar putea înota, gratuit, și toți timișorenii.

Reamintim ceea ce o sursă foarte bine plasată din primărie a spus corespodentului Liga2.ro recent, despre proiectul de stadion-lego: ”Mihu a fost cel mai mare opozant al stadionului-lego! Dacă ar putea, s-ar opune și stadionului mare nou. El vrea să-i facem doar baze sportive mici, dar nu înțelege că noi le construim pentru oraș, nu doar pentru un club anume.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-procedura-pentru-stadionul-lego-de-la-timisoara-masacrat-insa-de-autoritatile-locale-care-au-fixat-un-termen-de-realizare-incredibil-19213823

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/viorel-serban-presedintele-asu-poli-reactioneaza-dupa-ce-s-a-anuntat-ca-e-posibil-sa-se-renunte-la-stadionul-lego-de-la-timisoara-fostul-rector-nu-vede-barna-din-ochiul-universita-19169177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patronul-ripensiei-dumitru-mihu-un-mare-adversar-al-proiectului-de-stadion-lego-la-timisoara-eu-vreau-sa-se-construiasca-stadionul-in-2-3-ani-si-avem-nevoie-de-un-buget-rezonabil-19170199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sanse-mari-sa-se-renunte-la-un-proiect-de-stadion-nou-in-timisoara-viceprimarul-cosmin-tabara-a-revenit-cu-precizari-dupa-ce-a-vorbit-de-idei-venite-dinspre-ripensia-si-frf-19168442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineti-va-tare-nicolae-robu-anunta-un-alt-stadion-la-timisoara-mai-mic-facut-din-banii-primariei-cu-o-tehnologie-ce-permite-ridicarea-rapida-19130999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-nou-din-timisoara-nu-va-fi-gata-mai-repede-de-trei-ani-autoritatile-vor-sa-l-concesioneze-unei-firme-private-ultime-detalii-despre-viitoarea-arena-care-va-fi-construita-pe-actualul-19151653

Anda DELIU 09 Dec. 2021, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă