Ripensia s-a reunit printre nămeți, cu două noutăți la prima sesiune de pregătire din 2022

Marius ANGHEL 12 Jan. 2022, 20:40 Liga 2

Ripensia Timișoara a sunat adunarea, miercuri după-amiază, 12 ianuarie 2022, la stadionul Electrica, cu două noutăți sub comanda lui Florin Fabian și două reveniri. Numărul plecărilor pare că va ajunge la șase, deși, oficial, clubul a anunțat până acum doar patru dintre ele.

Tudor Călin și Ștefan Dobre au revenit la Ripensia

Așa cum impresarul Bogdan Apostu a afirmat într-o conferință de presă de la UTA susținută în primele zile ale noului an, Tudor Călin a revenit din împrumutul de la trupa arădeană la Ripensia.

Dezvăluirea în exclusivitate a Liga2.ro despre faptul că și cu portarul Ștefan Dobre (foto, salutând), împrumutat în vară la Academica Clinceni, se va întâmpla același lucru, a fost și ea confirmată.

Singurele noutăți reale au fost sârbul Nebojsa Ivancevic, un mijlocaș stânga de 27 de ani, și Ianis Mihart, jucător cu profil ofensiv de 17 ani.

Ivancevic are și cetățeni croată și a mai jucat pe la Stara Pavoza (Serbia), Montana (Bulgaria), FK Indija, Radnikci 1923, Dobanovici, Backa (Serbia), Drava Ptuj (Slovenia), cu juniorat făcut la Partizan Belgrad. Mihart a jucat la juniorii lui CFR Cluj ultima dată, fiind copilul fostului fotbalist Cornel Mihart.

Se mai caută doar un atacant

Antrenorul Florin Fabian a precizat că ar mai dori alte sosiri doar în compartimentul ofensiv. ”Ne așteaptă un sezon dificil de primăvară. Am mers pe o continuitate, am încercat să ne despărțim de jucătorii care au jucat mai puțin și care nu au intrat în filosofia mea de joc și să aducem doar jucători care sunt certitudini sau care au potențial de creștere. 90 la sută lotul deja e conturat pentru sezonul de primăvară. Sunt mulțumit, pentru că în momentul în care am început pregătirile, mi-am dorit să am lotul conturat. Dacă va mai veni un jucător, va mai veni doar dacă e peste ce avem și în linia de atac. Ivancevic este un jucător cu experiență, care poate să joace și în stânga și în dreapta, sper să și confirme. Sunt convins că cei care au rămas vor să facem pasul la un nivel superior. Dacă au rămas, înseamnă că eu am încredere în ei ca oameni și ca fotbaliti”, a spus Fabian.

Rândul plecărilor se îngroașă

Au părăsit echipa oficial, deocamdată, Nemanja Sokovic, Mihai Ion, Răzvan Rotea și Cristian Pădurariu. Sokovic a semnat cu Concordia Chiajna și va juca în play-off-ul Ligii 2.

De asemenea, Octavian Mosoarcă a plecat și el de la echipă. Portarul, care fusese cedat gratuit de Ghiroda, doar cu procente, a părăsit Ripensia și va redeveni jucătorul echipei din Liga 3.

Nici Harald Fridrich nu a fost prezent la reunire și se pare că va urma o reziliere și cu fundașul timișorean în care fostul antrenor, Cosmin Petruescu, își punea mari speranțe.

Lotul de jucători pe care Ripensia l-a avut la reunire:

portari: Ionuț Rus, Ștefan Dobre;
fundași: Răzvan Morariu, Mădălin Sturzu, Nenad Lalic, Darius Țieranu, Cosmin Gladun , Radu Rogac;
mijlocași: Răzvan Morariu, Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Tudor Călin, Alexandru Piftor, Mihai Ene, Zoran Mitrov, Robert Stoica, Valerii Macrițchii;
atacanți: Denis Golda, Emmanuel Ernest;

Învoit: Yuri Stephane Coulibaly

Primul amical din cele cinci stabilite până acum va fi în jurul datei de 19 ianuarie, la Severin, cu ”FC U” Craiova.

  • Ripensia ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun, e la șapte puncte în spatele ultimelor două locuri de play-off, cu trei etape rămase din sezonul regular, astfel că va evolua mai degrabă în play-out, unde are obiectivul de a se menține în acest eșalon.

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-are-programat-un-cantonament-in-antalya-dar-si-un-amical-cu-o-echipa-de-prima-liga-19216010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-clasic-pentru-concordia-chiajna-atacantul-nemanja-sokovic-a-semnat-cu-ilfovenii-si-e-pregatit-pentru-lupta-la-promovare-19215689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-despartit-de-inca-doi-jucatori-unul-dintre-ei-imprumutat-de-la-uta-19215568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-oficializat-primele-plecari-doi-atacanti-si-au-reziliat-contractele-cu-clubul-timisorean-19215420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/afaceri-bulgaresti-la-ripensia-tudor-calin-revine-de-la-uta-unde-nu-a-debutat-desi-in-vara-patronul-spera-ca-va-obtine-bani-pe-el-19215393

Marius ANGHEL 12 Jan. 2022, 20:40 Liga 2
Pe aceeași temă